CDA’er Van Geel fel tegen kraken

Op de CDA website pleit CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel voor het afschaffen van kraken. Ik citeer Van geel vanaf de CDA website: "Krakers hebben vaak meer rechten dan de feitelijke eigenaar van een pand. Dat is toch de omgekeerde wereld? De krakerscène is echt niet meer alleen de goedbedoelende flowerpower beweging uit de jaren zeventig. Steeds meer gaat het om keiharde internationaal georganiseerde clubs waar weinig aan te romantiseren valt." De CDA'ers zijn bezig met een wetsvoorstel wat het kraken moet gaan verbieden. Van Geel is zeker van zijn zaak: "Deze wet wordt inmiddels ook gesteund door de CU en de VVD. Ik kan me niet voorstellen dat het geen kamermeerderheid krijgt. Het recht van de brutaalste mag niet langer gelden." Het CDA heeft in deze gelijk. Kraken is achterhaald.

Lees ook:Minister Vogelaar wil kraken eigenlijk niet verbieden
Lees ook:Formatie: het feest kan beginnen
Lees ook:IND: ‘Iraniërs ongewenst op TU vanwege nucleaire kennis’
Lees ook:PvdA giftig over schip
Lees ook:Niemand wil met Geert praten

Eén reactie op “CDA’er Van Geel fel tegen kraken

  1. T. Dalhuisen

    Vreemde stellingname van de heer Van Geel over kraken. Koren op de molen van speculanten en de vastgoedmafia. Recent spraken we met zijn partijgenoot Ten Hoopen, die een initatiefwet wil indienen tegen kraken. Hij denkt gelukkig een stuk genuanceerder en wil maatregelen tegen leegstand en speculatie, de uitwassen van een overspannen vastgoedmarkt. Daarmee wordt kraken overigens niet overbodig zoals hij denkt. Kraken is juist een heel geschikt instrument om misstanden te bestrijden en in beeld te brengen. Bovendien, zonder kraken geen anti-kraak en daarmee gelijk nog meer woningnood. Ook een einde aan heel veel maatschappelijke en culturele initiatieven die met veel inzet en zonder subsidie tot stand komen. Het CDA zou juist dit soort initiatieven van burgers moeten toejuichen. Dat er af en toe uitwassen zijn is vervelen, maar dat moet je op een heel andere manier aanpakken. Je gaat ook niet de auto verbieden omdat sommige mensen dronken achter het stuur zitten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.