Plasterk gaat gratis kranten steunen

Eerder deze week was de goede man nog als Hologram te zien in de Matthijs-van-Nieuwkerk-show en nu heeft minister van OC&W Ronald Plasterk ineens het plan opgevat gratis krantjes te gaan steunen met klinkende munt uit de staatskas. Iedereen weet dat het niet heel erg voortvarend gaat met De Pers en het zal u (misschien) ook wel zijn opgevallen dat de DAG niet meer op papier bestaat. Nu is er bij de overheid al een potje voor financieel falende journalisten: het zogenaamde Stimuleringsfonds voor de Pers. Gratis kranten mochten hier eerder niets mee, maar nu dus wel. Goed nieuws voor de De Pers mensen dus. Ze waren al bang dat ze ten onder zouden gaan.

Overigens worden onder meer VersPers, Blik op Nieuws, het ter zielen gegane Opinio en het Haagse incestkrantje Den Haag Centraal al gesteund door dat fonds. Van onderstaand filmpje is dus geen sprake meer.

Lees ook:Gratis kinderopvang slecht idee?
Lees ook:FILMPJE Verslag van Al Gore bijeenkomst
Lees ook:Politiestaat Nederland: Ministerie breekt in bij persbureau
Lees ook:CDA opent kleine aanval op grootste concurrent
Lees ook:Gratis krant DAG: voeg Nederland en Vlaanderen samen

Eén reactie op “Plasterk gaat gratis kranten steunen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.