GroenLinks: een weekendje campagne

Femke Halsema is met haar campagnebus dit weekend het hele land doorgereden. Wees gerust: het milieu is er niet slechter op geworden want de bus rijdt op aardgas. Halsema kon in het hele land haar groene plannen verkondigen. Zo moet het parkeren van een schone auto in Leiden, Breda en Leeuwarden gratis worden.

Volgens Halsema werkt het niet om alleen maar wetten aan te scherpen; een financiele prikkel moet mensen over de streep trekken om een milieu-vriendelijke keuze te maken.

Verder wil GroenLinks veel investeren in de woningnood. We hebben het vrijdag al van Wouter Bos kunnen horen: het huidige kabinet heeft er alles aan gedaan om huren duurder te maken en koopwoningen onbetaalbaar te maken. Aangezien er veel kantoorruimte leegstaat in ons land kan een deel daarvan worden omgebouwd tot woonruimte voor studenten en starters. Klinkt eigenlijk vrij logisch, al zal de kritiek van CDA en VVD zijn dat het veel teveel geld kost. Want dat doet het ook.

Maar het opmerkelijkste bericht op de GroenLinkssite is dat van de ‘BN-ers’ die allemaal staan te trappelen om meer belasting te betalen voor een beter land. Als er wordt geïnvesteerd in gratis kinderopvang, staan zij daarvoor graag hun kinderbijslag voor af. Als zorg voor chronisch zieken goedkoper wordt, betalen zij graag een hogere premie.

Het is fijn te merken dat er nog wel degelijk mensen bestaan met ouderwetse idealen. Maar zij hebben dan ook, zoals GroenLinks al stelt in de Quote, ‘het vermogen’ om GroenLinks te stemmen.

Lees ook:CDA opent kleine aanval op grootste concurrent
Lees ook:Recalcitrant GroenLinks viert 18-jarig bestaan
Lees ook:GroenLinks dendert als sneltrein over NS
Lees ook:“Femke Halsema moet dood”, vindt Fok.nl
Lees ook:De SP heeft weer een goed idee

Eén reactie op “GroenLinks: een weekendje campagne

  1. Fijnstof

    “Wees gerust: het milieu is er niet slechter op geworden want de bus rijdt op aardgas.”

    Gelukkig! Dan kan Corus weer extra vervuilen en dat doen ze dan ook.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.