Luizig bedrag Plasterk moet dode bomen redden

De kranten hebben het als ‘broodkruimels‘ weggewimpeld en dat is logisch. Minister Plasterk van OC&W wil (heel nobel van hem, dat wel) de Nederlandse kranten (die natuurlijk verschrikkelijk in ondergang zijn) helpen met 8 miljoen klinkende munt. Ten eerste is dat veel te weinig en ten tweede komt het veel te laat. De Nederlandse dagbladpers is oervervelend conservatief, grijs en dommig en zag wat iedereen 10 jaar geleden al zag aankomen helemaal niet in hun eigen beperkte vizier. Vooral heren als Kees Spaan en Pieter Broertjes lijden aan het ‘er-is-niets-aan-de-hand-maar-eigenlijk-zijn-we-dramatisch-verloren-maar-zeggen-dat-tegen-niemand-syndroom’. Ik stel voor dat onze minister geen cent aan de kranten geeft, maar meer jonge initiatieven stimuleert met die 8 miljoen. Kijk hieronder naar een interviewtje afkomstig van wat colega’s van de School voor Journalistiek met Volkskrant hoofdredacteur Pieter Broertjes over (het belangrijkste) VK.nl.


Pieter Broertjes over vk.nl, allochtone journalisten en studenten journalistiek from Loek Essers on Vimeo.

Lees ook:Volkskrant bedient linkse journalisten
Lees ook:‘Actieplan Spoor’ moet van Nederland treinland maken
Lees ook:Onderwijsraad wil 150 miljoen euro voor beter onderwijs
Lees ook:Wat deed premier Balkenende allemaal in Peking?
Lees ook:Pek en veren voor oproerkraaier De Hond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.