Bos vloekt in de kerk

En Bos schopt tegen heilige huisjes. Maar net iets minder hard dan een paar maanden geleden. Want zijn plannen voor de AOW zijn, inimddels flink afgezwakt na alle kritiek, bekend gemaakt. Hij noemt zijn plannen "eerlijker" dan die van het CDA en VVD. En hopelijk, voor hem dan, komt hij met een goed verhaal om zijn impopulaire plan te verkopen aan de kiezer.

"De strerkste schouders betalen laagste lasten" -een zin die Bos duidelijk graag uitspreekt. Slim gevonden kerel! Maar wat houdt het allemaal in?

De afgezwakte plannen betekenen dat 65+-ers pas vanaf 2011mee moeten betalen aan de AOW. Niet alle ouderen, maar alleen de ouderen met een aanvullend pensioen vanaf 15.000 euro per jaar. En hoe meer pensioen dat is, hoe sterker hun schouders zijn en hoe meer lasten ze dus dragen -om even in de metafoor van de PvdA te blijven.

De journaliste van het nos-journaal vroeg nog of Bos dacht of het nu wel écht nodig was om deze plannen in te voeren ("Uhh nee muts, dit zeg ik voor de lol, lekker even stoken" had ze misschien verwacht). VVD en CDA doen immers niets aan de AOW. Bos antwoordde geroutineerd dat deze partijen door gaan met bezuinigingen zorg, sociale zekerheid en uitkeringen. Bovendien wil het CDA nu al 2 miljard laten bekostigen door ouderen die nu in verpleeghuizen zitten.

Natuurlijk had ik met alle liefde dit hele plan afgekraakt, samen met de rest van Nederland. Maar ik heb liever dit, dan de bezuinigingen in de zorg en de sociale zekerheid. Wat ik vooral jammer vind is dat de rest van het PvdA programma zondag pas bekend wordt gemaakt. Alsof ze daar bij de partij even moesten compenseren voor de media aandacht die gister uitging naar GroepGeert!

Bron: nos, journaal, nu

Lees ook:PvdA begint alvast met kritiek op VVD
Lees ook:VVD betaalt geen cent teveel
Lees ook:The attack of the AOW
Lees ook:VVD: AOW-leeftijd niet omhoog
Lees ook:Not in my back yard?

4 reacties op “Bos vloekt in de kerk

 1. Chantal

  Jongeren kiezen voor de ‘looks’ van Wouter Bos
  Wouter Bos ziet er goed uit, en daarom is hij populairste politicus onder jongeren. Dit blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau YoungVotes. Vooral meisjes zijn van hem gecharmeerd. Hij kreeg 36,3 procent van de stemmen. Zijn partij, de PvdA, is ook de populairste politieke partij onder jongeren. De meest populaire politica werd GroenLinks-fractieleider Femke Halsema met ruim 40 procent van de stemmen.

  Van de vijfhonderd ondervraagde jongeren tussen 13 en 29 jaar zeiden de meesten voor de PvdA te zijn. De PvdA haalde in de peiling van het onderzoek namelijk 41 zetels. Tweede werd de VVD met 27 zetels gevolgd door SP en CDA met 18. D66 kreeg 9 zetels en blonde Wilders 4. Jongeren vinden vooral onderwijs, kenniseconomie en sociale zekerheid belangrijk.
  Op nummer 2 van de ‘populairste politicus en politica verkiezing’ stonden Jan Marijnissen (15,6) en Rita Verdonk (31,5).

    /   Beantwoorden  / 
 2. Peter

  Politiek is natuurlijk een groot spel. Dus moet het via de regels gespeeld worden. Aanval en verdediging. List en bedrog. Dacht je dat de grimlach van Bos natuurlijk was. Op een cursus door een mannetjesmaker aangesmeerd. Dus nu Wilders (teiltje) en volgende week Bos. Zelf vind ik Bos meer iemand van aanval en verdediging en de gladdekkers van VVD en CDA van list en bedrog. We zullen zien wat beter werkt dit keer.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Magali

  heY Chantal, volgens mij is dat mijn tekst :P (jongeren.blog)

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jan Truijens

  Wouter is nog ver van zijn AOW af. Hij moet dus nog heel veel jaren betalen. Voor mij. En daar dank ik hem hartelijk voor. Als wiskundige is zijn probleemanalyse overigens vaak in orde, maar zijn remedie getuigt van saai ruitjespapierdenken. Wouter is niet erg inventief. Hij gebruikt grote woorden en luistert graag naar technocraten maar praktische voorstellen hoor ik meestal niet. Ik zal hem helpen: gewoon nog veel meer bezuinigen op de zorg, dan stopt die vergrijzing vanzelf wel.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.