De spelregels van GroepGeert

De man die altijd zo fijn en duidelijk precies uitlegt waar het op staat, zo heldhaftig met gevaar voor eigen leven, is helaas niet de enige die mag zeggen wat hij denkt. Tot grote woede van GroepGeert mogen namelijk ook verkiezingskandidaten van GroenLinks hun mond opentrekken om vervolgens ongenuanceerde uitspraken te doen.

In een interview met een jongerenwebsite noemde Tofik Dibi, nummer zeven op de lijst van GroenLinks, Wilders een racist. Ook zegt hij dat hij de rillingen krijgt van het ‘Übermenschen-idee’ dat uit het
verkiezingsprogramma van de Partij voor de Vrijheid zou spreken. Niet echt subtiel nee, maar hey, iedereen mag in Nederland toch zeggen wat hij denkt?

Als het aan GroepGeert ligt is de vrijheid van meningsuiting éénrichtingsverkeer. Natuurlijk mag Wilders roepen dat hij hoofddoekjes ‘rauw lust’ (en hier inderdaad niet misselijk van wordt zoals ik eerder schreef) en dat de grenzen dichtmoeten om een tsunami te voorkomen, maar het is nogal kinderachtig om de woorden ‘hetze’, ‘verkettering’ en ‘demonisering’ in de mond te nemen na elke vorm van kritiek.

Dus Geert, wees een vent en aanvaart de consequenties van je geliefde vrijheid van meningsuiting.

Bron: nieuws.nl

Lees ook:Gerard Spong: ‘Geert Wilders is strafbaar’
Lees ook:Deense cartoon-premier slaat Geert Wilders’ steun af
Lees ook:Wilders wil 1-1-3
Lees ook:Kiest Wilders eieren voor zijn geld?
Lees ook:Is GroepGeert te ver gegaan?

4 reacties op “De spelregels van GroepGeert

 1. Carolien

  Dit is echt weer zo’n verhaaltje dat nergens op slaat.Groen links is zelf niet sociaal,ze dulden geen andere partijen naast zich in deze campagne op de markt bijv,sturen een andere partij zelfs weg!
  Wat een democratie zeg!Ook SP trekt de posters van Partij voor de Vrijheid van de borden af..zeker bang voor de verkiezingsuitslag op 22 november.Nou,let maar eens op! Ik weet uit ervaring dat het MEGA gaat worden voor Dhr.Wilders.Mensen durven het niet te zeggen,maar zijn het roerend met ‘m eens.Die tien zetels[die de partij voor de vrijheid wilde halen]wordt veel en veel meer.Ze hebben de wilskracht die wij in dit land nodig hebben,en Dhr.Wilders is tenminste een vent van z’n woord!Zet “m op Geert.Nog even wachten en dan kunt u het laten zien!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Sukkels!

  Wat een dom stukje zeg.

  Volgens Melissa Truijens is iemand uitmaken voor rascist en zijn programma uitmaken voor ‘Übermenschen-idee’ het zelfde als roepen dat de grenzen dicht moeten en dat hij “misselijk” wordt van hoofddoekjes, wat hij bijvoorbeeld nog nooit gezegd heeft, of heb je daar een bronvermelding van?

  Bij het ‘Übermenschen-idee’ zijn miljoenen mensen omgekomen en met zo’n idee wordt Geert Wilders vergeleken.

  Dat je een beetje politieke site probeert bij te houden is leuk, maar als jij zulke kreten van de nummer 7 van GroenLinks goed vindt en vergelijkt met “grenzen dicht”, dan denk ik dat er serieus iets mis is in jouw bovenkamer.

  Want dit heeft niets te maken met politieke voorkeur, enkel met een logisch verstand.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Rob van Dam

  Beste Sukkel, ik wil er trouwens even op wijzen dat het van Nietzsche afkomstige idee van de Übermensch heels niets met racisme en met het omkomen van miljoenen mensen te maken heeft.

  Wel waren er sukkels die dat abusievelijk dachten en er naar handelden, misschien veroorzaakt door een disfunctioneren in de door jou aangehaalde bovenkamer.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.