Louse vs. Lex: de tweede ronde

Zoals we al verwachtten is de strijd om het lijsttrekkerschap van D66 uitermate onderhoudend. Want na het belletje-trekverwijt van Lousewies van der Laan richting Alexander Pechtold gaan de twee gedreven verder met hun moddergevecht.

Eerder had Lousewies D66 ongeloofwaardig genoemd, nu vond ze hetzelfde van Alexander. Deze uitspraken vond hij schadelijk voor de partij. Inhoudelijk ging hij niet in op de kritiek op zijn gedraai over Uruzgan en de hypotheekrenteaftrek. Op de vraag uit de zaal wat zijn grootste politieke blunder was geweest, antwoordde hij dat dat het interview was waarin hij de Haagse politiek ‘vuil en vunzig’ had genoemd. Uit al zijn blunders was dit een goede keuze.

Gelukkig kwamen ook inhoudelijke punten aan de orde. Lousewies deelde mee dat de klimaatverandering een belangrijk punt wordt op de agenda van D66 als zij lijsttrekker wordt. Alexander gaat voor de kenniseconomie, en wil dus meer investeren in het hbo en wetenschappelijk onderwijs.

Hopelijk maken de twee niet al teveel ruzie met elkaar. De kans is namelijk groot dat ze na de kamerverkiezingen tot elkaar veroordeeld zijn. Volgens Maurice de Hond staat D66 nu op drie zetels. Zou de nummer drie misschien de derde hond zijn, die ervandoor gaat met het been…?

Bron: nieuws.nl

Lees ook:Praktijkgericht onderwijs terug in het MBO?
Lees ook:Cynisme media over 100 dagen tour kabinet
Lees ook:D666
Lees ook:Onderwijs alleen voor de rijken
Lees ook:Kamerbabe Femke Halsema gekozen tot beste debater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.