Verdonk teruggefloten door fractie

Rita Verdonk is teruggefloten door de VVD-fractie in het algemeen, en Mark Rutte in het bijzonder. Naar aanleiding van haar grote aantal voorkeursstemmen wilde ze een ‘commissie’ instellen die zou bekijken of zij, en niet Mark Rutte, fractieleider zou moeten worden. Daarmee bewees Verdonk dat ze zelfs na een dag intern beraad niet in staat is verstandige dingen te zeggen.

Gehoopt werd dat Verdonk, die had aangekondigd pas na een dag iets te willen zeggen over de verkiezingsuitslag, met een genuanceerde uitspraak zou komen. Wat ze vervolgens de pers zei was, natuurlijk, alles behalve. Het kwam erop neer dat niet zijzelf zich op zou werpen als nieuwe leider, maar dat er een commissie in het leven geroepen moest worden om dit voor haar te doen.

Rutte kon daar niet mee akkoord gaan en de VVD-fractie ook niet. Verdonk stelt zich nu tevreden met een "Het zal worden meegenomen in de evaluatie".

Het is met een sisser afgelopen. De vraag is nu of er iets zal blijven smeulen.

Lees ook:Opnieuw ophef over uitspraak Verdonk
Lees ook:VVD-er Henk Kamp tot oktober uit de roulatie
Lees ook:Verdonk alsnog fractievoorzitter?
Lees ook:Verdonk solliciteert alvast
Lees ook:Rutte slaat Verdonk en Wilders

6 reacties op “Verdonk teruggefloten door fractie

 1. de Graaf

  ik begrijp nu waarom Zalm weg gaat, hij is Rita zat, het takke wijd zoals hij haar noemde, en hij heeft groot gelijk,ze heeft erg veel kapsones en is helemaal niet recht door zee, weg ermee, in de plee.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Kaj

  Dat er iets zal blijven ‘smeulen’ is wel duidelijk, ja. Zeg maar gerust dat er in de kelder van het huis een enorme fik woedt maar dat brandweercommandant Rutte het luik naar de kelder dichtgegooid heeft. Als dat luik maar éven een kiertje opengezet wordt, klapt het open met een backdraft die het hele huis in vuur en vlam zet.

  Want volgens NOS Nieuws zou Verdonk na het urenlange spoedberaad van de fractie n.a.v. haar uitspraken tóch weer gezegd hebben dat de VVD-commissie die de verkiezingsnederlaag gaat onderzoeken, ook “naar de leiderschapskwestie kijkt” – wat inderdaad lijnrecht in tegenspraak is met de mededelingen van Rutte, gedaan na het overleg.

  Ze gaat dus maar gewoon door en door. Urenlang fikse discussies en “pittig debat”, tijdens welke Verdonk ten enenmale zegt dat ze het zo allemaal niet bedoeld heeft en dat ze 100% achter Rutte staat, maar eenmaal na het beraad en zodra er een microfoon in de buurt is tóch weer de leiderschapskwestie aan de orde stellen.

  Dan heb je niet gewoon een bord voor je kop, dan moet je naar een kliniek.

  Zegt echter ook veel over al die kiezers die haar geweldig vinden.

    /   Beantwoorden  / 
 3. JNG

  Wel Rietje, de zee is gespleten, nu alleen nog oversteken.
  So die regt gaat.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jan Truijens

  Rita is nog niet helemaal ingeburgerd in het parlement. Wat een vertoning, in die Haagse kroeg! Eenvoudige vragen kan ze niet beantwoorden en een behoorlijke uitleg voor door haar ontketend gedoe kan ze niet geven. Het boek – ‘brede heupen’ van Hemmerechts – is deze keer véél beter dan de werkelijkheid. Misschien gaat iedereen die veel voorkeursstemmen heeft wel stotteren maar er is toch geen verbod op nadenken? Al die kiezers onderschatten en schofferen – dát is prima gelukt.
  Ik heb die ‘adviseurs’ van haar nu een paar keer op de buis gezien. Lopende plattitudes. Het Nederlandse onderwijs levert inderdaad veel oenen af.

    /   Beantwoorden  / 
 5. crisps

  Oh heerlijk deze wijze mensen hier boven mij, die ook zien wat ik zie als ik Rita Verdonk zie of hoor. Laat Rita maar schuiven die schuift zichzelf onder, laat ze maar lekker gaan praten met Geert Wilders en zich bij die partij vervoegen, daar is ze beter op haar plek. Kan ze daar mooi om het leiderschap gaan vechten en die partij van binnenuit kapot maken. Voor het verbeteren van de sfeer in Nederland lijkt het me goed dat polariserende rita zo snel mogelijk van het toneel verdwijnt. Al die bangmakerijtjes van haar en onzinnige wetjes (burka verbod, laat me toch niet lachten hoeveel burkas kom jij op een dag tegen?) Ik heb maar een woord voor Rita over en dat is BAH! En Rutte hou je rug recht en zet deze tante uit de partij, daar wil je als VVD toch niet mee geassocieerd worden? (goed advies van een niet VVD stemmer)

    /   Beantwoorden  / 
 6. Ben

  “De VVD is mijn partij”, riep Rita. Dat is grote onzin. Je zou bijna denken dat Verdonk door VVD-haters in de partij is gezet om de ‘liberalen’ om zeep te helpen. Dat doet ze -al dan niet met opzet- namelijk erg goed.

  Als Verdonk een idealist met een VVD-hart was, zou ze nu helpen de eenheid in de partij te behouden. Maar ze vindt haar eigen ego duidelijk een stuk belangrijker. Als ze slim was, hield ze zich eventjes koest. Maar dat is ze kennelijk niet.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.