D666

Enkele dagen na de duivelse datum 06-06-2006 is de strijd om het lijsttrekkerschap van D66 van start gegaan. We zijn in staat gebleken de duivelse invloeden buiten te houden, maar D66 moet nu hard aan de slag om te kunnen blijven.

Acht partijleden hebben zich kandidaat gesteld. En volgens Maurice de Hond maakt nog niet de helft van hen kans om in de Tweede Kamer terecht te komen.

Twee voordehand liggende kandidaten zijn Lousewies van der Laan en Alexander Pechtold. De vraag is nu of de andere zes eenzelfde lot beschoren is als Jelleke Veenendaal. U weet wel, de onbekende kandidaat lijsttrekker van de VVD die een kleine 3% van de stemmen kreeg. Want als het enigszins tegenzit zal het allemaal draaien om Pechtold en Van der Laan.

En dat is nu precies wat D66 niet nodig heeft. De dramatische daling (voorspeld door De Hond) is volgens mij een teken dat het hoog tijd is voor een drastische koerswijziging. Om de partij van een genante nederlaag te redden zal zij moeten schudden op haar grondvesten. En ik betwijfel of Van der Laan en Pechtold in staat zijn dit teweeg te brengen.

Nieuwe frisse gezichten met nieuwe inzichten zouden, in ieder geval al in debatten, het imago van D66 kunnen opvijzelen.

Lees ook:D666
Lees ook:Zinkend D66 massaal verlaten
Lees ook:Waarom D66 weer op 12 zetels staat
Lees ook:Alexander vs. Lousewies: De eerste ronde
Lees ook:Peilingen! PVV (32), D66 (18), VVD (15)

Eén reactie op “D666

  1. Ben Blog

    Melissa, van harte gefeliciteerd met je eerste bericht. Veel succes en we maken er wat moois van.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.