SP’er Roemer wil veilig OV

Emile Roemer, een symphatieke vent, ik dronk nog eens een biertje met de goede man, wil gewoonweg veilig openbaar vervoer. En dan vooral veiliger voor de buschauffeurs. En Roemer roept niet alleen dat hij het veiliger wil, nee hij heeft ook nog eens een pakket (zo hier en daar onrealistische) voorstellen.

Eén van de voorstellen is de zogenaamde ‘noodknop’. Als een busschauffeur denkt in de nesten te zitten drukt de bestuurder simpelweg op de knop en hulp schiet toe, zo bedacht Roemer.

Naast de ‘noodknop’ denkt Roemer dat wanneer bussen schoner en goed onderhouden zijn er minder incidenten zullen plaatsvinden. Vervolgens weet Roemer ook nog dat beveiligers, onderhoud en schoonmaak vaak wegbezuingd worden.  En dat terwijl busbedrijven daar speciaal geld voor krijgen.

Roemer ziet de problemen en heeft gedacht in oplossingen. Nu is het aan staatssecretaris Huizinga van Verkeer wat er van deze plannetjes terecht gaat komen. Emile heeft om debat gevraagd, zo snel mogelijk.

We kunnen ons natuurlijk affvragen of SP’er Emile de oplossingen niet in de verkeerde hoek zoekt. Het zijn vooral doekjes voor het bloeden, zo lijkt. Wellicht moet de oplossing meer gezocht worden bij de oorzaak van het geweld tegen buschauffeurs. Waar komt dat geweld vandaan en waarom is het er?

Op de SP-website heeft Emile Roemer daar deels een antwoord op: “Helaas zullen er altijd asociale mensen blijven die het openbaar vervoer onveilig maken. Maar dit soort maatregelen zorgen er in ieder geval voor dat de pakkans aanzienlijk groter wordt en je zo het probleem bij de bron aanpakt. Asociaal gedrag wordt niet getolereerd.”

Lees ook:SP voor nieuw landelijk staatsvervoer
Lees ook:VVD wil papaver opkopen
Lees ook:De nieuwste oprisping van Verdonk
Lees ook:Stuur een leuke SPace card!
Lees ook:Gratis openbaar vervoer voor ouderen

3 reacties op “SP’er Roemer wil veilig OV

 1. Niels

  Hartstikke leuk allemaal, maar die noodknop is er al 20 jaar.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Lars van der Werf

   Is dat zo? Voorbeeld daarvan?

     /   Beantwoorden  / 
 2. www.vandoornautobanden.nl

  Wordt het niet eens tijd om ook eens te kijken naar de veiligheid van (mede)weggebruikers. Zou het niet eens tijd worden om ook in Nederland gedurende een bepaalde periode winterbanden verplicht te stellen. Ik hoor daar niets over, maar er zijn dagelijks ongevallen die wellicht hadden kunnen voorkomen indien er winterbanden waren gemonteerd.

  Vr.gr.
  Vandoornautobanden

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.