Peiling: VVD profiteert van klein rechts

Niet alleen de PvdA krabbelt weer wat omhoog in de peilingen. Ook de VVD krijgt in de peilingen van het weekend wat meer zetels, ten koste van de kleine rechtse partijen die nu samen 6 zetels halen.

Het lijkt erop dat Mark Rutte fietslampjes heeft gekocht en eindelijk zichtbaar is geworden. En dat is niet het enige licht dat de VVD voorman gezien heeft.

Ruttes houding is zelfverzekerder geworden. Hij durft nu zelfs te
zeggen dat het Balkenende ontbreekt aan visie. Punt. Dit heeft hij
natuurlijk al eerder geroepen, maar daarna volgde dan, als een
wanhopige vraag, de roep om zekerheid. ‘Mogen we alsjeblieft weer meeregeren, als jij wint?’

Rutte heeft ontdekt dat hij zich prima kan profileren zonder achter CDA aan te huppelen. Volgens hem ontbreekt het de premier aan ambitie. En mensen die de grenzen op slot willen, moeten niet hun stem verspillen aan die kleine rechtse splinterpartijen. Alleen een grote VVD kan dit voor elkaar krijgen.

Zouden er veel mensen voor vallen? Hoe strategisch stemmen mensen wiens voorkeur uitgaat naar Wilders en/of Pastors? Zouden die op het laatste moment liever stemmen op de partij die misschien wat verder van hun ideaal afligt, maar meer zetels zal behalen? Mark Rutte hoopt dat zij nét een stapje verder zullen denken op 22 november.

En om nog even duidelijk te maken dat het hem menens is: als de VVD groot genoeg wordt om mee te regeren, komt er geen generaal pardon.

Bron: nu.nl

Lees ook:Wie naar rechts wil, kiest Verdonk
Lees ook:Rutte schiet voor open doel
Lees ook:PvdA en CDA wéér dichterbij elkaar
Lees ook:Peilingen voorspellen TweeNL en Nul Fortuyn
Lees ook:Nederlandsers zitten fout?

Eén reactie op “Peiling: VVD profiteert van klein rechts

  1. Jeroen

    Veel wishful thinking. Iemand die Pastors of Wilders stemt, brengt een tegenstem uit. VVD is het establishment, dus daar ga je dan niet op stemmen. Rutte is trouwens nog altijd vrij kleurloos. Als leider heeft hij bij velen ook afgedaan, nu hij Rita Verdonk niet in toom kan houden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.