Bos krijgt les van Balkenende

Bos heeft vanavond les gekregen van Balkenende. Laten we wel wezen, hij had zo af en toe sterke argumenten. En de vraag of Balkenende drie dingen kon noemen die hij gevraagd had van de rijksten van de bevolking was hilarisch. Maar onze premier was zó ontspannen, duidelijk en uitgesproken, daar konden geen tien Bossen tegenop -alleen tijdens het gedeelte over de zorg, waarin Bos erg sterk uit de hoek kwam. Inhoudelijk hield Bos zich prima staande, maar de glimlachende en rustige premier kwam, naar mijn mening, een stuk beter over.

Ik ben erg benieuwd wat u ervan vond!

Lees ook:Kamerbabe Femke Halsema gekozen tot beste debater
Lees ook:Geert Wilders: “U bent net de directeur van de Efteling”
Lees ook:We staan er goed voor, volgens JP
Lees ook:De Week Van… Premier Balkenende
Lees ook:Wouter Bos speelt de gebeten hond

4 reacties op “Bos krijgt les van Balkenende

 1. marcel b

  ik heb die avond zitten kijken, maar laten we eerlijk zijn, balkende heeft genoeg kapot gemaakt, ik vind dat er eens naar de zwakke gegeken moet worden, de rijke worden door deze rotte appel zal ik maar zeggen, rijker en de arme moeten door deze regering maar inleveren, laat balkende maar vertrekken en bos, moet alles maar weer opvegen, en alles in de zwarte contaner dumpen, balkende weg wezen, weg met deze regering.

    /   Beantwoorden  / 
 2. elleke prins

  Ik vond het een bijzonder boeiend debat. Bos leek de eerste paar minuten helemaal uit het veld geslagen te zijn. Hij was zenuwachtig, afstandelijk en gepikeerd. Later hervond hijzichzelf en kwam hij weer terug op het zorg thema. Toen de hypotheek aanbod kwam was hij echter weer helemaal weg. Jan Peter stond er bijzonder ontspannen bij. Wat mij betreft was hij echt de winnaar. Raar alleen dat de jury (zelfs het linkse jurylid) unaniem Jan Beter Balkenenende tot winnaar verkoos en de enquete Wouter Bos een nipte overwinning gaf.
  Heeft iemand daar een verklaring voor?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Jan Truijens

  Bos noch Balkenende leken me in vorm: Bos zag er bijterig uit en had een vermoeide jongevadersgrimas terwijl Balkenende zo hopmannerig keek dat ik er achterdochtig van werd. Maar ik denk steeds vaker dat er ook niet méér in zit. De enige die de laatste weken echt indruk op me maakt is Agnes Kant (SP). Ondanks dat onbenullig interrumperende Pauwtje van Zwarteman maakte ze duidelijk waar zij en haar partij voor staan. Misschien gaat het wat kosten maar als zij aan de slag gaat zal er zeker wat tot stand komen, wie er ook premier wordt.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Greg

  Ik vond Wouter Bos wel degelijk interessant.
  Dat blijkt niet allen uit de bevestigingen van de kijkers, maar ook uit het herhaaldelijk klem zetten van de – als het aan mij ligt toekomstige ex-) premier. Laten we duidelijk zijn: Als een premier 3(!!)kabinetten nodig heeft om zijn ambtstermijn uit te zitten, is hij dan wel geschikt? Het zegt in mijn ogen heel veel over niet alleen de stem van het volk, maar ook over de stem binnen de politiek.
  De premier kan dan wel ontspannen geoogd hebben TIJDENS het debat, ontspannen ZIJN over beslissingen betreffende het nederlandse volk in de toekomst is HEEL WAT ANDERS!!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.