Alexander vs. Lousewies: De eerste ronde

De eerste botsing tussen D66 kandidaat lijsttrekkers Alexander Pechtold en Lousewies van der Laan is een feit. Gisteravond vlogen de twee elkaar in de haren en de Telegraaf brengt natuurlijk uitgebreid verslag uit. Dat belooft wat voor de komende debatten! Het is bijna jammer dat op 24 juni al de nieuwe lijsttrekker bekend wordt.

Pechtold probeert zijn gebrek aan bestuurlijke vernieuwing ook tijdens de debatten te compenseren met een wanna-be Hugh Grant-achtige kwajongenshouding. Hij vertelde dan ook soepel een voetbalveldje geregeld te hebben voor een Turkse voetbalclub, omdat de ouders niet wilden dat hun kinderen met alcohol in aanraking zouden komen in sportkantines.

Van der Laan trok de uitspraak natuurlijk direct in een breder verband en verweet haar partijgenoot "een islamitische zuil overeind te willen houden", waarop Pechtold zei dat oneliners leuk waren, maar dat ze de dingen niet moest gaan simplificeren. Hierop sprong Van der Laan uit haar vel "Dat pik ik niet. Jij bent degene die choqueert met je verhalen over terrorisme, vuile en vunzige politiek, je Afghanistan-draai en vorige week weer Afghanistan. Dat accepteer ik niet van jou. Wat jij doet is belletje trekken en lekker wegrennen, maar ondertussen bijt je niet door."

Wat kunnen we concluderen uit deze korte maar zeer krachtige anekdote? Ik denk dat Van der Laan een onderhoudende lijsttrekker zou zijn, maar met dat ge-jij-bak en bijna kinderachtig gestampvoet misschien niet altijd even geloofwaardig overkomt. Pechtold op zijn beurt lijkt een onhandige treiteraar die denkt dat provocerende borrelpraat in de politiek net zo welkom is als in de kroeg. Bovendien lijkt hij zijn eigen positie niet goed in te kunnen schatten. Een beetje uit de hoogte doen terwijl je een ministerpost bekleedt bij gratie van Balkenendes schroom voor vervroegde verkiezingen, getuigt van weinig politiek inzicht.

Bron: www.telegraaf.nl

Lees ook:D666
Lees ook:Zinkend D66 massaal verlaten
Lees ook:Heeft Mevrouw Wilders dubbele nationaliteit?
Lees ook:Louse vs. Lex: teruggefloten
Lees ook:Stemmen in november

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.