Verkiezingen: einde of het begin van geharrewar?


Eindelijk. Het is afgelopen. De dagen van vertwijfeling, verwarring, geharrewar, one-liners en campagne zijn voorbij. Of niet? Want na de verkiezingsuitslag van woensdagavond lijkt het erop dat de formatie ons hetzelfde mediageweld zal bezorgen.

Nu er geen kamermeerderheid is met twee grote patijen zal men toch op zoek moeten naar een derde. Want ook CDA, VVD en GroepGeert komen samen niet aan de meerderheid.

CDA, PvdA en SP dan? Zou dat kunnen, is dat mogelijk? Zou onze premier hier ‘chemie’ bij voelen? Of kiest hij voor een minderheidskabinet, in de hoop zijn missie af te kunnen maken?

In ieder geval ben ik blij dat een centrumrechtse regering niet (meer) voor de hand ligt. En met die wetenschap kan ik met een gerust hart gaan slapen. Dat geldt hoogstwaarschijnlijk niet voor de aankomende formateur…. die zal deze weken ijzer met handen moeten gaan breken.

Lees ook:Balkenende IV: de staatssecretarissen
Lees ook:Tweede Kamer: Tsjaad of niet?
Lees ook:Toch een centrum-linkse coalitie?
Lees ook:SP voert campagne voor Irak
Lees ook:Wilders kan inpakken

4 reacties op “Verkiezingen: einde of het begin van geharrewar?

 1. C-mon

  Ik neem aan dat je geen eigen huis hebt en minder verdient dan 20000 per jaar, want voor diegene waar bovenstaande minimaal voor geld gaat het een stuk slechter worden wanneer links aan de macht komt.

  Links aan de macht, Nederland failliet

    /   Beantwoorden  / 
 2. Melissa

  Niet eens! Maar daar gaat het me ook niet alleen om. Het gaat mij namelijk niet alleen om mijzelf, maar ook om de andere mensen die in Nederland wonen.

  Bovendien, failliet? Lijkt me een loos dreigement. Weet je wat? We komen er over een jaartje op terug en zien hoe het er dan voorstaat. Waarschijnlijk valt het dan allemaal reuze mee met het nederlandse faillisement, de tsunami van moslims en al die andere Linkse Gevaren.

    /   Beantwoorden  / 
 3. cheese

  wat een kortzichtigheid, daar gaat het toch niet om beste c-mon(?)- kijk eens verder dan je neus lang is zoals naar zorg, onderwijs en cultuur en niet alleen hypotheekrenteaftrek en belastingen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jan Truijens

  Eindelijk een onversneden Brabo in beeld die zijn meningen en gedragingen in evenwicht heeft. En hij brengt pronte mensen mee, zoals Agnes Kant. Ik hoop werkelijk dat hij de woordenbrij van Balkenende van zijn bordje kan houden en een aansprekende alternatieve koers helpt uitstippelen. De majesteit moet nú even haar geld verdienen en een mooie aftrap geven. Dan maar hopen dat haar dienaren niet in gekissebis vervallen en verder kijken dan hun kerkpleintje.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.