Categorie: "Algemeen"

RTL-zaak geheime notulen Irak gaat gewoon door

Premier Balkenende had graag gezien dat de zaak was opgeschort, maar de rechtbank besliste anders. Op 9 maart spande RTLnieuws een rechtszaak aan tegen het ministerie van Agemene Zaken om zo de geheime notulen die gemaakt werden tijdens de aanloop naar de Irak-oorlog openbaar te maken. Volgens RTL is journalistiek onderzoek niet verder mogelijk zonder de geheime notulen. Premier Balkende vindt echter dat het onderzoek van de commissie Davids in gevaar komt als RTLnieuws de notulen nu al zou kunnen inzien. RTL zou namelijk gemakkelijk het gras voor de voeten van Davids en cornuiten kunnen wegmaaien.  De Commissie Davids onderzoekt op dit moment onafhankelijk hoe de besluitvorming rondom de Irak-oorlog tot stand kwam. Op 28 mei staan RTL en Algemene Zaken voor de rechter.

Wat gaat Camiel allemaal bouwen?

Vanavond in de onvolprezen talkshow van komisch duo Pauw en Witteman te gast minister van verkeer en tevens symphatiek vertegenwoordiger van Limburg: Camiel Eurlings. De man gaat vanavond (uurtje of 11) uit de doeken waar hij allemaal geld tegenaan gaat smijten om die economie een beetje draaiende te houden. Ik denk meer asfalt, veel bruggen, een snelle trein richting het noorden en misschien nog wel weer wat uitbreiding van Schiphol. Kijken, vanavond een uurtje of 11 naar Pauw&Witteman op Nederland1.

Hij kwam, hij zag en hij ging weer weg

Geert. De media hebben een dagtaak aan de goede man en gisteren kreeg hij weer alle aandacht in elk programma omdat hij overdreven theatraal met zijn blonde lokken in de wind de Kamer verliet met in zijn kielzog de gehele PVV-fractie. Het was een opmerking van CDA-fractievoorzitter Van Geel die Geert en consorten deed vertrekken. Ik vind het belachelijk en idioot. Je kunt een hoop doen, maar weglopen is zwak en kinderachtig. Het valt me dan wel weer mee dat Geert er zijn moeder niet bij heeft gehaald. Ik bedoel, ik ben ook boos (niet ‘woest’) dat de oppositie een flink stuk buiten spel is gezet, maar weglopen is natuurlijk iets wat je nooit moet doen. Met weglopen gooi je democratie in de prullenmand. Bekijk een filmpje van het incident hieronder.

Die arme oppositie

Ze voelen zich gepasseerd, ze lopen weg en de plannen van het Kabinet zijn ‘onbenullig‘ en ‘asociaal’. Ze hebben het maar zwaar, die oppositiepartijen. Makkelijk roepen natuurlijk, vanaf de zijlijn, zou u denken. De meeste van die partijen hebben zelf nooit geregeerd en regeren in deze crisistijden is misschien wel het moeilijkste dat er is. Maar toch is het goed dat de oppositie het Kabinet het vuur flink aan de schenen legt. Het is namelijk nogal een pakket aan maatregelen dat het Kabinet heeft neergelegd.

Niet bezuinigen tot 2011, pensioensleeftijd naar 67, de instandhouding van het H-woord en pas een goed onderzoek naar de crisis als er ‘rust is in de financiële wereld’…

Excuus aan de lezer

TweedeKamer.blog.nl is de laatste tijd meer dood dan levend geweest. Dit door een grof tekort aan motivatie bij uw redacteur. En omdat het vreselijk zonde is om een site als TweedeKamer.blog.nl maar een beetje te verwaarlozen en daarmee de lezersschare te laten vallen, biedt uw redacteur, ik, Lars van der Werf, zijn welgemeende excuses aan. En zo’n excuses past prima in politiek Den Haag met zijn excuuscultuur, maar het valt natuurlijk nooit goed te praten. In elk geval zal ik vanaf vandaag opnieuw fanatiek gaan bloggen, twitteren en filmen. Het enige wat u hoeft te doen is reageren en lezen.

RTL verwisselt ministerspost

RTLnieuws maakt op de website de fout minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid minister van Economische Zaken te noemen. Die laatste post wordt al sinds 2007 vervult door Maria van der Hoeven. Slordig, slordig. In een eerder Kabinet was Donner overigens minister van Justitie.

Kabinet in crisisberaad om H-woord

Volgens verschillende ongetwijfeld goed ingelichte krantenredacties gaat de ‘top van de coalitie’ deze donderdag in het Catshuis in crisisberaad. Zowel Wouter Bos, Jan-Peter Balkenende als André Rouvoet zijn aanwezig en daarnaast de drie fractievoorzitters van de PvdA, het CDA en de ChristenUnie. De coalitie wil elkaar weer eens goed in de ogen kijken en weten welke kant ze met elkaar (Samen) op gaan. Goed dat ze dat doen, want wanneer ze maar een beetje langs elkaar heen zouden gaan zitten beslissen en rommelen, is er zo weer een of ander relletje. Duidelijk is dat de mogelijke onenigheden over de hypotheekrente-aftrek kunnen ontstaan. En dat wil natuurlijk niemand.

Rita Fata Morgana

Bijna elke Nederlander is er geweest en bijna elke Nederlander voelde zich licht belazerd bij het eindigen van de rit: De Fata Morgana in de Efteling. Gek genoeg gaat de vergelijking van dit pretparkfenomeen met politica Rita Verdonk met alle gemak op.

Commotie door brandoefening tijdens Irak-debat

Flink wat commotie vanochtend in de Tweede Kamer toen nog geen 5 minuten nadat het Irak-debat was begonnen het brandalarm afging in de Tweede Kamer. De Kamerleden waren erg geschrokken en de premier werd enorm snel afgevoerd. Het bleek allemaal om een oefening te gaan. Gerdi Verbeet, Kamervoorzitster, sprak schande van het moment van de oefening en beloofde te onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren. NOS-verslaggever Ferry Mingelen sprak van een ‘rookmachine‘ tijdens de oefening.

‘Dirty Harry’ krijgt steun uit alle hoeken

Harry ‘Intifada, Intifada!’ van Bommel krijgt steun uit verwachte hoek: de conservatieve grachtengordelkliek (niks mis mee overigens, ik ben GeenStijl niet). Onder leiding van (althans, dat lijkt zo) Hanneke Groenteman heeft een clubje bekende grachtengordels de rug gedekt van de fiks beklaagde Harry. De SP maakt een vrije val in de peilingen. Het neemt allemaal steeds extremer vormen aan en het leidt enorm af van waar het écht om gaat, zo vindt ook Van Bommel, de verschrikkingen die gaande zijn in Gaza. Advocaat Bram Moszkowicz is overigens gewoon van plan door te procederen tegen Van Bommel.