Boswandeling op de zondagmorgen

Je hoeft deze dagen maar naar je afstandsbediening te kijken, en de televisie springt aan en er komen lijsttrekkers in beeld. Zo lijkt het, tenminste. Op zoek naar wat nieuws stuitte ik vanmorgen op (de herhaling van) een boswandeling van de KRO. Halsema, Pastors, Rouvoet en Pechtold liepen mee en maakten ons weer wat wijzer.

Pechtold en Rouvoet zijn verzorgende mannen die thermosflessen met koffie meezeulen – een mooi initiatief op de zondagmorgen. Halsema houdt zich liever niet bezig met akkefietjes, en vindt het belachelijk dat Den Haag al en week bezig is met ‘één docente’. Pastors zou zich nog wel drie weken bezig willen houden met ‘die docente’.

Halsema heeft ook moeite met het ‘hullie’ en ‘zullie’ van Pastors, omdat er geen ‘wij’ en ‘zij’ bestaat. Pastors lijkt het niet te horen, omdat hij alleen maar bezig is door haar heen te praten.

Het favoriete gebod (van de Tien, het is immers een KRO programma)) van André Rouvoet is ‘Ik ben eerlijk’. Dat van Pechtold, ‘Ik wil leven’ houdt ook in dat hij dat leven graag op zijn eigen moment wil kunnen beëindigen (nogmaals, het is een KRO programma).

Pechtold wilde eens origineel doen en heeft daarom nadrukkelijk géén boek geschreven. Daarvoor ben ik hem dankbaar. Wilt u een gesigneerd t-shirt van Pexhtold of een gesigneerd boek van Halsema, Rouvoet of Pastors, klik dan hier.

Lees ook:GroepGeert zendt uit
Lees ook:Marco Pastors staat tot uw dienst
Lees ook:Femke is de lente -deel 2
Lees ook:Kiest Wilders eieren voor zijn geld?
Lees ook:Aanvang van de échte formatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.