PvdA doet Aap Noot Mies

De PvdA wil nu ook dat mensen die wat minder goed overweg kunnen met de Nederlandse taal hun standpunten begrijpen. Vrijdag komt de partij daarom met een Jip en Janneke versie van het verkiezingsprogramma. De PvdA zet hoog in, want de teksten zijn geschreven op het niveau van groep 6.

Misschien moeten we de partij even op weg helpen door ze uit te leggen waarom dat niet had gehoeven.

1. Mensen kinderen in groep 6 mogen nog niet stemmen

2. Die andere partij die dat wilde legaliseren is door jullie door het slijk gehaald (terecht, overigens)

3. Dat niet iedereen op jullie stemt, wil niet zeggen dat niet iedereen jullie begrijpt. Soms zijn we het gewoon niet met jullie eens, en daarom stemmen we dan niet op jullie

4. Het zou ook kunnen dat jullie verkiezingsprogramma te láng is, en niet te moeilijk. Korter maken is iets anders dan simpeler

5. Eén van de doelgroepen die jullie hiermee willen bereiken stemt waarschijnlijk GroepGeert of LPF Fortuyn, en associeert de PvdA nog steeds met Ad Melkert, die de hetze tegen Pim begonnen is.

6. Maar wees niet bang, ook díe mensen zullen niet stemmen op NulEénNL of Partij voor Nederland…

7. Een andere doelgroep die jullie hiermee willen bereiken stemt waarschijnlijk helemaal niet. Daarvoor verwijs ik naar de punten 3 en 4

Lees ook:PvdA propaganda popsong
Lees ook:CDA en PvdA absoluut niet nek-aan-nek
Lees ook:CDA krijgt last van achterban
Lees ook:Alles wat u over uw stemgedrag wil weten
Lees ook:Waterschapsverkiezingen vallen in’t water

3 reacties op “PvdA doet Aap Noot Mies

 1. daan

  Misschien lees jij op niveau 6. De hertaling is bedoeld voor laaggeletterden.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Nick

  Melissa, dat jij geen voorkeur hebt voor de PvdA is duidelijk, en ook zeer begrijpbaar. Maar ze door het slijk halen omdat ze zich zogenaamd richten op kinderen uit groep zes, is gewoon dom. De PvdA versimpelt haar standpunten voor de allochtone Nederlander. Want zij niet zo goet begreipen die Nederlans taal; ish moeijleik en zo.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Ben

  Och, och, Nickje toch. Wat moet het heerlijk zijn om in jouw simpele wereld te leven. Het zou flauw zijn om te zeggen dat ‘begrijpbaar’ geen Nederlands is (‘Nick’ trouwens ook niet) en dat je daarom geen recht hebt allochtonen die niet kunnen spellen af te zeiken.

  Het is de PvdA=Allochtonen-redenering die al zo uitgekauwd en afgesleten is. Kun je nou echt niets anders verzinnen dan Marco Pastors’ stokpaardje voor de tigste keer herhalen? Dat kan die man zelf al goed genoeg, daar heeft hij jou niet bij nodig.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.