SP wil niet met CDA

Als leider van de derde partij in de peilingen sprak Marijnissen zich uit tegen een coalitie met CDA. Was hij voorheen afhankelijk van de goodwill van Wouter Bos om in een linkse coalitie terecht te komen, met 25 zetels in de peilingen heeft SP zelf ook iets te kiezen. En Bos ziet het inmiddels wel zitten met een linkse coalitie. Is dát even boffen voor Marijnissen!

Marijnissen daagt Bos al maandenlang uit om voor een linkse coalitie te kiezen, maar Bos liet zich niet uit over zijn voorkeur. Dinsdag pas liet hij weten een linkse coalitie ‘een fantastische kans’ te vinden.

Bos had zijn praatje direct klaar. Sinds de kabinetten Balkenende wordt de verzorgingsstaat geassocieerd met het wegsluizen van geld naar zielige (en soms ook stiekem niet zulke zielige) mensen. Balkenende is ook nooit het gesprek aangegaan met gematigde moslims. Waar hijzelf dan gebleven is, mag hij een keertje komen uitleggen.

Want Marijnissen is natuurlijk niet de enige die de peilingen in de gaten houdt. Bos heeft ook gezien dat SP aan zetels wint- deels ten koste van PvdA. Het hoort er natuurlijk allemaal bij in de politiek, een beetje draaien. Wel jammer dat het zo verschrikkelijk doorzichtig is!

Bron: telegraaf en nu

Lees ook:SP campagne van start
Lees ook:Het ‘linkse gevaar’ drinkt maandag koffie
Lees ook:CDA mist nog 15 zetels
Lees ook:Rutte ziet niets in ChristenUnie
Lees ook:Peiling: CDA en PvdA dichter bij elkaar

2 reacties op “SP wil niet met CDA

 1. i.gi.g

  groot gelijk aub niet met cda of vvd nee samen met pvda en jullie en een kleine linkse partij lat de heren zoals ballkenende en rutte in hun eigen vet gaar koken kom jullie op voor ons soort mensen wao met en minium aan inkomen sta voor ons

    /   Beantwoorden  / 
 2. Buren

  Duidelijke taal van de SP en de CDA, beiden willen ze niet met elkaar reageren. Dus een coalitie met CDA, PvdA en SP zit er niet in, al wil Bos dit wel graag.
  Op naar de volgende mogelijkheden. Bijvoorbeeld SP in de oppositie, zijn ze goed in. PvdA ook maar, want Bos kan nu natuurlijk niet zijn woord gaan verliezen en toch gaan regeren zonder SP. Al zie ik dat niet gebeuren, Bos stap zonder meer over zijn eigen uitspraken heen en gaat gewoon over de SP heen.
  Of toch beter om de SP in de coalitie op te nemen met PvdA en dan CDA in de oppositie, dat lijkt mij dan wel een mooie oplossing. Moet men natuurlijk nog wel een derde partij zien te strikken om als slachtoffer te fungeren bij deze door en door linkse coalitie!

  Samenwerken is natuurlijk ook mogelijk, heren!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.