Verdonk lonkt naar Onderwijs

In een volgend kabinet zou Rita Verdonk best minister van Onderwijs willen zijn. Want ook over dat onderwerp heeft ze veel te zeggen -en dat deed ze maandag dan ook vol overtuiging bij Pauw en Witteman. Met haar grote ideeën en daadkracht zou zekunnen uitgroeien tot de mevrouw Bulstronk (u weet wel, het imponerende schoolhoofd van Mathilda) van het Nederlandse onderwijs.

Verdonk wil af van de zwarte scholen. En we weten allemaal wat er gebeurt als zij ergens vanaf wil: dwang, rechtlijnigheid en nietsontziende ambitie. Ze liet gister dan ook weten dat ze ouders desnoods wil dwingen hun kroost naar een zwarte school te sturen. Natuurlijk moet het taalonderwijs op zwarte scholen ook beter. Mark Rutte had onlangs nog de taaltest voor peuters voorgesteld.

De VVD sinds afgelopen weekend als vierde partij in de peilingen, dus de vraag is of de Bulstronk in wording de kans krijgt haar plannen in te voeren. Ze zal vanmorgen in ieder geval wel even moeten slikken: uit een onderzoek van dezelfde Pauw en Witteman blijkt dat haar partij drie zetels meer zou krijgen als zijzelf aan het roer stond.

Bron: nu en telegraaf

Lees ook:Verdonk solliciteert alvast
Lees ook:Goed dat ze er zitten: Pauw en Witteman in Uruzgan
Lees ook:Wat gaat Camiel allemaal bouwen?
Lees ook:Verdonk teruggefloten door fractie
Lees ook:Rita relt

7 reacties op “Verdonk lonkt naar Onderwijs

 1. Valderen

  Waarom wordt diegene die aan het woord is onderbroken of liever overschreew en dan liefst door Paul en Witeman tegelijk.
  Kwestie van fatsoen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. marga de vet

   als ze dat niet doen dat afbreken .wat de mensen zeggen ze misschien iets wat de heren niet graag willen horen !! want ja een eigen mening kan niet bij paul en witteman vandaar sonja barendts die was ook zo niemand mag het uitspreken want dan krijg je een afkeurende blik !!

     /   Beantwoorden  / 
 2. Jan Truijens

  Mathilda – ik ben blij dat die niet vergeten is. Want het moet voor iedere leugenachtige, op een autohandelaar gelijkende politicus een troost zijn dat er tóch nog lieve dochterjes kunnen komen.
  Dat Verdonk van zwarte scholen af wil door er verplicht meer ‘wit’ doorheen te mengen, is werkelijk verrassend. Ben benieuwd of het werkt. Misschien moet eerst die olieblonde Pauw eens door een donkere journalist vervangen worden zodat Witteman (ook) wat meer kleur krijgt.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Martijn K.

  Je gaat dan van die groepen blanke ouders krijgen die eisen dat er “aparte” klassen komen voor hun kroost. Dat schijn je in Bos en Lommer al te hebben. Die yuppen willen wel dat hun kinderen in de buurt op school gaan, maar dan niet met de “locals”

    /   Beantwoorden  / 
 4. Pieter

  Zou Verdonk ook afwillen van witte scholen? Of is dat niet zo’n probleem? Overigens vraag ik mij af welke problemen Verdonk wil aanpakken door ‘wit’ met ‘zwart’ te mengen, toch maar eens P&W terugkijken vanavond…

    /   Beantwoorden  / 
 5. Greg

  Ik begrijp persoonlijk niet WAAROM iemand als Verdonk nog in de regering zou moeten!!
  Ze heeft niet alleen gezorgd voor de val van Balkendene II, maar heeft met haar heel grof “buitenland-beleid”, Nederland er niet makkelijker op gemaakt. En met de huidige gang van zaken ziet het er niet al te best uit voor de VVD. Gelukkig maar! Wordt Nederland eens verlost van onnodige rechtse aanpak en zal bewezen worden dat het ook anders kan!!
  Eerst het “buitenlanders-beleid” en nú een dreigend “witte en zwarte scholen-beleid”??
  Waarmee en/of van WIE wil JY nou de aandacht trekken, Rita??

    /   Beantwoorden  / 
  1. marga de vet

   ik zou graag willen zien dat er bij paul en witteman niet alleen rood gekleurt aan tafel zit en dat zei eens niet hun voorkeur laten merken dat weten we inmiddels al !!

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.