Verdonk alsnog fractievoorzitter?

Een paar dagen geleden werd het al voorspeld en maandag wisten we het zeker. Lovely Rita is populairder dan Marky Mark. De grote vraag onder alle Nederlanders (behalve Mark Rutte) is nu: zal ze het leiderschap opeisen? Voor Rutte is het overduidelijk. De meerderheid van de VVD-leden wilde hem als leider, net als de VVD-fractie die hem tot fractievoorzitter verkoos. Maar Verdonk lijkt er niet zo over te denken.

Verdonk heeft laten weten de uitslag te laten bezinken. In Haagse taal wordt dat nou niet bepaald opgevat als een loyaal ‘Nee, ik steun Mark Rutte’.

Het zou zomaar kunnen zijn dat Verdonk inderdaad overvallen werd door de overweldigende hoeveelheid stemmen die ze heeft gekregen. Toch is het niet echt handig dat ze de optie om alsnog voor het fractievoorzittersschap te gaan, openhoudt.

Voor Rutte zullen de komende uren spannend zijn. Dat Verdonk de tijd neemt om iets te laten bezinken mag al een klein wonder heten. Meestal is ze niet te beroerd om voorbarige conclusies ongenuanceerd te wereld in te schreeuwen zoals vlak na de Schipholbrand en bij het schrijven van juridisch onhoudbare wetsvoorstellen. Wat zou er gebeuren als ze daadwerkelijk eerst nadenkt voor ze een belangrijk besluit neemt?

Bij Goedemorgen Nederland vanmorgen werd al flink gespeculeerd. Als Rita fractievoorzitter wil worden bestaat de kans dat zij uit de fractie wordt gezet en GroepRita wordt.

Ik wacht in spanning af, Verdonk zou vanmiddag bekend maken wat zij van plan is.

Bron: trouw

Lees ook:Rita relt
Lees ook:Verdonk teruggefloten door fractie
Lees ook:Rutte slaat Verdonk en Wilders
Lees ook:Verdonk solliciteert alvast
Lees ook:Kamp Verdonk waarschuwt voor nieuwe onrust

4 reacties op “Verdonk alsnog fractievoorzitter?

 1. Martin Visser

  Het zijn inderdaad spannende uren voor Rutte. En het lullige is dat hij nota bene bij de informateur zit als Verdonk de pers toespreekt.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jan Truijens

  Verdonkeremanen is een gewoon werkwoord. Rita’s adviseurs kennen het blijkbaar niet. Ze is trots op haar chroomstalen imago, beseft kennelijk niet hoe rabiaat haar aanhang is en overchreeuwt zichzelf bij ongeveer elke gelegenheid. Arme Rita – straks blijkt dat ‘haar’ IND vooral uit apparatsjiks bestaat die de letter van de wet tot in het absurde toepassen en moet ze in een nieuwe kamer bakzeil halen bij allochtone kwesties. Ik gun haar dat rijpingsproces van harte maar heb meer waardering voor de 14 kilo die ze is afgevallen dan voor de wijze waarop ze zich als politiek zwaargewicht profileert. Dát doet bijna elk hoofddoekje beter.

    /   Beantwoorden  / 
 3. jordy van paassen

  Ik ben Jordy van Paassen en blijf het opvallend vinden dat Rutte en Rita allebei zo populair zijn binnen de vvd stemmers. Naar mijn mening komt dit omdat het twee totaal verschillende personen zijn met verschillende manieren van aanpak. Ik trek de conclusie iedereen wil dat er wat verandert de een op de achtergrond en de ander op de voorgrond.
  groeten jordy

    /   Beantwoorden  / 
 4. vakantienieuws

  Hallo ,

  Ik ben net terug van een vakantie naar spanje. als je ooit in de buurt bent van baskenland en e houd van Fietsen dan moet je zeker de fabriek van orbea gaan bezoeken.
  Je krijgt er alle informatie van en eht zijn super fietsen. Ik heb deze tip gekregen via een kleine site vakantie nieuws
  Nu ik vond de linkop jullie site en wou jullie toch nog even bedanken .

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.