Verdonk: ‘Wilders gaat steeds over de grens’

Rita Verdonk voelt een grote afstand met haar voormalig partijgenoot Geert Wilders. 'Wilders gaat steeds over de grens. Zijn voorstel om criminele allochtone jongens terug te sturen kan niet eens, omdat ze hier zijn geboren. We moeten die problemen hier oplossen, met internaten en een harde aanpak', aldus het VVD-Kamerlid die deze uitspraken gisteren deed bij Business Class.

Ook riep Verdonk haar partijgenoten op om eindelijk 'eens eenheid uit te stralen'. Verdonk zegt het inmiddels goed te kunnen vinden met Mark Rutte. Verdonk was in het programma uitgenodigd om te reageren op uitspraken van VVD-lid Robin Linschoten, die vond dat Verdonk een sluipmoordenaar was in de gelederen van de VVD-Tweede Kamerfractie. 'Dat kan niet, ik sta toch niet bekend als iemand die zachtjes binnen komt', aldus Verdonk.

Lees ook:Rutte onze man
Lees ook:Rutte slaat Verdonk en Wilders
Lees ook:Rita Verdonk stapt uit VVD: Wiegel niet blij
Lees ook:Geert Wilders heeft premier Antillen op zijn dak
Lees ook:Opnieuw ophef over uitspraak Verdonk

12 reacties op “Verdonk: ‘Wilders gaat steeds over de grens’

 1. J. Polman

  Bleef hij maar over de grens, dan waren we van hem af. Hoewel: Nederland zou dan wel saaier worden. Mevr. Verdonk heeft trouwens tijdens haar ministerschap diverse malen heer grenzen overschreden.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Kanters Tilburg

  En dat uit de mond van Rita Verdonk , ik moet zeggen ze hebben haar bij de vvd helemaal onder controle, deze uitspraken, moeten goed inslaan bij Rutte ,dat had hij niet verwacht even geleden,alleen heeft ze pech dat Wilders zich niet laat muilkorven.

    /   Beantwoorden  / 
 3. john

  Kijk even op teletekst hoe goed ze rita onder controle hebben.

    /   Beantwoorden  / 
 4. frits

  Ach wat zeuren we weer, de linkse kliek/kerk heeft weer een stok gevonden om geert te slaan.Dhr wilders wordt eerst als racist neergezet net als fortuyn,dan nog blijven mensen op m stemmen,vervolgens worden “journalisten”geinstrueerd om toch vooral wilders te negeren,en als hij dan met n uitspraak als dit komt tja dan moet t wel in de krant.Negatief nieuws verkoopt beter dan blij nieuws.Het zou om de inhoud moeten gaan.Als mensen zoals foruyn en wilders er niet waren zouden we nog steeds HET!onderwrp niet mogen benoemen zonder als rasist/hilter te worden neergesabeld!Wat n laf en naief volk zijn we,ga maar weer voetbal kijken of soap-serie en sus jezelf maar in slaap!OF durf real te kijen wat r loos is met dit mooie land!
  Groet frits

    /   Beantwoorden  / 
 5. Nilsson

  Frits wat me opvalt is dat het woord racist (ja zo schrijf je dat) juist uit de mond van aanhangers van Wilders komt. Met een mooi Engels woord noemt men dat Framing. Moet je doen andere woorden in de mond leggen en ze er dan op aanspreken. Overigens was dat met Fortuijn ook al zo. Jezelf in de hoek zetten om als underdog de wereld door te gaan doet het blijkbaar goed.

  Ik durf onderwerpen wel te benoemen, zoals gij die zonder zonde zijt werpen de eerste steen. Als er een ding is waarin zowel Geert Wilders als Pim Fortuijn iets gemeen hadden is het wel dat ze juist niet gingen voor de inhoud. Oplossingen nog nooit van gehoord.

  Beide proberen vooral de beeldvorming te bespelen en ere wie ere toekomt dat doet respectievelijk deed hij goed. Wat mij betreft mag Geert snel emigreren dan kunnen de zich voor Nederland (vooral door Wilders) schamende, kwalitatief zeer goede, expats tenminste ook weer terug komen. Daar hebben we behoefte aan, niet aan zichzelf overschreeuwende politici.

  En Rita ach Rita, geef dat kind een fanta.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Kanters Tilburg

  Jij bent zeker ook geaboneerd op de groene amsterdammer,je hebt alleen aanmerkingen op de mensen die echt iets met nederland op hebben,en het niet willen verkwanselen,aan nullen,die bij duizenden hier binnen komen,en de ruif leeg maken en er keutels voor terug leggen,En de opmerking dat Pim Fortuyn geen oplossingen had,bewijst maar weer dat je niks van hem weet,in al zijn boeken geeft hij wel degelijk de oplossing aan,maar de linkse kerk moest plaats maken,en daarom moest hij sterven,en waar zijn de verantwoordelijken gebleven,ga maar lekker door met demoniseren,gedult is een schone zaak,het komt wel goed,alleen niet met jou gedachtengang.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Nilsson

  Hé Kanters heet je toevallig Frits met de voornaam of is het toch Pim. Ik ben niet geabonneerd (ja zo schrijf je dat) op de groene amsterdammer. Ik stem zelfs niet eens links, voor zover de begrippen links en rechts sowieso iets te betekenen hebben. Ik heb meerdere boeken van Pim gelezen, briljante analyses maar weinig oplossingen. Pim was zelf jarenlang lid van de PvdA en niet zomaar lid, maar van de meest linkse kant van de PvdA. Ja je leest het goed jarenlang werkte Pim mee aan de door hem zo gehate linkse kerk (zou dat een electorale oorzaak hebben, voel je al hoe je er bent ingestonken).Pim was overigens in een heleboel punten nog steeds links te noemen of wil je een generaal pardon een rechts punt noemen (ja Nederland jullie lezen het goed een generaal pardon, prominent punt van Pim Fortuyn), oké toch één oplossing. Pim was voor de uitbreiding van de democratie, toch ook niet echt rechts te noemen (ja Nederland jullie lezen het goed, prominent punt van Pim Fortuyn). Ach ik kan nog wel even doorgaan maar jouw punt Kanters staat er toch niet bij, alleen als je wat destructiefs over allochtonen te melden hebt wordt je door jou en je vriendjes serieus genomen. Hoezo demoniseren kijk eens in de spiegel. Ik heb Pim Fortuyn niet gedemoniseerd en ik zal hem niet demoniseren, maarja dat komt waarschijnlijk niet in je straatje van pas. Volgens mij heb jij het niet zo goed voor met Nederland in ieder geval bestaat er een mijlengroot verschil tussen wat jij goed vindt en ik goed vind. Wat jij Nederland vindt en wat ik Nederland vind. Of je het leuk vindt of niet we leven in hetzelfde land en we zullen er samen wat van moeten maken.
  Ga lekker door bij de schuld bij een ander te leggen en het wordt helemaal niets met je leven. Wil je nog een lolly?

    /   Beantwoorden  / 
 8. Kanters Tilburg

  Heet geen Frits maar zou wel Geert kunnen heten want ik ben het overal toevallig met hem eens,gek hé hoe zou dat toch komen.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Nilsson

  Kanters,

  Mogelijke oorzaken: slecht zicht, weinig verstand, getraumatiseerde jeugd, te weinig cellen, verkeerde hond, mooie achtertuin, wonend in een prachtwijk, talloze andere mogelijkheden.

  Je hebt helemaal gelijk, helemaal gelijk. Het land wordt overspoeld met anderen. Heb jij ook zoveel last van die tegenliggers als je een keertje lekker aan het spookrijden bent.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Johan

  Wilders gaat helemaal niet over de grens, hij wil gewoon oplossingen voor de problemen die NL teisteren en miljarden kosten. Die problemen los je niet op met obligate prietpraat van de correcte kerk.

  Oplossingen voor NL problemen:

  1 Opzeggen vluchtelingen verdrag en illegaal verblijf strafbaar stellen.
  2 Singapoorse wetten adopteren tav drugsproblematiek en verwante criminaliteit.
  3 Miljard beschikbaar stellen tav het repatrieren van inburgeringsresistente immigranten met inneming van NL paspoort.
  4 Bizonder onderwijs afschaffen en zo elk kind seculier onderwijs bieden.
  5] Immigratie alleen mogelijk voor hogeropgeleiden die vloeiend engels of nederlands spreken.

  Als bovenstaande maatregelen zouden worden doorgevoerd dan zou Nederland binnen 5 jaar weer een heel aardig land worden.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Nilsson

  Johan, je vergeet er nog één; Nederlandse les voor alle Wilders aanhangers die telkens laten zien zelf niet geintegreerd te zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Kanters Tilburg

  Helemaal mee eens ,hoe krijgen we ze in den haag zover, dat dit uitgevoerd word.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.