Vraag het de MP: Balkenende’s favoriete boek

De eerder genoemde Week van de Democratie wordt vanavond afgesloten met het televisie programma 'Vraag het de MP', waarin minister president Jan Peter Balkenende vanavond op televisie persoonlijke vragen van 'gewone (en waarschijnlijk hardwerkende) burgers' beantwoord. De week van de democratie was vooral een gezellige aangelegenheid waarin we met z'n alle een nieuw volkslied kozen en vooral persoonlijk met politici spraken. Jammer alleen dat dat referendum in Utrecht juist nu mislukte

Lees ook:Week van de Democratie zoekt nieuw volkslied
Lees ook:Het Wilhelmus moet verdwijnen
Lees ook:Frans Bauer zingt ‘nieuw’ volkslied
Lees ook:Premier Balkenende op dag van respect: ‘Ik vel geen moreel oordeel’
Lees ook:Definitief EU-verdrag vannacht in Lissabon

3 reacties op “Vraag het de MP: Balkenende’s favoriete boek

 1. Jatoch

  Hoezo jammer dat referendum mislukte?! Ik ben blij dat dit verstandige kabinet het hele burgemeestersreferendum afschaft. Helaas dat dat niet geldt voor het hele referendum in het algemeen. door middel van een referendum geef je elke idioot de kans om zijn ongefundeerde mening te kunnen geven over zaken waar diegene totaal geen verstand heeft. Kijk nu naar het referendum over de EU grondwet. Er werd tegen gestemd om het kabinet een lesje te leren. Triest hoor. Burgers moet je maar een keer laten stemmen en dat is met de tweede kamer verkiezingen, dat is al erg genoeg als je kijkt naar de uitslagen. Belachelijk dat er mensen zijn die stemmen op fascistische poartijen als de SP. Of nog erger, de partij van de dieren, belachelijk!!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Truus Baaij

  Vrijdag t.v. programma Vraag het de MP. Als laatste aan bod. Helaas, meende om haar moverende redenen, de regie slechts het tweede deel van mijn vraag aan de premier te moeten uitzenden. Mijn volledige vraag luidde:” Weet u wat het is heer premier, best leuk hoor die sociale samenhang in de wijken. Ik vrees echter dat dat een utopie is. Zeker gelet op het sluipend gevaar van het salafisme. Hierbij denk ik aan de Amsterdamse Al Tawheed moskee en de As Siddiqschool. En niet te vergeten de recente fusie tussen de Nederlandse Moslim Omroep en de Nederlandse Islamitische Imroep Stichting. Waarbij het liberalisme van de NMO plaats heeft moeten maken voor het fundamentalisme van de NIOS.
  En ja, wat het salafisme betreft; mij is geen enkele maatregel van de kabinetten Balkenende opgevallen om dit sluipend anti-westerse kwaad te verdrijven. Overigens kan ik me niet indenken dat u als man van normen en waarden toestaat dat zowel het salafisme als de fundamentalistische fusie tussen NMO en NIOS onze democratie aantast. Onze scheiding tussen kerk en staat op de tocht zet.” Volgens de MP worden er wel degelijk maatregelen genomen, zoals het uitzetten van haatzaaiende imams. Was er graag op ingegaan.Helaas kondigde gespreksleider Rob Trip aan dat de tijd erop zat.

    /   Beantwoorden  / 
 3. jennekel

  ik ben refo en vind dat je gewoon het volkslied zo moet laten.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.