Anti-rookbeleid valt slecht

Vandaag op de website van Het Parool een fantastisch artikel van journalist Patrick Meershoek. Alle lof naar de man die in beeld brengt hoe 'erg' het nieuwe algemeen rookverbod van minister Ab Klink voor de roker kan zijn. Lees het artikel hier. Als teaser, een kleine quote van een rokende stewardess: ''Ik heb het er wel voor over om in de kou te staan.'' 

Lees ook:Geen rook uit de oren van minister Klink
Lees ook:Wordt Bos dan toch minister?
Lees ook:Nieuw boek zegt: ‘Nederland nog altijd gidsland, getuige Jacobse en Van Es’
Lees ook:Huisartsen boos, Klink voor de rechter
Lees ook:Kamer: geen rookverbod in coffeeshops

10 reacties op “Anti-rookbeleid valt slecht

 1. René

  Ach wat moet ik er als verstokt roker van zeggen??? Hypocriet? jazeker, waarom iets verbieden terwijl de verkoop van het product dat je verbied te gebruiken gewoon legaal (en zelfs graag gezien de taxs die geheven word) verkocht mag worden.
  Helaas leven wij hier in een landje wat zich maar al te graag wilt spiegelen aan b.v. een America en jammer genoeg ondervinden wij als temeer de negatieve invloeden van dit gedrag.
  Wat is er overgebleven van het “polder model” uiteindelijk een vinding van ons eigen kutlandje ……. nee we moeten groots denken en zeker wat ik America gebeurd zal ook voor onze samenleving wel het beste zijn “denk mij volgens mij in Den Haag”

  Beste mede rokers, neem van mij aan dat dit nog maar het topje van de ijsberg is, voor je het weet bestaat er in Nederland UBERHAUPT geen democratie meer want de roker heeft in elk geval nu al geen enkel recht meer en dient zich maar aan te passen aan wat onze zogenaamde democratie hem/haar voorlegd.

  Jammer dat ik pas 50 jaar oud ben en waarschijnlijk nog een hele hoop van de ellende die de toekomst van de roker zal brengen helaas nog moet/mag meemaken.

  m.v.g. R.van Gool

    /   Beantwoorden  / 
 2. René

  Moet me ook nog even van het hart, ik vraag me af als Nederland massaal stopt met roken.
  Vraag 1 wat doen we met alle werknemers die hun boterham verdienen aan het fabriceren, distribueren en verkopen van rookartikelen.
  Vraag 2 als dan toch niemand meer rookt dan zal de gemiddelde levensverwachting wel gaan stijgen, met andere woorden we krijgen geen longkanker meer dus we worden met z’n allen een stuk ouder. Wie gaat die vergrijzing betalen????

  Ooit was het een fijn land om in te wonen het heette Nederland, een land waar we met zijn alle onze problemen op een democratische manier wisten op te lossen todat er een regering Bak-Elende (die wij helaas op en democratische manier hebben verkozen) aan de macht kwam.
  Toen was het verhaaltje van we lossen dit samen wel op uit want JP heeft heel graag zelf de touwtjes in handen en hij bepaald voor jou en mij wel wat goed voor ons is.
  Een hele geruststelling, wetende dat Big Brother is Watching Over You.

  Tis maar wat de Nederlander wilt, het is zeker niet mijn keus.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Jatoch

  Als we roken gaan verbieden is dat prima, maar dan moet er ook niet gezeurd worden als de volgende keer een andere groep zwaar gediscrimineert wordt.

    /   Beantwoorden  / 
 4. c.a.f.é.van de kroegen

  .iedereen rookt in de kroeg,eigenaar personeel en klanten.dus laat mensen zelf beslissen.zeggen dat je in je eigen toko waar ik de huur,onderhoud,en belastingbetaald niet mag roken.omdat er mensen zijn die niet roken.als we toch gek gaan doen komen er bij geen rokers in.verboden voor niet rokers en ouwehoerstralen wegwezen op rotten mij toko of werken die zeikstralen die dit verzinnen net alsik 7 dagen per week.al die zogename anti rook kroegen die 5 jaar geleden werden opgericht zijn op de fles of zijn gauw weer gaan roken.wat hierna enkeld mald bier.daarna champagne pils.want alcohol is ook schadelijk voor de gezondheid.of is rede de andere landen doen het ook dus moeten wij weer braaf mee doen.behalve als het om belasting verlaging gaat.dan doen wij nooit mee.alles wat hier opgebouwd hebben wordt heel hard afgebroken.en de hard werkende nederlander die wel ze best doet is er de dupe van.want er gaan heel wat klappen vallen in de horeca.door dat anti rook beleid vezonnen door volgevreten karpatenkoppen beleid makers die enkeld denken aan de eigen dik gevulde portefeuille. ben echt pissig en bang voor de toekomst.en niets zal wel mee vallen.voor die ervaring moet je zijn in de kroeg en niet op kantoor.

    /   Beantwoorden  / 
 5. René

  Het zal een kwestie van tijd zijn dat in Nederland het gebruik van suiker en bepaalde vetstoffen ook verboden zullen worden. Kijk maar naar America waar op dit moment het grootste probleem binnen de volksgezondheid het overgewicht is.
  Dus nog even wachten tot America besluit om dit soort produkten te verbieden en kort daarop zal Nederland weer als een braaf hondje zich achter dit besluit scharen.
  Zijn we dus ook van alle hart en vaatziektes af, weer meer mensen die langer blijven leven, weer een groter vergrijzingsprobleem.
  Jammer dat we met zijn alle gekozen hebben voor een regering die niet luistert naar het volk maar die domweg achter de hardste schreeuwer (lees America) aanloopt.

  Ben benieuwd of Bakellende zich ook over de toekomst heeft beraad met name de vergijzing, maar daar heeft hij vast wel een pasklare oplossing voor b.v. word je ouder dan 70 dan moet je elk jaar 1000 euro langlevensbelasting gaan betalen.
  Hij is er gek genoeg voor om zoiets in het leven te roepen.

    /   Beantwoorden  / 
 6. jan hardenberg

  ik ben een zelfstandig horeca ondernemer en ben voor een rookbeleid maar tegen dit acociale rookbeleid dit beleid brengt kleine ondernemers in grote problemen want ik ben er zeker van dat een hoop gasten die normaal komen om een sigaretje en een kopje kofie komen nuttigen weg blijven.het rookbeleid is er gekomen voor het personeel maar wat als je alleen maar medewekers hebt die willen roken.zijn deze mensen niet kapabel genoeg om hier zelf over te mogen beslissen?als ik morgen bepaalde werkkleding voor schrijf waar ze zich niet in kunnen vinden vertrekken ze ook.zwak van horeca nl vind ik ook dat ze ons als leden een beetje aan onze lot over laten wij moeten ook maar eens met zn alle naar de rechter net zoals in duidsland en net zoals de belgen in spanje mag gerookt worden mits dit op de deur staat aangegeven en kinderen onder de 16 jaar niet zonder begeleiding binnen komen.nee we moeten amerika achterna na deze heeft geen enkel verdrag getekent wat millieu betreft en hun sociaal zorg stelsel is ook bij het acociale af nee daar heb ik geen goed woord voor over.hopelijk krijg ik wel wat reacties want volgens horeca nl ben ik eem van de weinige die zich zo bezorgt maakt maar helaas dit geloof ik absoluut niet.ik en met mij meerdere ondernmers willen het erop aan laten komen en toch blijven roken en dan maarmet zn alle naar de rechter beter zou zijn dat horeca nl het voor touw zou trekken maar misschien komt dit nog.de democratie in ons land is in iedergeval ver te zoeken

    /   Beantwoorden  / 
 7. rob van eekeren

  wij de bruine cafe`s in nederland moeten zich hier gewoon niet aan houden en de klanten gewoon laten roken ik zelf denk dat de zogenaamde controleurs zo uitgecontroleerd zijn door alle commotie en misschien wel agressie die op hun af komt tijdens hun controles ik zelf zou niet in hun schoenen willen staan temeer omdat ik al van diverse politiemensen te horen heb gekregen dat zij hier beslist niet aan mee willen werken en het ook goed vinden of zou deze zielige overheid de ( m e ) er op afsturen dan hebben we redenen om naar de rechter te stappen
  collega`s laat het er toch gewoon op aan komen laat de klanten beslissen en zet die asbak gewoon neer t is toch allemaal bull

    /   Beantwoorden  / 
 8. WIL ARETZ

  HOE ZIT HET NU MET DE GEDOOGDE [ILEGEALE COOFEESHOPS]MAG IK DAAR NU WEL EEN GEWOON SIGARETJE ROKEN OF WORD IK DAAR DAN OOK AFGESTRAFT, EN MAG EEN STICKIE DAN WEL??????????

    /   Beantwoorden  / 
 9. yvonne van kooperen

  Ook wij hebben een kleinschalig bruin café, het is er niet gezelliger op geworden en zeker niet drukker, de eerste astma of longpatient moet nog bij ons binnenkomen. Daarmee zouden we toch overspoelt worden????. De nietrokers verzuchten “werd er maar weer gerookt, het was toen veel gezelliger” . Dan de hypocritie, in de staatscasino’s (de enige die op tv. reklame mogen maken en jonge mensen van 18 bestoken met allerlei verleidelijke avonden, om maar te komen gokken) zijn een soort bushokjes en daar mag wel gerookt worden?????? En dadelijk misschien ook nog niet roken op terrassen, uit ervaring weet ik, dat een longpatient met mooi weer NIET op een warm terras zit, maar liever binnen bij een ventilator.
  Hetis te gek voor woorden ,.resultaat van het niet roken voor de coffieshops, is dat men nu verplicht is PUUR te roken, hoe werken we een verslaving in de hand.
  Buiten het rookbeleid, worden de kroegen ook nog belaagd met een mlieuhinderwet en de branweer en deze twee spreken elkaar weer vaak tegen.
  Door al deze betutteling wordt het zeker voor de kleine kroegen en barre winter.
  En oh ja, wat wordt er positief geschreven over Italië en Frankrijk, maar ik lees weinig tot niets over de kleine kroegen in o.a. Ierland failliet zijn gegaan.
  Verder is een EU besluit toch voor de gehele EU, lijkt mij niet meer asl normaal, en niet zo van geef er zelf maar een draai aan. Wat heeft een EU dan voor zin, buiten dat Nederland, zoals gewoonlijk, het braafste jongetje van de klas wil zijn, ten kostte van?????, ach dat hun een zorg zijn, de grotye broer Amerika is weer trots.

    /   Beantwoorden  / 
 10. pedro

  het is nog maar te bezien wat gezonder is het rook besluit vol houden zo als het nu is of nuances aanbrengen, volgens mij ben je sneller dood als je niets doet.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.