Nog meer 80 km zones?

Af en toe vraag je je af of leden van de Tweede Kamer zelf wel eens auto rijden. Op de ring rond een grote stad, bijvoorbeeld. Ik krijg de indruk van niet, want het voorstel dat de linkse oppositiepartijen nu weer gedaan hebben getuigt niet van veel file ervaring.

Net nu we op de A12 rond Den Haag binnenkort weer fijn 100 km mogen gaan rijden, wilt de linkse oppositie dat het experiment met 80 kilometerzones wordt uitgebreid.

Volgens minister Peijs, en het overgrote deel van autorijdend Nederland, leidde dit experiment tot meer files rond de grote steden. En al deze files werkten nu niet echt bevorderlijk voor de luchtkwaliteit -en ons humeur. Alle reden om het experiment te laten voor wat het is en weer terug te gaan naar de oude snelheid.

De Tweede Kamer denkt echter dat nóg meer 80 kilometerzones toch een positief effect zullen hebben op de luchtkwaliteit. Volgende week horen we daar meer over.

Lees ook:SP boos om helikopterdienst
Lees ook:Taxi’s moeten goedkoper
Lees ook:Groep Nawijn verdubbelt
Lees ook:COLUMN “De Tweede Kamer is één grote hondenkennel”
Lees ook:Nawijn niet terug bij de LPF

3 reacties op “Nog meer 80 km zones?

 1. Kim Verbeek

  Ik ben van mening dat de metingen naar de files in de 80 km-zones niet helemaal te vergelijken zijn, want de proef is ingevoerd rond alle grote steden en ze hadden het juist bij 1 grote stad niet in moeten voeren! Dan pas kun je eerder vergelijken. Ook is het zo dat bij de 80 km-zones de filedruk met 13 procent is toegenomen en in de rest van nederland met 19 procent, dat is dus wel degelijk beter. En dan heb ik niet eens gesproken over de emissies die verminderen, wat erg noodzakelijk is, want op dit moment loopt nederland tegen de Europese luchtkwaliteitsnormen aan! Dit moet serieus aangepakt worden en de 80 km-zones zijn een beginnetje.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Renee

  Fijn de eerste die reageert, en ik ben het volledig met je eens ook al is het vervelend om langzamer te moeten rijden. Die CDA en LPF baseren hun mening idd nergens op, want de willen het afschaffen! Dombo’s

    /   Beantwoorden  / 
 3. Chantal Hiemstra

  INDERDAAD mee eens!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.