Eurlings ziet niks in vroege spoorlijn Utrecht-Breda

Geen 700 miljoen kostenbesparing. Onze lieve Limburgse verkeersminister ziet het voorstel van ChristenUnie-coryfee en Kamerlid Ernst Cramer om tussen Utrecht en Breda tegelijkertijd met de A27 verbreding een spoorlijn aan te leggen niet zitten. Het zou dan wel 700 miljoen van de benodigde 3 miljard voor de aanleg afhalen, maar dat kan Camiel Eurlings niets schelen. En terecht. Want we weten allemaal hoe het afloopt met hele grote bouwprojecten die eerst goedkoper leken, maar later heel erg veel duurder werden en nog eens vertraging opliepen ook. Goed opgelet door Camiel dus. Doe die spoorlijn maar als de tijd rijp is of begin gewoon met die spoorlijn in plaats van de verbreding van de A27.

Lees ook:Eurlings besteed 3,6 miljard aan asfalt Almere-Amsterdam
Lees ook:GroenLinks: een weekendje campagne
Lees ook:Gemeente- en provinciegeld gaat in rook op
Lees ook:Rita Verdonk doet ´t met Kay op z´n Hillary
Lees ook:Afaltman Eurlings tekent zijn Randstadplan

2 reacties op “Eurlings ziet niks in vroege spoorlijn Utrecht-Breda

 1. A. de Boon

  Het is weer typisch Den Haag, wel miljarden pompen in banken en andere instellingen, maar een nuttige spoorlijn aanleggen waar de bevolking nou ook eens een keer wat aan hebt, nee, dat wilt men niet. Zelfs niet als men 700milj kan besparen!!! Wanneer is er nou eens een minister die besluiten durft te nemen!!! Aanleggen die lijn en snel ook, ik zou er graag gebruik van willen maken.

  A. de Boon
  Gorinchem

    /   Beantwoorden  / 
 2. Lars van der Werf

  Duidelijk, meneer De Boon. Maar begrijpt u ook de overweging van de minister? Wanneer de spoorlijn namelijk nu hals over kop tegelijkertijd met de verbreding van de A27 plaatsvindt, leidt dat ongetwijfeld tot grote vertragingen. En vertragingen betekenen kostenstijgingen.

  Aan de andere kant, wat ik al zei, waarom niet alleen de spoorlijn en geen verbreding van de A27?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.