Stoelendans CDA en PvdA

Gisteren schreef ik al over de peilingen, die er voor de kleine rechtse partijen niet zo rooskleurig uitzien. Maar nu we weten welke partijen strijden om de kleinste partij te worden, is het minstens zo belangrijk te weten welke de grootste wordt.
Dat is nog steeds de PvdA, maar de voorsprong op het CDA is volgens de peiling van TPS NIPO minder overtuigend dan de afgelopen weken.

De PvdA staat nu namelijk op 39 zetels, het CDA op 35. De VVD staat constant op 27, en de SP staat op 20. GroenLinks stijgt 3 zetels en komt daarmee uit op 7, dat zijn er 2 minder dan de ChristenUnie, die uitkomt op 9 zetels.

D66 schommelt tussen 2 zetels en 1, waardoor het voor Pechtold spannend blijft of hij een maatje krijgt in de Tweede Kamer.

Voor de PvdA is te hopen dat de presentatie van hun verkiezingsprogramma goed valt bij de kiezers. De inhaalslag van het CDA is niet echt goed te verklaren; zo heftig waren de nieuwtjes van deze week toch niet?

Lees ook:Peiling ontaardt in thriller…
Lees ook:Gratis kinderopvang brengt VVD dichterbij CDA
Lees ook:Peiling: CDA en PvdA dichter bij elkaar
Lees ook:PvdA loopt uit op CDA
Lees ook:Balkenende blijft premier! Kiest Bos oppositie?

Eén reactie op “Stoelendans CDA en PvdA

  1. Jan Truijens

    De inhaalslag van het CDA is grotendeels te verklaren door het feest van Maria Tenhemelopneming op 15 augustus. De rest van de verklaring kan men vinden in het routineuze en geringschattende optreden van jongeheer Bos over programma’s van zijn concurrenten.
    Ik maak mij overigens alleen maar zorgen over de populariteit van de Christenunie. Rouvoet is een nette man maar Nederland bekijken vanuit de Veluwe? Brrr.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.