Uit de Ouwe Doos… Meneer Den Uyl

Een interessante observatie: Meneer de Uil uit de alom geprezen Fabeltjeskrant is gebaseerd op de PvdA politicus Joop den Uyl. De man die een zowel verguisd als geliefd premier was in de roerige jaren '70 van de vorige eeuw. Hij stond bekend om zijn warrige en ietwat vergeetachtige aard en om zijn ongelofelijk charisma. Zijn opponenten waren de VVD-coryfee Wiegel en Christenpoliticussen Ruud Lubbers en Dries van Agt. Hij kreeg het aan de stok met de koninklijke familie, had enorm last van de slechte economische situatie maar hield het vol als politicus tot zijn dood in 1987. Meneer de Uil werd bedacht in 1968, toen Joop den Uyl al ruim prominent Tweede Kamerlid was. Zoek de verschillen in onderstaand filmpje

Lees ook:Uit de Ouwe Doos… André als Ruud
Lees ook:Uit de Ouwe Doos… Dries en Joop over elkaar
Lees ook:Uit de Ouwe Doos… “Den Uyl is in den olie”
Lees ook:Ministers lullen zich er uit: Uruzgan tot 2010
Lees ook:Verhagen feliciteert ‘Collega Bos’ via Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.