Boze Bos stampvoet erop los

Braafste jongetje van de klas Wouter Bos heeft zijn aureool uit de kast gehaald. Het verontwaardigd reageren op provocerende uitspraken van CDA is begonnen. En Bos, betweter en goedheiligman in één, heeft het Grote Gelijk aan zijn zijde. Minister De Geus liet zich ontvallen dat de gratis kinderopvang plannen van VVD en PvdA duurder zullen uitvallen dan deze partijen hebben gepland.

Bovendien zal de gratis kinderopvang eerder ten goede komen aan de rijkere ouders dan aan de armere. Ook de kwaliteit van de opvang zal achteruit gaan, omdat noch PvdA, noch VVD rekening houdt met de toeloop van extra ouders als de opvang ineens gratis is. Niet echt een standpunt dat de minister van de PvdA zou verwachten, dus.

Zoals te verwachten viel reageert Bos ‘woendend’. De Geus is ‘hypocriet’ (nou vooruit, die krijg je kado Wouter) omdat hij zelf helemaal niets doet aan de veel te dure kinderopvang. Ja hoor, Wouter, ‘t is al goed. Beter een slecht plan dan helemaal geen plan? Is dat je credo? Of liever toch maar iemand die geen beloften maakt die hij toch niet kan nakomen?

Bron: planet

Lees ook:Gratis kinderopvang slecht idee?
Lees ook:CDA opent kleine aanval op grootste concurrent
Lees ook:GroenLinks stelt meldpunt buitenschoolse opvang in
Lees ook:Verplicht bijkletsen met meester en juf
Lees ook:Meerderheid voor gratis schoolboeken

4 reacties op “Boze Bos stampvoet erop los

 1. Roland

  Als blogger breng je geen nieuws, maar grijp je het nieuws aan om je mening te ventileren en duidelijk te maken waar je staat en hoe je over bepaalde zaken denkt. So far, so good. Maar met dit blog dat ik volg vanaf het begin, bekruipt mij steeds het gevoel dat jij je het beste bij de (inmiddels verlaten) slogan van SP voelt: TEUGEN. Want alle partijen, alle lijsttrekkers, krijgen er per definitie van langs. Wat ze ook zeggen, wat ze ook roepen. Maak eens duidelijk waar jezelf voor staat!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Melissa

  Ik dacht dat het wel duidelijk is waarvoor ik sta. Voor no-nonsense, geen kinderachtige spelletjes, realisme, sociaal. En geen enkele lijsttrekker is in mijn ogen geheel ‘perfect’. Dat is overal tegen zou zijn herken ik niet helemaal, aangezien ik toch echt ook positief schrijf over dingen die ik goed vind.

    /   Beantwoorden  / 
 3. d.

  @ melissa. helemaal eens. als blogschrijver hoef je niet per definitie als een aanhanger van één politieke partij en richting te profileren. Dat is wel heel erg 1975. Je staat aan de zijlijn en geeft je mening.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Ben

  Meeblaten met één partij is daarnaast ook nog eens erg 1949. De verzuiling is voorbij. Ik ben zelf lid van een politieke partij, maar dat wil niet zeggen dat ik altijd vrolijk meejuich als ‘onze’ lijsttrekker weer eens wat roept! Lidmaatschap is juist een reden om extra kritisch op de partij te zijn. En totaal geen verplichting om er altijd op te stemmen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.