Reintegratie arbeidsmarkt moet marktgerichter

CDA-kamerlid Van Hijum vindt dat gemeenten, CWI en UWV beter moeten samenwerken. Tijdens werkbezoeken deze zomer kwam hij tot de conclusie dat het reintegratiebeleid veel marktgerichter moet. Hij vindt het jammer dat werkgevers arbeidskrachten uit het buitenland halen, terwijl de kaartenbakken van gemeenten volzitten met mensen die aan de slag willen. Hij pleit voor ‘reintegratie op maat’.

Het komt erop neer dat de reintegratie gericht moet zijn op beschikbare vacatures en echte banen. Door scholing en begeleiding ‘on the job’ moeten ook langdurig werklozen de kans krijgen om aan het werk te gaan.

Werkgevers zullen deze mensen dan wel een kans moeten geven. De gemeenten en UWV zullen op hun beurt hard hun best moeten doen om geschikte kandidaten aan te leveren. Volgens Hijum zullen deze mensen ontzetetnd gemotiveerd zijn, een aanwinst voor de werkgever dus.

Het is een prachtig idee, ik voel er wel voor. Alleen: is realistisch? Training on the job, werkgevers vragen om mensen aan te nemen, gemeenten die aan arbeidsbemiddeling gaan doen. Zou het werken?

Bron: CDA

Lees ook:De come-back van de Melkertbaan
Lees ook:Uitbreiding veiligheidszones aardgasleidingen
Lees ook:VVD: AOW-leeftijd niet omhoog
Lees ook:Burgemeester Hilversum weigert illegalen aan te geven
Lees ook:Vergunning voor growshops

Eén reactie op “Reintegratie arbeidsmarkt moet marktgerichter

  1. Jan Truijens

    Weer zo’n onzalige mix van positief denken over langdurig werkelozen en van geloof in ‘de’ markt. Als het zo simpel was… Mensen zijn slecht van binnen, bedrijven zijn geen therapeutische instellingen en er zijn geen interessante banen die je louter met begeleiding ‘on the job’ kunt invullen. Bovendien werkt de lokale overheid liever met stroop en suikerspinnen dan met concrete doelstellingen en resultaatverplichtingen.
    Het is dus géén prachtig idee maar een jongensdroom die nooit uitkomt. Kijk op http://www.eddyvanhijum.nl/ naar foto en biografie en je begrijpt wat ik bedoel.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.