6 mei dag van democratie!

Ik wil graag een voorstel doen. Laten we 6 mei uitroepen tot een vrije herdenkings en feestdag; De Dag Voor de Democratie. een dag waarop we democratie vieren en toejuichen, een dag waarop we herdenken wat er 6 jaar geleden gebeurde. Het is vandaag op de kop af namelijk 6 jaar geleden dat politicus Pim Fortuyn het leven liet nadat hij door Volkert van der Graaf een aantal malen in hoofd, hals en borst was geschoten. Korte tijd voor de verkiezingen verloor Nederland een flamboyante politicus die politiek Nederland op zijn kop had gezet en die (wellicht) als eerste de 'man van de straat' wist te bereiken met gemakkelijke taal en toenadering. Fortuyn stierf in het harnas als democraat ten voete uit. Even los van Fortuyn's standpunten (eens of oneens); Hij was wel veel beter onderbouwd dan een Geert Wilders of een Rita Verdonk en hij leek te weten wat hij wilde.

6 mei Dag Voor de Democratie! 

Lees ook:Geert Wilders uiteraard het meest bedreigd
Lees ook:Nieuwe Rubriek: Een brief aan….Rita Verdonk
Lees ook:Dé Politicus van het Jaar: Wouter Bos
Lees ook:Koffie en cake met Hamer en Marijnissen
Lees ook:Uit de Ouwe Doos….Marcel van Dam en Pim Fortuyn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.