PvdA: stop de huurwet!

Het is nu eenmaal champagnetijd. En in de campagnetijd schrikken we ons dood van alle plannen van alle andere partijen. Als we dat in ons achterhoofd houden begrijpen we de reactie van PvdA op de huurwet die het kabinet nog even door de kamer wil loodsen.

Door het voorstel van het kabinet zal op den duur 25% van de betaalbare huurwoningen verdwijnen. Een kamerlid van de PvdA heeft dit onderzocht. De grotere en gewildere huurwoningen worden geliberaliseerd, terwijl de kleinere huurwoningen eenzijdiger worden en kleiner in aantal.

Volgens de PvdA is het zonde als de wet nu aangenomen wordt en de kiezer geen stem kan uitbrengen over het plan. De huren gaan met zo’n 50 euro per maand omhoog (wordt u al bang?) en de kiezer moet natuurlijk de gelegenheid krijgen VVD of CDA te straffen voor het plan.

Maandag wordt het voorstel in de Kamer besproken en komen we er hopelijk achter wat er nu waar is van het ‘onderzoek’ van PvdA. Tot die tijd maak ik me nog even geen zorgen over mijn huur.

Bron: pvda

Lees ook:De Vries pleit voor twee blokken
Lees ook:Bos vloekt in de kerk
Lees ook:Links en liberaal sluiten handen ineen
Lees ook:PvdA past AOW plannen aan
Lees ook:GroenLinks wil dieren in Grondwet

4 reacties op “PvdA: stop de huurwet!

 1. Pieter

  Ik wordt niet bang maar vind een huurverhoging onwenselijk. 50 x 12 = toch een niet onaardig bedrag waar ik bijvoorbeeld de gemeentebelasting, de tv-aansluiting of de rekeningen van Waternet mee kan betalen.
  Op zich moet je niet in een dure woning gaan wonen als je dat niet kan betalen natuurlijk maar ik denk dat in bepaalde delen van Amsterdam veel mensen wonen die de huur net kunnen betalen en hard werken om de eindjes aan elkaar te knopen en een dak boven hun hoofd te hebben.
  De schrijfster van dit blog woont wellicht in een goedkope huurwoning, behoort tot de ‘jonge tweeverdieners’ die een leuke baan en mooie carriereperspectieven hebben, geen schulden hebben, huursubsidie ontvangen, niet met ontslag bedreigd worden en nooit ziek worden waardoor ze tijdelijk niet kunnen werken en de huur betalen?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Pieter

  sorry voor die afschuwelijke dt-fout!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Ben

  Er is nog steeds een groot tekort aan huurwoningen, dus de prijzen zullen de pan uit rijzen. Ik voorspel een grote toename van wildkampeerders en overvolle slaaphuizen!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Pieter

  @ Ben: En een heropleving van de kraakbeweging!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.