Wij houden van Bos en Balkenende

Wij houden ineens van Wouter Bos en Jan Peter Balkenende, zo blijkt uit een peiling van TNS Nipo. Wouter Bos krijgt zelfs het cijfer 6,3 van het volk. En daarmee zijn mijn eigen kleine onderzoekjes in het vakje hiernaast nog best representatief zo nu en dan. Vóór de krediettoestanden zag ik Wouter Bos nog op achterstand staan in de poll, nú, nu de kredietcrisis volop is losgebarsten, is onze Wouter ineens goed te pruimen volgens de meerderheid. Zou dit zo blijven? In elk geval is Rita Verdonk richting afvoerput gegaan en doet Geert Wilders het ook niet meer zo heel goed. Financiële crisis lijkt de mensen gezellig terug op het nest te brengen… Bekijk in elk geval de POLLuitslag tot nu toe (vrijdag 10 oktober 2008). Dan kijken we over een tijdje hoe Wouter er dán voor staat.

Minister Wouter Bos van Financiën is de juiste man op de juiste plaats
Eens  (52.0 %)
Oneens (44.0 %)
Geen Mening (4.0 %)

 

Andere POLLuitslagen vind je HIER

Lees ook:Wouter Bos is de held van de crisis; zijn ‘finest hour’
Lees ook:Wouter Bos ‘Nederlander van het Jaar’
Lees ook:Ella Vogelaar verraden door eigen PvdA. Ze flikkerde uit het nest…
Lees ook:Onnodige commotie om SP-spotje
Lees ook:Gerrit Zalm is de baas

2 reacties op “Wij houden van Bos en Balkenende

 1. Raats

  Ongeloof komt er bij mij boven, waarom ineens houden wij
  van Bos en Balkenende, (laat mij er buiten)
  Ed Nijpels heeft het ooit eens gezegd, de mensen vergeten
  snel, je moet het de tijd geven.
  Is men vergeten dat dit kabinet de mensen tot wanhoop brengt met alleen maar prijsverhogingen en nieuwe belastingen. En wat gebeurt er met het geld, generaal pardons mee betalen en nog meer onzinnige zaken.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Nilsson

  Mijn stem zit niet in die peilingen verwerkt simpelweg omdat ik niet op Wouter Bos zal stemmen. Dat heeft echter met andere zaken te maken. Bos komt uit deze crisis in ieder geval als weloverwogen en als een vakkundig minister.
  Blijkt maar weer aan de peilingen dat mensen erg impulsief zijn wat betreft hun stemgedrag.

  Dit kabinet brengt mensen overigens echt niet tot wanhoop. Kijk om je heen in andere landen en zie hoe het daar gaat. Dit is een internationale crisis, als je dan als kabinet de boel redelijk stabiel kunt houden dan doe je het behoorlijk goed. Het kan echter nog beter door belemmerend beleid aan te pakken dan denkt ik aan: meer vloeiende arbeidsmarkt zowel aan de werkgevers als werknemers kant maar ook aan een beter functionerende woningmarkt; liberalisering huurmarkt, geleidelijk afschaffen hypotheekrenteaftrek (de verreweg omvangrijkste subsidie in Nederland), belastingdruk verlagen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.