Wouter Bos speelt de gebeten hond

Even dacht ik dat ik zondagmiddag misschien naar een ander debat had geluisterd dan de rest van Nederland. Volgens ‘de luisteraars’ kwam Balkenende namelijk als onbewiste winnaar uit de bus. Ik wist niet wat ik las! Vervolgens riep Wouter Bos Balkenende op niet met modder te gooien. Daarmee verspeelde hij daarmee wat mij betreft wat van zijn geloofwaardigheid.

Toen Balkenende vanmorgen in het nieuws een reactie moest geven op zijn ‘moddergooien’ ("U bent niet eerlijk, meneer Bos") kwam er een geforceerd lachje uit. En gelijk had hij -al zeg ik dat niet graag. Als Balkenende zichzelf te kijk zet door een inhoudelijk debat uit de weg te gaan hoeft Bos daar alleen maar van te profiteren.

Vanmorgen werd door Jaap Jansen bij Goedemorgen Nederland even nagepraat over het debat. Geen oordeel maar een uitleg over waar we naar geluisterd hadden.

Tot nu toe probeerde Balkenende als premier te debatteren, maar nu moet hij ‘afdalen’ naar het niveau van de lijsttrekkers. Balkenende liet zich kennen en Bos bleef lekker rustig -tot gister dan, toen hij bovengenoemde oproep deed. Nederland houdt niet van mensen die uit hun slof schieten, volgens Jaap Jansen. Daar kan ik me wel in vinden. Waarom ‘Nederland’ denkt dat Balkenende de beste debater was is mij dus een raadsel.

Bos doet zich linkser voor dan hij is in de hoop wat zetels van SP af te snoepen. De SP staat er goed voor en Bos kan in de campagne natuurlijk niet toegeven dat PvdA tegenwoordig een centrumpartij is. De de inhoudelijke verschillen tussen CDA en PvdA zijn niet zo groot -ook al is dit volgens Bos wél het geval.

‘Helaas’ liggen Bos en Balkenende elkaar niet zo goed, waardoor ik me afvraag of ‘een stem op Bos of Balkenende een stem wordt op Bos én Balkenende’.

Lees ook:Wouter Bos en de strop van Balkenende
Lees ook:PvdA-prominent waarschuwt voor Wilders
Lees ook:Balkenende wil liever geen centrum-(te)links kabinet
Lees ook:Wouter Bos moet kiezen: minister of partijleider
Lees ook:Balkenende verantwoordelijk voor daling armoede?

5 reacties op “Wouter Bos speelt de gebeten hond

 1. Witteman

  ‘Helaas’ liggen Bos en Balkenende elkaar niet zo goed, waardoor ik me afvraag of ‘een stem op Bos of Balkenende een stem wordt op Bos én Balkenende’.

  Bos of Balk gaan niet met elkaar regeren. De meest waarschijnlijke uitkomsten: Bos-Wijn of Balkenende-Depla.

  Maar ik zie Bos niet meer winnen. Het enige argument tegen een stem op de SP is het baantje van Bos. Echt ander beleid kan Bos niet voeren met dit CDA of deze VVD. Dus toch maar gewoon Marijnissen.

  Ben Bos & Balk Beu.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Martin Visser

  Of Balkenende het debat heeft gewonnen, vind ik moeilijk om te zeggen. Maar zijn uitval richting Bos was zeker opmerkelijk. Tot nu toe liet hij dat werk over aan Verhagen. Het is zeer de vraag of kiezers zo gecharmeerd zullen zijn van dit gooi-en-smijtwerk van JP.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Henk Daalder

  Het ging er in dit geval om dat Jan Pieter B op de man speelde.
  Dat is nooit goed in een debat.
  Maar helaas zaten we niet naar een debat te luisteren.
  Het was gewoon een PR activiteit, een luister voorstelling.

  Mijn advies aan Wouter
  Toon wat meer agressie als hij weer op de man gaat spelen, en het echte onderwerp vermijd.

  Sterker nog, sla der op.
  Toon dat je hem uit de ring kan slaan, anders kom je niet in het torentje.

  Jan Pieter is waarschijnlijk in zijn jeugd veel gepest, en heeft daardoor zelf veel pesters-talent opgestoken.
  Als tegenstander van zo iemand, moet je hem verslaan met de (nonverbale) taal die hij begrijpt.
  Een opgeheven vuist is wellicht al genoeg.
  Als Jan Pieter weer iets pesterigs doet, en hij krimpt op TV, voor jouw opgestoken vuist, dan toon je dat jij de baas bent.

  Zo simpel is het met dat soort mensen.
  Jan Pieter B, is tenslotte verantwoordelijk voor de dood van 18.000 nederlanders per jaar.
  Hij heeft met zijn kabinet niets gedaan aan de luchtvervuiling, waar gemakkelijk een reductie van 20 tot 40% haalbaar is.

    /   Beantwoorden  / 
 4. H.A.G van der Grind

  De enige prestatie van het kabinet Balkenende is het herverdelen van het van inkomen, belastinggelden en subsidies ten geunste van de rijkere en rijkste bovenlaag.
  Als schoothondje van de V.S. heeft het kabinet zich achter illegale en verkeerde oorlogen in Irak en Afghanistan opgesteld.
  Inderdaad, niets aan luchtvervuiling gedaan, bezuinigd op onderwijs, bijstand gezondheidszorg, uitgaven voor probleemwijken etc.
  Een deltaplan voor onderwijs, plannen m.b.t. maatschapppelijke en economische vernieuwing, zijn uitgebleven. Kortom, juist die uitgaven, die van invloed zijn op strukturele versterking van de ekonomie, zijn achterwege gebleven. Het kabinet heeft eigenlijk niets gepresteerd, als je weet, dat de herverdelingspirouetten van het kabinet geen enkele invloed hebben op de struktuur van de ekonomie. Is ook niet nodig natuurlijk, we leven tenslotte in een kennisekonomisch paradijs, waarbij alle zegen van boven komt. Ofwel op hoop van zegen. Geloven ze het zelf wel?

    /   Beantwoorden  / 
 5. l.r.j hennekij

  wat een zeikers zijn julie zeg,balkenende heeft juist veel gepresteerd de afgelopen jaren, nee neem dan wouter bos die als een kip zonder kop loopt te kletsen. en dat balkenende een schoothondje is van amerika,hoor ik daar een linkse groepering praten, had je in de jaren 40/45 moeten zeggen toen wij gered werden van de duitsters, nee neem dan de pvda die wil de hypotheekrente intrekken van jan modaal dat is fijn?
  laten al die luie linkse rakkers maar eens gaan werken net als wij.je kent gezegde geen woorden maar daden.
  jan peter balkenende mijn stem heb je.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.