SGP is blut

Deze Loesje uitspraak komt bijna iedereen wel bekend voor. Iedereen heeft wel eens al zijn geld over de balk gesmeten voordat het eind van de maand in zicht was. Helaas voor de SGP gaat het hier niet om een stukje maand, maar om de verkiezingscampagne die nog gevoerd moet worden. De SGP loopt namelijk 800.000 euro subsidie mis.

Minister Remkes draaide de geldkraan dicht vanwege vermeende vrouwendiscriminiatie. Vrouwen mogen zich namelijk niet verkiesbaar stellen voor een SGP zetel in de Tweede Kamer.

Er moet op van alles worden beknibbeld in de campagne. Geen ballonnen, pennetjes en minder advertenties. Er komt wel een volwaardig programma, maar dat zal beknopter worden opgeschreven. En daar is eigenlijk niets mis mee.

In een hoger beroep, dat in 2007 dient, zal worden besloten of de subsidie alsnog zal worden uitgekeerd aan de partij. Voorlopig moet de SGP het doen met vrijwilligers, de elf vaste medewerkers en giften.

Mocht de rechter het geld niet toekennen aan de SGP en het eens zijn met minister Remkes, dan vraag ik mij af of de partij haar verouderde standpunt zal herzien. Zo niet, dan zal de partij een nieuwe manier moeten vinden om aan geld te komen.

Mannen zeuren wel eens dat vrouwen veel geld kosten, maar 800.000 euro mislopen omdat je ze niet als gelijke ziet is een duur grapje. Wat kost een principe eigenlijk?

Bron: Nieuws.nl

Lees ook:Geen vrouwen? Geen geld voor SGP
Lees ook:VVD ziet oneerlijke concurrentie schaatsbeelden
Lees ook:D66 dames combineren kind & carriere
Lees ook:Nieuwe rel rond LVF
Lees ook:SP: Waarborgfonds voor onverzekerden

Eén reactie op “SGP is blut

  1. Martijn Koster

    Ik denk dat de vaste en hondstrouwe aanhang van de SGP de ontbrekende 800.000 wel even ophoesten hoor. Even de zak tijdens de kerkdienst rond laten gaan en het is zo gepiept.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.