Klink wil geen auto-orgaandonatie

Als je dood gaat, door bijvoorbeeld een onverwachte confrontatie met een vrachtwagen, kan dat verdomd goed uitpakken voor een ander. Jouw dode lichaam is bruikbaar. Je nieren gaan naar twee nierpatiënten, je hart (wanneer niet beschadigd) naar een hartpatiënt en een stuk van je lever (wat nog bruikbaar is) naar een alcoholist. Op dit moment is het zo dat je daar zelf toestemming voor moet geven in het 'donorcodicil', als je niet zo'n codicil hebt, beslissen de nabestaanden. Onder andere de nierstichting ziet graag dat mensen donor zijn tótdat ze aangeven dat niet te willen. Ab Klink echter, de minister van volksgezondheid, ziet daar helemaal niets in. Onterecht. Heeft u een codicil?

Lees ook:Rita’s achterban niet écht de baas
Lees ook:Donorshow BNN is een cry for help
Lees ook:Betaalnier redt levens
Lees ook:Geenstijl moet ton betalen aan Hanneke Groenteman
Lees ook:Olaf Stuger is een menselijk maatje

3 reacties op “Klink wil geen auto-orgaandonatie

 1. Steven

  De vraag of iemand donor wil zijn is volgens mij niet correct. De vraag moet volgens mij zijn of je en donor orgaan wil ontvangen.
  Iedereen die hierop ja zegt is daarmee ook automatisch donor.
  Dus geen organen voor die mensen die zelf niet van plan zijn te geven.

  Steven

    /   Beantwoorden  / 
 2. Truus Baaij

  Eens met @Steven. Niet geven, niet ontvangen. Het enige standpunt van de Jehova Getuigen dat ik waardeer. Mailde zojuist, via postbus 51, minister Klink. Hem nogmaals gewezen op mijn eerdere voorstel orgaandonatie namens wilsonbekwamen. De minister verzocht te willen bezien of de wet hiertoe kan worden aangepast. Er fijntjes op gewezen dat zowel dhr. Pechtold (D66) als Teeven(VVD) mij hebben toegezegd het onderwerp orgaandonatie namens wilsonbekwamen op de politieke agenda te zullen zetten.

    /   Beantwoorden  / 
 3. ex israelite Victim

  Met al die Orgaanrovende israelieten op het moment is het Zéker Géén Goed Idee om Orgaandonor te worden , die houden rustig Je Mond en Neus dicht als Je met een griepje in het zieke huis komt , daar zit het vól joodse mengeles !

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.