Peiling: SP groter dan PvdA

Marijnissen for President? Wie weet. Want volgens de peiling in opdracht van RTL Nieuws krijgt zijn partij meer stemmen dan die van Wouter Bos. Het verschil staat op één zetel. Het is een geheel andere uitslag dan de peiling van Maurice de Hond, en het is lastig om met zekerheid te zeggen wie gelijk zal krijgen. Ook volgens deze peiling is CDA (nog) de grootste partij, maar we kunnen er weer een dagje lustig op los speculeren.

De peiling van Maurice de Hond van vandaag laat zien dat de voorsprong van CDA op PvdA blijft slinken. SP is in zijn peiling geen direct gevaar voor PvdA, dat volgens De Hond nog 17 zetels voorstaat op de partij van Marijnissen.

Woensdag zullen we kunnen zeggen wie van de twee het dichtst in de buurt komt bij de uitslag. Het speculeren zal dan nog niet afgelopen zijn. Want de formatie zal, heel waarschijnlijk, de gemoederen lang bezighouden.

Bron: RTL

Lees ook:Wilders tweede partij in laatste peiling De Hond
Lees ook:Peiling vrijdag: PvdA krabbelt op
Lees ook:Peiling: CDA+VVD meer zetels dan linkse coalitie
Lees ook:PvdA zakt weg: Bos-effect uitgewerkt?
Lees ook:Peiling: CDA verliest terrein

2 reacties op “Peiling: SP groter dan PvdA

 1. marly

  ik zet mijn geld im op de peiling van RTL. Maurice de Hond? Ja, het zal wel.

    /   Beantwoorden  / 
 2. daan

  http://www.politiekebarometer.nl en n24.noties.nl/peil.nl vind ik veel betrouwbaarder. Deze peilingen geven aan dat het verschil tussen CDA en PvdA kleiner is.

  Maarja, bij de vorige verkiezingen stond PvdA in alle peilingen hoger dan CDA. Dus veel hoef je niet te vertrouwen op die peilingen. (RTL heeft dit keer wel een hele vreemde uitslag. Geen een andere peiling had zo’n uitslag :? )

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.