Pek en veren voor oproerkraaier De Hond

De meest onbetrouwbare peiler in Nederland, Maurice de Hond (foto), beweert vandaag in zijn wekelijkse peiling dat de PVV van Geert Wilders als er op dit moment verkiezingen zouden worden gehouden maar liefst 24 zetels zou halen tegenover 21 voor de PvdA. De Hond heeft in het verleden nog nooit gelijk gehad. Nog nooit. Hij zat er met al zijn Tweede Kamer exitpolls volledig naast, hij zat er met het Ja/Nee referendum van de Eurogrondwet falikant naast en nu zal hij er ongetwijfeld weer naast zitten. Maurice is niet voor niets met zijn bureau niet langer hofleverancier van de NOS (toch de top van de Nederlandse parlementaire journalistiek). Wanneer halen we de pek en veren voor Maurice en zetten we hém het land uit?

In diezelfde peiling, stelt De Hond dat wanneer Rita Verdonk mee zou doen als onafhankelijke partij, dat ze 21 zetels zou halen en Wilders met zijn PVV 'slechts' 12. Dit is op zichzelf al een hele rare manier van peilen, Verdonk is helemaal niet van plan de VVD te verlaten. En daarnaast geeft het aan dat de gepeilden van De Hond slechts op Wilders stemmen om bepaalde dingen die Rita blijkbaar beter roept als ze voor zichzelf zou beginnen.

Wat de peiling van Maurice precies waard is, blijft niet geheel onduidelijk. Er wordt in ieder geval heel veel over gesproken. Alle grote kranten, tv/rubrieken en tijdschriften spreken nu van een grote achterstand voor de PvdA. En dat terwijl het kabinet waar de partij in zit nog ruim 3 jaar te gaan heeft. Oproerkraaien, oproerkraaien en nog eens oproerkraaien.

Lees ook:Wilders tweede partij in laatste peiling De Hond
Lees ook:Peiling: CDA verliest terrein
Lees ook:PvdA zakt weg: Bos-effect uitgewerkt?
Lees ook:23 zetels voor TON is tijdelijke gekte
Lees ook:Peiling: SP groter dan PvdA

Eén reactie op “Pek en veren voor oproerkraaier De Hond

  1. Sukkels!

    Ik heb geen peiling nodig van de Hond om te weten dat het slecht gaat met de PvdA.

    Er zijn ook andere peilingen en die zijn ook niet bepaald gunstig voor de PvdA.

    De Hond zit er inderdaad vaak naast, zo zou de PVV drie zetels krijgen bij de landelijke verkiezingen. Dit zijn er 9 geworden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.