Geen rook uit de oren van minister Klink

Het gaat niet echt lekker met het rookverbod in de horeca. Het stikt van de caféhouders die schijt hebben aan het verbod en alle kranten spreken dan ook van een 'rookverbodcrisis', mooi woord. Minister Ab Klink van volksgezondheid ziet de serieusheid van de zaak in en heeft het aanbod van de Branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (waarom dat koninklijk is weet ik niet) een crisisberaad te houden met beide handen aangenomen. Al is Ab Klink wel een beetje boos, want zijn consequentheid wordt door de branchevereniging in twijfel getrokken. De vereniging wil een veel strengere handhaving van het verbod én ook nog eens zogenaamde 'compensatieregeling' voor de verlies draaiende cafés. En dat móét voor 9 december voor elkaar zijn, anders trekken de caféjongens hun steun voor het verbod in. Minister Klink is trouwens nauwelijks onder de indruk van het gebral van de horeca vereniging. Klink vindt dat hij de baas is en niemand hem ultimatums mag opleggen. Wat zou Asbisschop Michiel Eijsbouts hiervan vinden?

Lees ook:Circus rondom circusdieren
Lees ook:Partij voor de dieren jaagt op drukjacht
Lees ook:Huisartsen boos, Klink voor de rechter
Lees ook:SP: chaos NS dreigt door dienstregeling
Lees ook:“De koning vertelt liever een mop”

4 reacties op “Geen rook uit de oren van minister Klink

 1. cooltjes

  Klink denkt niet na…toch
  Crisis alom maar wel rookverbod DOORDRUKKEN zodat er horecazaken naar de bliksem gaan…
  Ik denk dat we alle mensen nodig hebben om de economie sterk te houden.
  Nou wil die weer de politie laten bekeuren als er gerookt wordt …. en we hebben al een tekort aan agenten… niet nadenkend…toch
  Maar wel lekker alle accijns opstrijken die burgers moeten betalen die nu ook al thuis bijna niet meer kunnen betalen om te roken.
  Niet erg nadenkend ….toch?
  Dit vraagt om nadenken …toch?

    /   Beantwoorden  / 
 2. reint

  ze moeten hier in nederland nog meer gaan verbieden, wij leven niet meer in nederland , wij worden zo langzamerhand geleefd door deze mafia regering.

    /   Beantwoorden  / 
 3. bertje

  Rookverbod: Klink dreigt kroegen met sluiting.
  Minister Ab Klink (CDA, Volksgezondheid) gaat kroegbazen die roken toestaan keihard aanpakken.
  Minister Ab Klink van Volksgezondheid vindt het overdreven om te spreken van een chaos in de horeca door het rookverbod dat deze zomer van kracht is geworden.De rechtbank in Breda heeft vrijdag het rookverbod voor horecaondernemingen zonder personeel onderuitgehaald. Dat gebeurde in een strafzaak tegen café Victoria uit Breda. Dit café werd namelijk vrijgesproken van overtreding van het rookverbod.Voor de horecazaken met personeel, die moeten zorgen dat de werknemers geen hinder van tabaksrook ondervinden, verandert er vooralsnog niks. Belangrijkste vraag voor de kroegtijgers in de éénmanszaken: mogen we dan nu de sigaret weer opsteken?
  Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de uitspraak die de rechtbank in Breda vrijdag over het rookverbod,belasting geld zat.Deze soap wordt mede mogelijk gemaakt door belastinggeld en stampvoetende ministers.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.