Koenders terecht bezorgd om Tibetanen

Het gedoe in het door China 'bezette' Tibet baart flink wat zorgen bij onze eigenste minister van ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders van de PvdA. Hij noemt het geheel 'ernstig en dramatisch' en Koenders zou graag zien dat China keihard wordt aangesproken. En terecht. China is dom bezig en juist nu (net voor de Olympische Spelen) zouden die Chinezen wel eens wat beter naar voren mogen komen. Gelukkig vindt Koenders het niet nodig de Olympische Spelen te boycotten. Als we dat hadden willen doen, had je daar al 10 jaar geleden mee moeten komen.  

Lees ook:De Chinezen van Albayrak
Lees ook:Waarom zo laat, Verhagen!?
Lees ook:Balkenende gaat los in Pekings Heineken Huis
Lees ook:GroepGeert nuanceert standpunt allochtonen
Lees ook:Balkenende populairst op internet

3 reacties op “Koenders terecht bezorgd om Tibetanen

 1. Jeroen

  Op China Daily las ik dat de Chinese politie uitdrukkelijk bevel had gekregen geen geweld te gebruiken.

  De Dalai Lama zelf keurt het gebruik van geweld door demonstranten ook af en heeft aangekondigd af te treden wanneer het geweld niet stopt.

  Desondanks zijn er doden en gewonden te betreuren waaronder ook inwonders van Lasha die geen geschil met de demonstranten hadden.

  De door geweldadige demonstranten aangerichte schade in Lasha aan winkels, auto’s en scholen wordt inmiddels geschat op 14 miljoen US dollar.

    /   Beantwoorden  / 
 2. EEN

  Graag vragen wij aandacht voor de campagne ‘Steengoed wat jij doet!’ van EEN. EEN is een initiatief van 55 maatschappelijke en ontwikkelingsorganisaties die zich inzetten voor het behalen van de Millenniundoelen/minder armoede in de wereld.
  Zondag 17 oktober is het Wereldarmoededag. Op deze dag komen jaarlijks miljoenen mensen in ruim 100 landen op voor hun recht: een leven zonder armoede! Ook jij kunt dit jaar weer meedoen. Leg op EEN.nl een virtuele steen. Hiermee laat je zien wat jij al doet voor minder armoede en breng je familie, vrienden en bekenden op het idee om ook iets goeds te doen.

  Meedoen met de campagne is supersimpel: kies op EEN.nl hoe je wilt inloggen (bijvoorbeeld via Facebook of Twitter) en leg met een paar clicks jouw eigen steen. Deze steen laat zien hoe jij meebouwt aan een betere wereld. Dat kan fairtrade koffie drinken zijn of spaarlampen gebruiken, maar je kunt ook een eigen actie of project invullen. Wellicht brengt dit anderen ook op het idee om iets goeds te doen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.