PvdA giftig over schip

Het was even zoeken naar politieke onderwerpen die niet over de troonrede gaan. Maar uiteindelijk biedt het schip dat met zijn giftige lading 7 doden heeft veroorzaakt in Ivoorkust stof tot discussie. Volgens de PvdA hadden de Nederlandse autoriteiten, in de gedaante van Van Geel, de ramp kunnen voorkomen.

Ondanks dat de gemeente Amsterdam het ministerie VROM had ingelicht over de verdachte lading (zelf wilde ze niet voor de afvalverwerkingskosten opdraaien) deed dit ministerie de melding af met een telefoontje. Volgens de persoon aan de verkeerde kant van de lijn was er echt geen sprake van gevaarlijke lading. Staatsecretaris Van Geel zag daarom geen enkele reden om het schip aan de ketting te leggen.

Van Geel had volgens de PvdA niet alleen de ramp kunnen voorkomen, hij heeft ook de Kamer verkeerd ingelicht. Oeps! Meneer Van Geel, die gemakzuchtigheid komt u duur te staan!

Alles goed en wel natuurlijk, nu de PvdA een spoeddebat heeft aangevraagd. Als er met een internationale vinger gewezen wordt kunnen de socialisten de vermoorde onschuld spelen. Het effect van een spoeddebat valt nog te bezien. Natuurlijk mag zoiets eigenlijk niet gebeuren en moet een staatsecretaris gewezen worden op en gehouden worden aan zijn verantwoordelijkheden. Maar er wordt mij iets te kwistig gestrooid met spoeddebatten.

Bron: pvda

Lees ook:Formatie: het feest kan beginnen
Lees ook:VVD en PVV: Woord ‘Allochtoon’ niet schrappen
Lees ook:Bussemaker mag niet zeggen wat ze van McCain vindt
Lees ook:Spoeddebat over tbs: de resultaten
Lees ook:Kamer wil sneller onderzoek Irak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.