56% kiezers PVV en VVD achter plannen Wiegel

Een groot gedeelte van de rechtse kiezers zal achter Hans Wiegel aanlopen als deze een nieuwe politiek liberale beweging opricht. Zo blijkt uit een (wellicht slecht te vertrouwen) peiling van Maurice de Hond. In dagblad De Pers van donderdag zei opperliberaal en erelid van de VVD Hans Wiegel te rekenen op negatieve reacties van 'de mensen op de stoelen', waarmee hij uiteraard de gevestigde orde in de Tweedce Kamer bedoelt. "Maar ik ken de partij als mijn broekzak: de échte achterban is hiervoor te porren.", zo staat in Trouw. Voor de rest is er overigens bijna niets veranderd in de peilingen van zowel Maurice de Hond en Interview/NSS.

Lees ook:VVD Partijbons Hans Wiegel niet mee met Rita Verdonk
Lees ook:23 zetels voor TON is tijdelijke gekte
Lees ook:Peiling: SP en LPF achteruit
Lees ook:PvdA zakt weg: Bos-effect uitgewerkt?
Lees ook:Waarom D66 weer op 12 zetels staat

3 reacties op “56% kiezers PVV en VVD achter plannen Wiegel

 1. Truus Baaij

  Hij/zij die in Hans kontzak kruipt, behoort tot de achterban die Wiegel in zijn zak heeft.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Nilsson

  Hieruit blijkt maar weer dat zowel de door Wiegel genoemde beweging als zijn natuurlijke achterban niets van doen hebben met Liberalisme. Liberalisme staat voor veel maar vooral voor individuele vrijheid. De conservatieve kant van de VVD en vrijwel de gehele groep van de PVV kiezers is niet uit op vrijheid voor de gehele samenleving maar slechts op eigen vrijheid en macht. Juist dit lijkt de groep te zijn die achter Wiegel aanloopt. Prima maar laten ze daar gewoon voor uitkomen, een conservatieve rechtse partij die uit is op consolidering van de macht en verdeling van welvaart en rijkdom langs bekende zuilen in de maatschappij.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Nilsson

  56% van de kiezers van VVD/TON/PVV = volgens dezelfde peiling zo’n 24 zetels. Deze drie partijen laten opgaan in deze beweging resulteert in een zetelvermindering van zo’n 22 zetels. Go Wiegel Go.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.