Studieschuld terugbetalen? Billenwassen!

Niet alleen D66 maar ook de ChristenUnie presenteerde dinsdag haar verkiezingsprogramma. Gezinsleven, onderwijs en kinderen staan centraal. De partij wil betere kansen voor starters op de huizenmarkt en de no-claim in de zorg moet verdwijnen. Natuurlijk zijn er ook wat minder voor de hand liggende punten. En dat zijn meteen de interessantste.

Zo moet een academicus met een studieschuld deze af kunnen lossen door gemeenschapswerk te verrichten. Billenwassen, plantsoenprikken, borden spoelen: is dit een goede voorstelling van zaken of heb ik het helemaal verkeerd begrepen?

Het oprichten van of deelnemen aan een anti-democratische partij moet strafbaar worden. Hebben jullie specifiek een partij in gedachten, beste ChristenUnie?

Coffeeshops moeten dicht en het gebruik van drugs op straat moet verboden worden. En als klap op de vuurpijl mag in de publieke sector niemand meer verdienen dan de minister-president.

Tsja. Misschien ben ik na al die partijprogramma’s wel wat programma-moe geworden. Ik zie het punt gewoon niet helemaal. Waarom mogen die mensen niet meer geld verdienen dan de premier? Werkt hij het allerhardst van ons allemaal? Of wordt hij anders boos en trilt het Torentje dan van zijn gestampvoet?

Ik vraag me af wat God zou verdienen -aangenomen dat hij betaald wordt voor zijn noeste arbeid. Zou hij na een jaar met wat minder oorlogen en wat meer vrede een bonus krijgen? Voorlopig stopt Hij niet met werken, dus over een gouden handdruk hoeven we ons in Zijn geval niet druk te maken. Zou Hij boos worden als een topman van Shell (oké, geen publieke sector, maar toch) meer verdient dan Hij? Of denkt Hij "Zo zit de markt in elkaar op Aarde. Die verdient nú misschien meer, maar als ik wat oliebellen wis, piept ‘ie wel anders"?

Bron: ChristenUnie

Lees ook:Meerderheid voor gratis schoolboeken
Lees ook:Wouter Bos moet kiezen: minister of partijleider
Lees ook:Nog twee jaar naar Afghanistan, maar dat mogen we niet weten
Lees ook:ChristenUnie ‘alternatief voor mensen met gevoel’
Lees ook:Formatie: akkoord uitgelekt

2 reacties op “Studieschuld terugbetalen? Billenwassen!

 1. Jan Truijens

  Niet te lacherig, asjeblieft. Ik stel het erg op prijs als jullie me komen wassen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Peter Kersbergen

  Wat een absolute onzin. Dat zijn taken die voor lichte criminaliteit bewaard moeten worden. Een studieschuld is precies dat – een schuld die door de student is verkregen. Na een succesvolle studie is dit makkelijk terug te betalen – de maandelijkse aflossing is absoluut goed te doen.
  Ik betaal op dit moment ook mijn studieschuld in Nederland terug, terwijl ik in Engeland woon en werk. Om eerlijk te zijn – ik heb er totaal geen omkijken naar.

  Dus – gewoon terugbetalen, dan kunnen kinderen die onze generatie ter wereld brengt straks ook met studiefinanciering studeren!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.