Ontwikkelingssporten met het CDA

In Afrika hebben ze geen waterputten nodig. En ook geen voedsel en medicijnen. In Afrika hebben ze behoefte aan sportschoenen! Sport moet, als het aan CDA ligt, worden opgenomen in het lesprogramma van basisscholen in Derde Wereldlanden. 'Het geld dat wij besteden aan basisonderwijs in ontwikkelingslanden moet ook aan sport in het lesprogramma worden besteed.'

 

"Sport is volgens het CDA-Tweede Kamerlid Ferrier om drie redenen heel erg belangrijk voor ontwikkeling. “Ten eerste omdat het mensen zelfvertrouwen geeft. En zelfvertrouwen geeft mensen kracht. Ten tweede omdat sport mensen leert samen te werken. Tenslotte stimuleert sport organisatie en de betrokkenheid van mensen. Iedereen, ook gehandicapten, kan bij sport worden betrokken", zo las ik op de CDA-site.

Door sport zouden mensen in ontwikkelingslanden dus beter in staat zijn om zichzelf te redden. Een potje voetbal creeert zoveel probleemoplossend vermogen, daar kan een les over waterputten slaan, of voorlichting over AIDS niet tegenop.

 Bron: CDA

Lees ook:Valse beloftes G8 doodvonnis voor talloze Afrikanen
Lees ook:ChristenUnie ‘alternatief voor mensen met gevoel’
Lees ook:CDA: bloemen houden van…. files
Lees ook:VVD geeft nog even vol gas
Lees ook:D66: behoud filmprijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.