Leefbaar Rotterdam wil lokgraffiti inzetten

Leefbaar Rotterdam wil lokgraffiti inzetten tegen de oprukkende graffiti in de maasstad. 'Zet gewoon een merkteken van een andere groep in een bepaald gebied en wacht af tot er iemand komt die het overspuit,' aldus Ronald Sorensen van de Rotterdamse partij.

Er zijn steeds meer signalen dat de graffiti overlast in Rotterdam hand over hand toeneemt. Ook de PvdA ergert zich 'groen en geel' aan de overlast. Fractievoorzitter Peter van Heemst vindt dat de gemeente het laat afweten als het gaat om graffitibestrijding. De PvdA wil daarom een afspraak maken met verantwoordelijk wethouder Bolsius. 'Dit moet met wortel en tak worden uitgeroeid', aldus Van Heemst.

Lees ook:PvdA Rotterdam wil softdrugs legaliseren
Lees ook:Rita Verdonk nieuwe burgemeester van Rotterdam?
Lees ook:40 damherten naar slachtbank vanwege nieuwbouw
Lees ook:Betuttelend CDA bant softdrugs en roken
Lees ook:CDA’er Van Geel fel tegen kraken

45 reacties op “Leefbaar Rotterdam wil lokgraffiti inzetten

 1. frederik janssen

  ik vindt dit pure onzin, zo kunnen de mensen die voor deze opdracht zijn ingezet eeuwen gaan zitten wachten, dit kost de overheid alleen maar geld om het salaris hiervan te bekostigen, terwijl er dan ondertussen om de hoek van de straat wel onopgelet graffitie wordt gespoten. De kunstenaars die deze zogeheten tags op de muren spuiten, komen namelijk echt niet om de havenklap daar een tag zetten, dit gebeurt heel onregelmatig, en daar komt nog eens bovenop dat zij bijna nooit over andere tags heen spuiten, deze mensen hebben vaak respect voor elkaar, en vernielen het van elkaar alleen wanneer zij ruzie hebben.

    /   Beantwoorden  / 
 2. sjonnie

  Ja geachte meneer de autoriteit houder, zoals u macht heeft en behouden wilt. noemt u onze uiting territorium drang een dierlijke bezigheid, waarbij mensen pronken met sijlen en kleuren, waar een heftige concurrentie strijd heerst, dat zich uiteindenlijk waarschijnlijk uit, direct of indirect in de design wereld, mode wereld en in iedergeval in een vehoogt inzicht betreffende vorm en kleur. Nu kan ik niet ontkennen dat er overal rotte appels zijn die hun eigen overtuiging zo serieus nemen, (zoals IK of u) dat anderen moeten wijken.
  En zoals al eeuwen gaande is is het zo dat waar belangen botsen, strijd is.

  Maar u moet zich op een gegeven moment afvragen net als ik en iedereen, wat u vertegenwoordigd. wat de meeste van ons willen is strijden voor een goede wereld.

  Ik ben niet dom hoogstens een tikkeltje arrogant, voc mentaliteit

    /   Beantwoorden  / 
 3. Strebers

  Die leefbaar rotterdammers hebben zeker een oud artikel gelezen over de gang-graffiti in Amerika? hahahhahah, ik moet echt al lachen als ik bedenk dat één of andere wijsneus aan zo’n vergadertafel zegt; “Ja jongens ik heb het gevonden> we gaan nep-graffiti maken om ze te ‘lokken’..”.

  Echt absurd plan> graffiti in NL werkt niet op deze manier, er wordt niet als een gang gestreden om territorium. En hoe zouden ze die ‘merktekens’dan na gaan maken? Met een sjabloontje? Dat verschil ziet iedereen…ach stelletje amateurs…in de ivoren toren.

    /   Beantwoorden  / 
 4. de perforrator

  hahaha hopelijk gebruiken ze mijn tagje dan hoef ik het niet zelf meer te doen.
  goed denkwerk.

    /   Beantwoorden  / 
 5. jaap

  Ongelooflijk dit! Wat een niveau!! Lekker bezig jongens! Goed punt ook voor de volgende verkiezingen! Ik zou zeggen, houdt je eens echt bezig met de criminaliteit welke een ‘bedrijging’ vormen voor de samenleving!

    /   Beantwoorden  / 
 6. anoniemptje

  mooie tags op de bijgevoegde foto

    /   Beantwoorden  / 
 7. mafkees

  whaahahhaahah mafkezen wanne zoekels is roffa

    /   Beantwoorden  / 
 8. jammer

  he PvdA dat valt me tegen… zich over zoiets onschuldigs drukmaken. naaa vind wel een andere partij, want graffiti hoort nou eenmaal in het stadsbeeld, denk es aan het milleu ofzo.. als je toch nix te doen hebt

    /   Beantwoorden  / 
 9. Ernst jan

  Ik ben blij dat er iets aan dat grote graffiti probleem word gedaan.
  Ik walg van die jochies die alles zonodig moeten onder kalken.
  Ze zouden ze met de zweep moet straffen, Tuig dat het is.
  Waar halen ze het lef vandaan om ander mans eigendommen te bekladden!

    /   Beantwoorden  / 
 10. S. de Koning

  Ow my god, wat zijn we toch een enorm zeikerig land en wat een enorme flapdrollen hebben we in de regering! Als er iets is waar ik me niet druk om maak is het graffiti wel. Het hoort bij een stad! Valt mij nog mee dat er niets vermeld over dat graffiti hand in hand met terrorisme en armoede gaat (om makkelijk puntjes te scoren). Er zijn zoveel problemen in dit land, en dan daar geld aan verspillen?
  Wat reeds is vermeld dat de meeste graffiti kunsternaars/kliederaars uiteindelijk in de design wereld te recht komen, en vervolgens alsnog tegen betaling het straatbeeld bepalen. Leef je stad en laat dat niet bepalen door kamerleden die smiddags in hun te dure auto naar hun nette villaparkje rijden..want die zijn verre van creatief!

    /   Beantwoorden  / 
 11. fuckthepolice

  graffitie zal altijd voortleven zie het als een ongeneselijke ziekte

    /   Beantwoorden  / 
 12. pieter

  Ik vind het nogsteeds vreemd dat er ongevraagd aan door ons betaalde gemeentelijke eigendommen, zoals lantarenpalen bijvoorbeeld, wel reclameborden gehangen mogen worden door bedrijven, maar daarentegen als een burger dit zelf doet, is het vandalisme van andermans eigendom(cq. openbare geweldpleging tegen objecten). Lucas Bolsius doet zich al jaren voor als expert op het gebied, dit soort maatregelen laten slechts doorschemeren dat na de vele jaren in functie, hij er werkelijk geen verstand van heeft!

    /   Beantwoorden  / 
 13. broodje aap

  ik ben best bereid om de loktags te zetten hoor;P

    /   Beantwoorden  / 
 14. great visible bomber

  ‘Dit moet met wortel en tak worden uitgeroeid’,
  .Ik wens jullie veel succes dit is een strijd die je nooit gaat winnen. Graffiti is er nu zon 25 jaar en gaat nooit meer weg. Gang graffiti?? lees je eens in want dat bestaat niet in nederland. Graffiti is een weloverwogen keuze van uiten voor 95% van de “daders”. Waar, tags zijn irritant maar horen er nu eenmaal bij in dit kat en muis spelletje van getting up. en voor wat inside info: gemiddelde leeftijd van met name treinspuitende schrijvers ligt VER in de 20, sterker nog er zijn er die met 40 nog actief zijn…..

    /   Beantwoorden  / 
 15. grappig

  Dat die tags op bijgeleidende foto uit Amsterdam komen, zegt wat mij betreft genoeg over de hele nuance van dit artikel en de politieke partij Leefbaar Rotterdam.

  Zag geloof ik gister dit ook al in grote letters op de voorkant staan van de Metro. Leefbaar Rotterdam is een joke!

  Kunnen jullie niet iets beters verzinnen met mijn betaalde belastinggeld?

    /   Beantwoorden  / 
 16. summervibes

  hahahahaha loserss… na de lokhoer, de lokoma en de lokfiets heeft een halfgare politicus het redmiddel tegen de verloedering van de maatschappij gevonden: de lokgraffiti!!

  geweldig!!

  geniaal!!

  jongens jongens.. doe je huiswerk, je snapt er niets van!

    /   Beantwoorden  / 
 17. Sjaan uit Noord

  veel lok graffiti, lok er zoveel mogelijk van die knaapjes mee.

    /   Beantwoorden  / 
 18. grappig

  Een groot deel van Leefbaar Rotterdam is niet vies van ‘knaapjes’ dat wisten wij allang!

    /   Beantwoorden  / 
 19. de bruinhemden

  sss

    /   Beantwoorden  / 
 20. de bruinhemden

  NEDERLAND ZIT ECHT TE WACHTEN OP DE LPF.WAS PIM FORTUYN NIET EEN SMERIG STUK TUIG DIE ZICH DOOR JONGENS VAN 14 LIET PIJPEN.GOED IDEE LPF ERS
  MOOIE NAAM VOOR EEN POLITIEKE PARTIJ.
  ZIJN JULLIE NOU ECHT ZO VERSCHRIKKELIJK DOM

    /   Beantwoorden  / 
 21. Dhr D. Ebiel

  Hahahaha Wat een grap weer. Mensen van Leefbaar Rotterdam u krijgt van mij een schouderklopje! Echt waar een geweldig idee. Waar halen ze het vandaan ahahah doen ze dan niks nuttigs? hahahahahaah ik val van mijn stoel hahahahaha

    /   Beantwoorden  / 
 22. freddie

  wat een lachertje zeg, dit idee. ik acht de kans zeer klein dat er ook maar een loktekkie gestreept wordt door een ander persoon. ik ben wel blij dat jullie zo weinig over de ‘jochies’ weten, dat betekent namelijk dat wij nog even door kunnen gaan!

    /   Beantwoorden  / 
 23. magere hein

  doe je best zou ik zeggen…. graffiti is niet te stoppen…

    /   Beantwoorden  / 
 24. terror?

  Graffiti never dies!

  Dat hoort bij me leven, en kan niet weg valle.

  Vanaf me 6de speelde ik al met stoepkrijt tags te zetten.

  Dat krijgt niemand uit me!
  Wat ze ook doen!

    /   Beantwoorden  / 
 25. bomber

  te grappig voor woorden dit..als LR echt denk dat zoiets werkt zijn bevestigen ze weer eens hoe dom de hedendaagse politiek is..

    /   Beantwoorden  / 
 26. cor donleone

  hahaha ik ben benieuwd, duidelijk weer een idee van hoge gasten die nergens iets van af weten.. graffiti is toch niet te stoppen en tags kun je nooit namaken, laat staan dat de volgende dag iemand het gaat strepen pff wanne gek zeg!

    /   Beantwoorden  / 
 27. ha ha

  laten we met zn alle pvda gaan tagge, dan zijn ze wel blij

    /   Beantwoorden  / 
 28. hihi

  PVDAAAAAAA binnnen 3 maanden bomber nr 1 in NL

    /   Beantwoorden  / 
 29. aassaaa

  dikke jake tag haha

    /   Beantwoorden  / 
 30. Maniakken Stoppen Nooit

  Nederland begint steeds meer op een politie staat te lijken, dit mag niet, dat mag niet…

  Nou succes heren, het lukt je toch niet. Hoe meer jullie je best doen des te meer en harder de kreffutieknaapjes (schrijvers) hun best gaan doen!
  Kijk maar naar Stockholm.

  Los sowieso eerst maar eens “echte” problemen op!

    /   Beantwoorden  / 
 31. taggie

  graffiti is a beautifull crime

    /   Beantwoorden  / 
 32. 036graff

  echt geniaal bedacht jongens. jammer dat dit de jaren tachtig niet zijn, en dat we niet in NY wonen.

  …maar eigenlijk was het toen ook al een dom idee geweest.

    /   Beantwoorden  / 
 33. graff

  ga boeven vangen

    /   Beantwoorden  / 
 34. Hendrik Haan

  ahahahahaha ;-)
  leuk bedacht, maar neee.. helpt niet ga maar weg.. punniken ofzo.

    /   Beantwoorden  / 
 35. iktoch!

  ik snap niet waar die mensen een probleem van maken graffiti is iets wat er is en nooit zal verdwijnen uit het straat beeld daar bij zij er ook nog hele kunstwerken die gewoon echt super mooi zijn plus dat schrijvers er ook voor zorgen dat anderen mense werk hebben denk bijv. aan graffiti ex als niemand meer de straat op ging om ff lekker te rocken zoude die gasten ook niks hebben om schoon te maken dus laat gasten gewoon lekker hun ding doen en de kans om op gepakt te worden is het risico van het vak ik kan me er niet druk om maken

  I love graffiti

    /   Beantwoorden  / 
 36. The Rrrrrolling Thunderrrrrrrrrr

  Sorensen wat een mongool ben jij…leuke theorie maar in de praktijk gaat dit natuurlijk nooit werken,graff is niet territoriumgebonden maar wereldwijd en als rdamse graff een probleem is waarom staat er dan een foto uit amsterdam bij geplaatst of denk je soms dat we dat niet zien ofzo?Ga je hond pijpen achterlijke gladiool.
  En wat de heer van Heemst betreft,eer dat graff is uitgeroeid lig jij allang 6 voet diep,dit fenomeen bestaat al meer dan 30jaar en meneer denkt het even in een nachtje uit te kunnen bannen…..HAHAHAHA GET REAL

    /   Beantwoorden  / 
 37. SMD

  Hoi leefbaar rotterdam, you can
  SUCK MY DICK

    /   Beantwoorden  / 
 38. haathaat

  sorensen je moeder is een hoer

    /   Beantwoorden  / 
 39. in de reet.

  tsja dan leef je volgens mij niet echt in het hier en nu.tenzij dat hier in sao paulo, of Rio is. maar aan gezien dat hier de gem. schrijver (uitzonderingen daar gelaten.)iets minder vaak van bloedgeld rond moeten komen.of kruw naam vol uit in grote zwarte kapitalen boven navel en op voorhoof getatoéerd zien.En hier ook niet buiten zijn eigen wijk z’n leven opeens niet zeker meer is. ben ik bang dat dit geniale plan niet echt zal slagen om dat mr.sorensen dit geweldige(fenomeen\probleem) niet geheel op warde en omvang weet te schatten.

    /   Beantwoorden  / 
 40. anoniem

  Zij moeten gewoon die getto figuren, zoals 12 monkey’s die zij overigens kunnen treffen in urban unit en / of bij urban arts, laten betalen voor alle schade die zij aanrichten/aan hebben gericht. Ook die krakers van lastplak kunnen zij vinden bij viakunst. Grote schande dat deze figuren notabene worden ingehuurd voor workshops aan (probleem)jongeren!!! Lekker voorbeeld

    /   Beantwoorden  / 
 41. LASTPLAK !

  Nee, jij bent een lekker voorbeeld meneer anoniem. Digitale NSB-ers zoals jij, daar zal onze stad van opknappen ! Zo te zien ben je zelf aardig gefrustreerd maar te laf om daar zelf iets mee te doen. Jij denkt toch iedereen zo goed te kunnen vinden, maar zet lekker anoniem op een forum waar “Ze” die Getto figuren kunnen vinden met de mededeling dat “Ze” het vooral maar voor je op moeten lossen. Lekker suggestief.

  Moeten we het trouwens niet eens hebben over die enge Pim en LR mannetjes die de hele stad volhangen met Pim posters, de mededeling dat het jachtseizoen op Volkert v/d G geopend is of monumentale panden, de erasmusbrug en weet ik niet wat allemaal ondersmeren met ‘ Pim we houden van je” , dat we die rotkop van Sorensen op allerlei niet daarvoor bestemde, illegale plaatsen opgeplakt zien omdat hij zo graag wil dat we op hem stemmen ? Of was dit alles jullie eerste aanzet tot lokgraffiti ? Dat doet me ook denken aan jullie ventjes die bij een openbare politieke plakplaats de concurrentie opwachten en aftuigen omdat ze jullie postertjes overplakken…
  Nu zou je kunnen zeggen dat dat niet jullie echte aanhang is, maar mensen die jullie een slechte naam willen bezorgen door dat zo te doen. Nou, datzelfde excuus kunnen we ook aanvoeren voor 12 Monkeys en Lastplak.

  Het feit dat je 12 Monkeys en Lastplak in 1 adem noemt geeft al aan dat je alleen maar uit je anus lult. Daarnaast maak je waardevolle projecten die een sociaal culturele en artistieke bijdrage aan Rotterdam leveren onnodig zwart. Urban arts verzorgt op professionele wijze en in opdracht van de gemeente muurschilderingen en andere projecten. Het is ook wel erg makkelijk om viakunst te noemen, aangezien dit een open en vrije werkplaats is voor dak –en thuislozen ( iets waar LR en consorten ook graag vanaf willen en maar subsidie verslindende onzin vinden dus die maken we op het forum ook nog even zwart). Viakunst werkt inderdaad samen met veel lokale kunstenaars en collectieven, ook met Lastplak. Het is dan natuurlijk een schot voor open doel om te stellen dat “Ze ze daar kunnen vinden ” . Lastplak vinden is per definitie een publiek geheim, en ik ben benieuwd welke schade je op ons wil verhalen ? Mail dat dan gewoon ff naar ons samen met je andere gemekker naar [email protected] , dan hoeven wij de forums niet af te googlen om die onzin van je te rectificeren.

  En wat denk jij nou te weten wat er in die workshops aan bod komt ? Jij gooit het misschien het liefst op een hoop met Al Qaida trainingskampen waar vatbare jeugd wordt klaargestoomd tot graffititerroristen om vervolgens de stad af te breken. Als je het echt zo graag wil weten, vraag dan gewoon de stukken op waar alle doelstellingen en waarde van dit soort workshops in staat toegelicht. Dat er zoveel van deze workshops zijn zegt toch zeker iets over de positieve waarde ervan.

  Verders wel een leuk topic op dit forum, ik denk dat het gros van de reakties voor zich spreekt en een goed beeld schetst van jullie partij en plannen.

  doei

  lastplak

    /   Beantwoorden  / 
 42. watnou

  Lijkt me een goed plan om heel veel lokgraffiti op het huis van Sorensen te zetten

    /   Beantwoorden  / 
 43. peter

  is ook al dat geweld berovingen van al dat graffiti.zelf een achterstand wijk ziet er uit als een villa wijk bij al dat graffiti.scheituit en richt je pijlen op iets waar de maatschappij baat bij heeft sinds de jaren tachtig is er nog nooit een dode gevallen door graffiti.Ronald Sorensen wat verdiend u per jaar om zulke onzin ideeen te bedenken.er zijn mensen met minder die wel wat doen voor de maatschappij

    /   Beantwoorden  / 
 44. Yen

  Lekker laten lokken die nietnadenkers pur sang, politieke pollutie der straten maar even vergetende…

  Vergeef deze witteboordencriminelen hun onwetendheid en domheid bovendien, het zijn de mannen van babylon, de heersers van het kwaad…

  Om maar met een mooi bijbel citaat te eindigen…

  OOG OM OOG !!! TAND OM TAND !!!

  Van lokken komt jokken komt kokken, en wie zit er met de brokken?….
  de meeuwen die broodkruimels slokken!

    /   Beantwoorden  / 
 45. sjaakie

  van mijn part doen ze het bespaart de graffers zelf tijd en geld want dit is het domste plan ooit

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.