‘Marco Pastors aan de slag als tomatenplukker’

Voormalig Leefbaar Rotterdam wethouder Marco Pastors moet maar aan de slag als tomatenplukker of magazijnmedewerker. Dit laat GroenLinks raadslid Arno Bonte weten in reactie op de mededeling van Pastors dat hij geen werk kan vinden.
 

Het controversiele imago van Pastors na zijn uitspraken over moslims tijdens de gemeenteraadscampagne van 2006 zou de voormalig voorman van de partij van Pim Fortuyn parten spelen, aldus hemzelf. Bonte heeft de vacaturekrant er maar even bijgepakt voor Pastors.

Ook Duco Hoogland van de PvdA liet van zich horen. 'Schandalig dat iemand die wachtgeld ontvangt niet veel sneller aan het werk is. En bovendien van mensen met een uitkering eist dat ze onder hun niveau moeten solliciteren', aldus Hoogland.

Lees ook:Verdonk geen burgemeester van Rotterdam
Lees ook:SP: ‘Regels zijn regels, ook SP’ers hebben recht op wachtgeld’
Lees ook:PvdA nu ook bezig met dieren
Lees ook:Boswandeling op de zondagmorgen
Lees ook:Van Geel fractievoorzitter CDA

43 reacties op “‘Marco Pastors aan de slag als tomatenplukker’

 1. Trix

  Het is een Natuurwet..Als je een steen tje in het water gooit–keren de waterkringen altijd terug naar de afzender..
  Oftewel: Wat je uitzendt -keert weerom!

    /   Beantwoorden  / 
 2. jelle

  heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk
  maar ik hoef geen tomaten meer als hij ze plukt

    /   Beantwoorden  / 
 3. Wim Dorsman

  Gaat GL/PvdA nu ook alle allochtonen in Nederland een brief sturen en de druk opvoeren?
  Schandalig, want Pastors doet niks verkeerd met de wachtgeldregeling, wie stuurde hem eigenlijk naar huis? Het grappige is natuurlijk ook dat het juist de werklozen zijn die over het algemeen links stemmen…Want juist links laat de uitkeringstrekker al jaren lang met rust. brrr.

    /   Beantwoorden  / 
 4. pieter

  wat voor Pastors geldt ( te lui en arrogant) geldt natuurlijk voor al onze nederlandse politiici. ook het linkse volk voelt zich veel te goed om zijn handen vuil te maken en gaat liever op een uitkering (wachtgeld) zitten . dit is slechts een van de redenen waarom de nederlandse burger zo’n hekel heeft aan politici!!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Tijs Cobben

  Omdat er hele volksstammen werkelozen, arbeidsongeschikten en bijstandstrekkers bij de Pvd”A” (waar staat die A ook alweer voor?) zitten hebben ze daar uitgebreid de tijd om het kader te laten spinnen op dit soort – zeer goedkope – publiciteitsstuntjes.

  Dhr. Pastors vindt spoedig genoeg een interessante baan, daar ben ik van overtuigd. Al is het ook voor voormalig bestuurders van lokale overheden van rechtse signatuur niet altijd eenvoudig een baan te vinden, omdat hun collega’s van linkse partijen de naam van hun voormalig vak verkwanseld hebben en de (onterechte) indruk wekken dat ook die andere bestuurders alleen maar zitten te navelstaren, budgetten overschrijden en prioriteiten verkeerd leggen.

  Ik vind dit een walgelijk goedkope publiciteitsstunt. Direct op de man gespeeld. Zullen we het eens met naam en toenaam over wachtgeldregelingen van GroenLinksers en Pvd”A”-ers gaan hebben? Dan komen de wantoestanden en misbruiken met het bekende vieze linkse luchtje je vanzelf tegemoet, daar hoef ik niet eens onderzoek voor te doen.

  Pastors: zorg dat je snel weer een positieve bijdrage mag gaan leveren aan het circuleren van goederen en diensten in ons o zo mooie land al is het maar om deze kinderachtige zeikerdjes voorgoed de mond te snoeren!

  Succes, je hebt het verdiend !

    /   Beantwoorden  / 
 6. Wendy

  Even een quootje van Pastors: „De Polen laten ons zien dat er volop werkgelegenheid is in Nederland, daar moeten we ze dankbaar voor zijn. Iedereen kan in het Westland sla snijden. Wie daar geen zin in heeft, verspeelt het recht op een uitkering.”

  Waarom zou dat dan niet voor hemzelf moeten gelden? En, voor sommige reageerders: wat een ander doet, rechtvaardigt het niet als Pastors het ook doet.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Kaatje

  En zie weer hoe er door politici ter linkerflank flink nagetrapt gaat worden. Terwijl ze meer dan genoeg drek aan hun eigen poten hebben hangen. Schandalig.
  Flink blijven roepen om respect, dames en heren. Flink blijven roepen.

  @Tijs Cobben: Hulde.
  Toevoeging: Nog bij niemand opgekomen zeker dat hij misschien, wellicht in de ziektewet zit nog? Vanwege dit soort beschuldigingen en treiterige, trappende ex-collega’s? Ik zou dat tenminste wel doen. En het zo lang als mogelijk is rekken goddorie…
  Stelletje hypocriete hyena’s. En daarmee doe ik dit stukje fauna te kort.
  Echt, ronduit schandalig.

  Pastors, het allerbeste gewenst.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Tijs Cobben

  @Kaatje : Je past “verliest het recht op een uitkering” toe op wachtgeldregelingen. Op zich correct, maar toch net wat minder schrijnend dan – pak hem beet – een leraar van 28 die in 1978 een ‘burnout’ kreeg of ‘situatief arbeidsongeschikt’ werd verklaard en anno 2007, bijna 60 jaar oud inmiddels, 30 jaar niet gewerkt een naar inflatie geïndexeerd 70% van zijn laatstverdiende loon + pensioenopbouw obv 90% van de staat heeft gekregen.

  Niemand beweert dat iemand die even tussen twee jobs zit en een overbruggingsuitkering krijgt maar à la minute een baan als slasnijder moet accepteren. Ook Pastors niet daar ben ik van overtuigd.

  Maar o, o, o, zodra je ook maar aan het heilig huisje (zeg maar gerust 50 verdiepingen tellend flatgebouw) van de sociale zekerheid komt, zodra je het taboewoordje “Er zouden natuurlijk ook mensen kunnen zijn die er misbruik van maken” uitspreekt, nou je ziet het hè, dan wordt je dat jaren later nog steeds op haatdragende zuurpruimerige manier nagedragen.

  De mensen die dat nadragen doen dat natuurlijk alleen maar omdat ze ook op een positieve en constructieve manier willen bijdragen aan een beter sociaal beleid waarbij mensen gereactiveerd worden ipv op asociale wijze in hun riante uitkering laten gaarkoken met alle gevolgen voor hun eigenwaarde van dien, denk je niet?

  Zak er maar in daar in Den Haag.

    /   Beantwoorden  / 
 9. maarten

  Resumerend: Volgens sommige reacties is het is oke als Pastors, die eerder verklaarde dat werkeloze mensen min of meer gedwongen moeten worden werk te accepteren, thuis zit met een vorstelijke wachtgeldregeling. Correctie op eerder bericht, niet alleen de artikelen op dit blog gaan in niveau achteruit, de reacties van sommige bezoekers dalen zo mogelijk sneller. Met terugwerkende kracht krijg ik bijna respect voor de prestaties van de redactie. Je zal zo’n doelgroep hebben…

    /   Beantwoorden  / 
 10. KeesJan van der Elst

  Zat onderwerpen die belangrijker zijn, en die echt wanstaltig zijn die GL (maar ook de pvda) zou kunnen behandelen in een media-geile ‘open brief’. Ik noem zo uit de losse pols een casus gifboot, ik noem een oud-leider die nu meer verdient dan de minister president! Idem dito geldt voor de pvda; waarom anderen naschoppen als je je eigen mensen nog niet onder controle hebt en niet hebt aangepakt?

    /   Beantwoorden  / 
 11. Trix

  Het verschil is –beste Tijs..dat de zgn Linkse Partijen –anders van de daken schreeuwen over de rechten/plichten van een burger-buitenlander-dan mister Pastors!
  Want bij zijn toendertijd RECHTSE gejoel //was je uitschot als je te lang-veel van een uitkering profiteerde !!

    /   Beantwoorden  / 
 12. maarten

  Voor het geval reacties komen dat Pastors nooit dergelijke dingen beweerd heeft:

  Uit het programma van Een.nl
  Onder Bestuur:
  “Open sollicitatieprocedures voor alle functies, dus ook sollicitatieplicht voor oud-politici.
  “Afschaffen riante wachtgeldregeling voor politici.”

    /   Beantwoorden  / 
 13. Thijs Cobben

  Beste Maarten,

  Zo ben ik al heel erg lang voorstander van het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek overigens binnen een groter plaatje van fiscale compensaties b.v. het afschaffen van de overdrachtsbelasting die files veroorzaakt.

  Beweren dat de ultieme consequentie van die uitspraak is dat ik geen hypotheekrente meer zou opgeven is gewoon dom. Is geen uitspraak van iemand die een analyse maakt, zich een mening vormt en een standpunt formuleert maar meer van iemand die een ander op nogal oppervlakkige wijze op zijn woorden probeert vast te pinnen. Een soort politicus dus, zeg maar.

  Vraag je Pastors naar de terechtheid van zijn wachtgeldregeling zal hij “Onterecht”, vraag je naar de rechtmatigheid een “Rechtmatig” als antwoord krijgen.

  En nogmaals hoop ik nu echt dat de beste man snel een goede baan vindt want ik vrees de gevolgen voor de toch al zo moeilijk reïntegreerbare groepen die wellicht gedemotiveerd raken in hun klautertocht naar zelfredzaamheid door dwalende gedachten “Pastors doet het ook”. Zou ons hardwerkende weldenkende mensen sieren als we die demotivatie niet legitimeren door vanuit het pluche zo een negatief voorbeeld te proberen te stellen.

  Prettig weekend allemaal!

    /   Beantwoorden  / 
 14. maarten

  @ Thijs: Dus als een politicus “A” zegt maar maanden later “B” doet, is hij of zij niet met de eigen ideeën in tegenspraak maar analyseer ik de situatie verkeerd. jaja…dank voor deze nuttige les. Geloofwaardigheid en weldoordachte uitspraken zijn inderdaad erg 20e eeuws, leve de nieuwe politiek.

    /   Beantwoorden  / 
 15. Netje

  Ik lach me een breuk!
  Kennelijk zijn linkse politici met wachtgeld zakkenvullers, maar rechtse politici niet. Ik vind dat niet overtuigend. Hoewel ik zelf niet links ben, heb ik ongelooflijk veel waardering voor deze stunt van Arno Bonte.

  @Wim Dorsman: waar haal je de wijsheid vandaan dat uitkeringstrekkers voornamelijk links stemmen? Graag met onderbouwde cijfers. Ik ken namelijk onderzoeken die het tegendeel beweren.

  @Thijs Cobben: hetzelfde geldt voor jouw sprookjesverhaal over linkse politici die zitten te “navelstaren” en daarmee de kansen op een baan “verzieken” van hun rechtse collega’s. Ook dit is aantoonbaar onjuist :-) Ik daag je daarom uit om het tegendeel te bewijzen.

  @Kaatje: Arno Bonte krijgt geen wachtgeld, dus hij heeft geen drek aan zijn “poten”. Jouw opmerking dat jij in zijn situatie misbruik zou maken van de Ziektewet vind ik als voormalig kankerpatiënt werkelijk schandalig. Daarmee diskwalificeer jezelf in mijn ogen om aan deze discussie mee te doen…

    /   Beantwoorden  / 
 16. astrid

  Doe ff normaal…als dat zo normaal zou zijn, waarom zijn dan al die ANDERE mensen zonder baan nog niet ‘verplicht aan het tomatenplukken’ gezet?
  Lekker met 2 maten meten, schijnheiligen….omdat Marco de moed had achter Pim te staan! Want dat is wel gebleken: je moest WEL LEF hebben! Pim Fortuyn was niet voor watjes!!

    /   Beantwoorden  / 
 17. Thijs Cobben

  Netje!

  “Aantoonbaar onjuist”? Ik meen samenvattingen van arbeidsmarktanalyses in redelijk populaire media van Berenschot e.d. te hebben gezien dat een wethouderschap wel degelijk een zeker afbreukrisico op het carrièrepad kan zijn.

  Wat bedoel je met ‘aantoonbaar’? Ik zie geen ‘aantoning’ of b.v. referentie?

  Groetjes,

  Thijs

  Ik was niet ‘netje’s, toen ik per ongeluk de reactie van Kaatje (waar ik het wél mee eens was) verwarde met die van Wendy (waar mijn eerdere reactie op van toepassing was). Waarvoor excuus aan Kaatje.

    /   Beantwoorden  / 
 18. Kyokushinkai

  Wel weer heel typerend dat het gros van de rechts-xenofobe reageerders hier die open brief van GL gewoonweg niet heeft begrepen. Het gaat er dus niet om dat GL vindt dat Pastors (of welke hoogopgeleide dan ook) een laagbetaald kutbaantje waar je je basisbehoeften niet eens van kan betalen zou moeten aannemen, het gaat erom dat Pastors dit dus wel vindt om het dan vervolgens zelf niet te doen. Zoals vaker bij xenofobisch rechts: tof stoer en hard doen als het om andere mensen gaat, maar erop terugkomen en huilen als ze zelf met dit soort problemen in aanraking komen. Gebrek aan emphatie heet dat, dé chronische ziekte van deze tijd. Pastors is gewoon geowned en keihard door de mand gevallen nu zijn hypocrisie is aangetoond. Neem maar aan dat, mocht Pastors ooit vanwege een oorlog op de vlucht moet slaan, hij de eerste is die er grote schande van spreekt als hij door rechtse-xenofoben van zijn eigen soort aan de grens van een veilig land wordt tegengehouden

    /   Beantwoorden  / 
 19. Kaatje

  @Tijs:
  No harm done…

  @Netje:
  Arno heeft nóg geen wachtgeld. Zou ie ook niet afslaan denk ik. Dus misschien zijn diegenen die nu zo hard roepen (let wel: zeven maanden ná zijn nederlaag)en Pastors veel succes wensen met solliciteren (inclusief uitroepteken) wel blij dat Pastors het er niet af/uit heeft gekregen. Wat denk je, zullen ook dezen niet blij zijn dat er geen, ik herhaal…geen sollicitatieplicht voor hen is? Pastors heeft getracht het te laten verdwijnen, maar nee…mocht niet zo zijn. Nu hij gebruik maakt van wat ze zelf niet kwijt willen gaat er nog even flink nagestampt worden. Go figure…
  Op de rest van je ‘diskwalificatie’ ga ik niet eens in.

  Prettig weekend allen.

    /   Beantwoorden  / 
 20. jacob

  Hoe was het ook alweer met Tara Singh Varma dat onterecht een ziekegeldje heeft gehad en ook heeft gegeten van de overheid van mij centen.

  En dat wachtgeld van die allochtone flapdrol die jarenlang in het buitenland zat toen ie zogenaamd nog kamerlid was.

    /   Beantwoorden  / 
 21. Nilsson

  Mensen in het algemeen reageren vaak volgens de volgende typering: Als iemand anders iets goed doet dan ligt dat meestal aan zijn omgeving en niet aan zijn talenten, als de ander iets fout doet komt dat vooral door hem of haarzelf, los van zijn of haar omgeving.
  Omgekeerd als we kijken naar onszelf is het meestal zo dat: indien wij zelf iets fout doen komt dat vaak mede door invloeden van buiten ons, doen wij daarentegen zelf iets goed dan hebben we dat zelf in de hand en hebben anderen daar niets mee van doen.

  Een integer persoon meet niet met twee maten. Marco Pastors kan laten zien dat ie integer is maar heeft daar begrijpelijk moeite mee.

  Schrijnender is dat voorstanders van Pastors politiek (sommige koppelen dat zelfs nog aan Pim Fortuyn)dit niet zien. Zelfs niet als het niet om henzelf gaat, maar om Pastors.

  Pim Fortuyn en met hem Marco Pastors hebben de emotie in het politieke debat opgevoerd. Een emotie die sterk zelfgericht is. Bijna anarchistisch, oncontroleerbaar, narcistisch en onbeheersbaar. Altijd naar de ander wijzen en niet naar jezelf kijken. Is het raar dat Pim Fortuyn overal waar hij kwam ruzie kreeg. Is het raar dat Leefbaar Nederland en LPF door ruzies ten gronde zijn gericht. Nee dat is niet raar dat krijg je als je alleen maar aan jezelf denkt.

  Aanhangers van Pim Fortuyn hoor je vaak zeggen, “hij zei wat wij bedoelde”. Pim Fortuyn zei vooral wat hijzelf bedoelde, authentiek noemt men dat.

  Is het raar dat Marco Pastors iets van een ander vindt en niet naar zichzelf kijkt. Nee dat is niet raar het is zelfs menselijk en voor mensen als Pim Fortuyn en Marco Pastors een broodnodige overlevensstrategie.

  Is het raar dat medestanders van Marco Pastors blijkbaar een bord voor de kop hebben en hem hierin te vuur en zwaard verdedigen. Ja dat is raar en laat vooral zien dat deze mensen moeite hebben zich los te maken van hun politieke idolen. Maar geen enkele moeite hebben met het meten met twee maten.

    /   Beantwoorden  / 
 22. Kaatje

  Quote Nilsson: “Is het raar dat Marco Pastors iets van een ander vindt en niet naar zichzelf kijkt. Nee dat is niet raar het is zelfs menselijk en voor mensen als Pim Fortuyn en Marco Pastors een broodnodige overlevensstrategie.”

  Zoiets heet gewoon politiek bedrijven. Het grote plaatje. En of hij niét naar zichzelf kijkt is een aanname van je. Broodnodige overlevingsstrategie is het op persoonlijk vlak trekken. Hetzelfde geldt, als het om ‘iets van een ander vinden’ gaat, ook vor de andere partijen. Die weten ook zo goed wat goed of slecht is voor ‘een ander’ en vinden daar dan iets van. Meningsvorming…Niemand kan zonder.

  Quote Nilsson: “Pim Fortuyn en met hem Marco Pastors hebben de emotie in het politieke debat opgevoerd. Een emotie die sterk zelfgericht is. Bijna anarchistisch, oncontroleerbaar, narcistisch en onbeheersbaar. Altijd naar de ander wijzen en niet naar jezelf kijken. Is het raar dat Pim Fortuyn overal waar hij kwam ruzie kreeg. Is het raar dat Leefbaar Nederland en LPF door ruzies ten gronde zijn gericht. Nee dat is niet raar dat krijg je als je alleen maar aan jezelf denkt.”

  Zoiets heet ego. Voor Pim Fortuijn gaat dat zeker op. En raar toch dat het CDA toen tóch al voor de verkiezingen met hem in gesprek was. Brrr, eng hoor…(en dit is cynisme)
  De man werd doodgeschoten. Dóódgeschoten. In Nederland, nét voor de verkiezingen.
  Ik weet niet hoe het met jou zit, maar wie dacht hier aan zichzelf…
  Pastors heeft minder ego dan Fortuijn toen. Niet zo’n flamboyante persoonlijkheid. Aan alle kanten werd en wordt hij tegengewerkt. Is politiek, en moet in een bepaalde mate kunnen. Maar dit grenst of gaat er zelfs al over, aan geestelijk kapot proberen te maken. Treiteren, sarren op een voor politieke maatstaven zeer kinderachtige wijze. Dit is wat ik zie op politiek niveau. Van volksvertegenwoordigers notabene. Mooi maatschappeijk en sociaal verantwoord voorbeeld geven ze.
  En dan kom jij met een psychologisch praatje/profiel over Fortuijn en Pastors?
  En reageerders?

  Nou, psychologiseer deze posting dan maar eens.
  En psychologiseer ook meteen even reacties ten opzichte van de ‘met vuur en zwaard’ verdedigenden.

  1: Rechts-xenofoben…
  2: Bord voor de kop hebben…
  3: Ik heb kanker gehad, dus je mening over ‘zo lang mogelijk ziektewet’ bij (misschien,wellicht)geestelijke instorting na de dood van een vriend(gruwelijk vermoord) en constante treitereien en bedreigingen) wordt gediskwalificeerd.
  4: En deze is ook een mooie:
  Quote: “Zoals vaker bij xenofobisch rechts: tof stoer en hard doen als het om andere mensen gaat, maar erop terugkomen en huilen als ze zelf met dit soort problemen in aanraking komen. Gebrek aan emphatie heet dat, dé chronische ziekte van deze tijd.”
  Gebrek aan emphatie heet dat….

  Succes…

    /   Beantwoorden  / 
 23. Nilsson

  Kaatje je bevestigt alleen maar mijn stelling. Niets menselijks is Pastors of wie dan ook vreemd. Prima zo zitten we blijkbaar ik elkaar.

  Blijkbaar voel je je aangesproken en je doet een beroep op me je ook maar meteen psychologisch door te lichten, vergeet het maar heb ik geen behoefte aan.

  Gewoon een spiegel voorhouden is meestal genoeg en je hebt er heel behoorlijk ingekeken. Heb je jezelf ontdekt? Gezien je reactie probeer je de schuld toch weer bij de ander neer te leggen. Zij (lees de tegenstander) hebben het toch weer niet goed. Heerlijk dat vijandsdenken, wat moet je wereld eenvoudig zijn.

  Net zo eenvoudig als die van Pastors. Ik vind dat hij recht heeft op zijn wachtgeldregeling, maar in Nederland hebben we hiervoor een mooi spreekwoord, “boontje komt om zijn loontje”.

  Ik vind het zelfs slecht omgaan met kwaliteiten van mensen als Pastors tomaten zou moeten plukken. Maar we hebben daarvoor in Nederland regelingen; je mag bijvoorbeeld max. een half jaar solliciteren op een passende baan daarna zakt het gedurende de vorderende tijd af naar het accepteren van dat wat je wordt aangeboden. Lastig maar ook voor Pastors van toepassing. Als politicus zit je nu eenmaal in een glazen huis en moet je niet alleen stoer doen als het een ander overkomt en als je zelf aan de beurt bent ach en wee gaan klagen. Dat geldt wat mij betreft ongeacht de (psychologische) kleur van de politicus.

  De lijfspreuk van Rotterdam is toch geen woorden maar daden. De tijd voor Marco Pastors voor woorden is voorbij laat hem nu maar eens aan de daden beginnen.

    /   Beantwoorden  / 
 24. Sukkels!

  Als ze zo graag willen dat Pastors een baan vindt dat onder zijn niveau is, moeten ze de wet aanpassen. Maar daar zijn ze geen voorstander van. Zelf strooien ze graag met uitkeringen en subsidies, maar zodra iemand het heeft die het niet met hun eens is, moet die persoon wel opeens tomatenplukker worden.

  Zeg het of tegen iedereen, of zeg het niet. Anders is het gewoon ordinair stemmenmakerij.

    /   Beantwoorden  / 
 25. Nilsson

  Sukkels alle andere Nederlanders die werkloos worden worden na een half jaar gehouden aan werk te nemen onder hun niveau. Hoezo de wet veranderen? Dit is gewoon staande praktijk.

    /   Beantwoorden  / 
 26. Kaatje

  Ja Nilsson, dan heb je het over ww/bijstand, mét sollicitatieplicht. Niet over wachtgeld zonder sollicitatieplicht.
  Je haalt nogal wat door elkaar.

  Pastors was toch zelf verdorie tegen wachtgeld zonder sollicitatieplicht. Tégen. Maar de kamer wilde er toch niet aan!
  Met andere woorden: De andere politici, in meerderheid zag niets in zijn plan om dat te laten verdwijnen.
  Nu lopen ze ‘m erover te sarren…

  Niet doen, is kinderachtig. Als ze willen dat ook (gewezen)politici sollicitatieplicht moeten hebben, dan moeten ze dat proberen te veranderen! Niet op de man spelen.

  Bah, het selectief lezen, en selectief denigreren begint me de strot uit te hangen.
  “Met de viger wijzen;… bord voor de kop;…spiegel voorhouden;…en zelfs rechts-xenofoben.
  Selectief…Zwart maken.
  En de boel zo draaien zodat het in je straatje past.

  WW/bijstand, met sollicitatieplicht is dus niet hetzelfde als wachtgeld zónder sollicitatieplicht.
  Hadden ze gewild dat Pastors maar een baan onder zijn niveau aan moet nemen, dan hadden ze dat in de kamer moeten regelen!
  Is niet gebeurd. Zelfs Remkes kon lullen wat ie wilde.
  Pastors staat gewoon in zijn recht, en je gaf dat zelf al aan! En nu lopen er een stel selectief te janken daarom.
  Ja, jammer dan!
  Sukkels!!

    /   Beantwoorden  / 
 27. Nilsson

  Kaatje we komen hier nooit uit. Pastors heeft zichzelf in een moeilijk pakket gemanouvreerd. Het gaat hier niet over de wetgeving maar het morele appel dat wordt gedaan.

  Ik haal helemaal niets door elkaar. Als Pastors vindt dat mensen onder hun niveau moeten werken dan heeft hij het over bijstand en WW met sollicitatieplicht. Dat zegt overigens meteen iets over zijn de vrijblijvendheid van zijn stelling. Ook toen wist hij al dat het niet hemzelf zou betreffen. Makkelijk praten noem ik dat. Wederom wel woorden en geen daden.

  Of je nu wel of niet de wetgeving heb kunnen veranderen, als je van mening bent dat je na verloop van tijd onder je niveau een baan moet aanvaarden dan kun je niet als het jezelf overkomt daar een ander standpunt over innemen. Nouja het kan blijkbaar wel, wie draait er hier nu eigenlijk.

  Overigens heb ik Pastors niet rechts xenofoob genoemd, simpelweg omdat ik ervan overtuigd ben dat hij dat niet is. Hij staat volkomen in het recht maar niet in zijn eigen morele recht.

  Denigreren is overigens altijd selectief en als ik jouw reactie lees geldt dat ook in veel gevallen voor het lezen. In ieder geval kun je spreken van selectief interpreteren.

  Nogmaals ik heb niets tegen Marco Pastors persoonlijk maar vindt wel dat hij hard door de mand valt als hij wel een appel doet of anderen en dit niet geldt voor hemzelf als hij in een vergelijkbare situatie komt.

  Sukkels; “Zeg het of tegen iedereen, of zeg het niet. Anders is het gewoon ordinair stemmenmakerij”.

  Dat is nu precies wat Pastors verweten wordt. Hij heeft in het verleden dus gedaan aan ordinaire stemmingmakerij (let wel jouw woorden niet die van mij).

    /   Beantwoorden  / 
 28. Kaatje

  Hier komen we niet uit.
  Had dat ‘we’ maar weggelaten. Ik ben er namelijk al uit.

  Het is heel simpel, en ik zal het speciaal voor jou nog een keer herhalen, want begrijpend lezen schijnt moeilijk te zijn.

  Quote:”Ook toen wist hij al dat het niet hemzelf zou betreffen.”
  Ook niet als het gewoon aangenomen was? Geen wachtgeld zonder sollicitatieplicht?
  Was hij dan niet in de ww terechtgekomen? Had hij zich dan ook niet aan de regeltjes die daarbij gelden moeten houden.
  Ja toch zeker.

  Als hij dán had lopen klagen dat hij moeilijk een baan kon vinden, pas dan had iedereen mijn zegen gehad om hem af te zeiken. (moreel appèl *kuch*, zoals jij het wenst te noemen)Dan was het terecht geweest.

  Nu maakt hij nog gebruik van iets wat zij zelf ook wensen te behouden. Wachtgeld.
  En iedereen doet daarbij alsof ie de hele dag uit zijn neus zit of ligt te vreten, of de hang’oudere’ zit uit te hangen.
  En dat is niet het geval. De man werkt er ook nog gewoon bij. Advieswerk…

  Moreel appèl, leuk gevonden.
  Selectief interpreteren…jawel.
  Je geeft trouwens weer een prima draai aan Sukkels! woorden.
  Meteen weer het beschuldigende vingertje naar Pastors erin geredeneerd.
  Je kan het Nilsson! Jij die nog steeds achter de spiegel staat en ‘m een ander voorhoudt. Je kan het! Falderiefalderei!
  Nog even en ik ga je grappig vinden.

  Fijne voortzetting van de maandag gewenst.

    /   Beantwoorden  / 
 29. Nilsson

  Kaatje ik schrijf met nadruk hier komen we niet uit. Ik ben er namelijk ook wel uit.

  Binnen ons eigen referentiekader is het allemaal zo simpel. Meestal ben ik het gewoon helemaal met mezelf eens. Zij zijn slecht en ik is goed.

  Om het simpel te houden, wat Pastors betreft; “wie de bal kaatst moet hem terug verwachten”.

    /   Beantwoorden  / 
 30. Ramon Hubert

  Zo hypocriet als de linkse rakkers uit de Nederlandse politiek zijn tref je ze volgens mij nergens aan. Zo tekenend om te lopen zeiken over iemand van een ander kaliber terwijl ze zelf met hun totaal niets waard-zijnde beloftes en toezeggingen zich inmiddels volkomen ongeloofwaardig hebben gemaakt (en blijven maken).

    /   Beantwoorden  / 
 31. Nilsson

  Ramon is Marco Pastors nu ineens links geworden? Gezien de inhoud van jouw reactie bij dit topic kan ik niet anders concluderen.

    /   Beantwoorden  / 
 32. Ramon

  Nilsson,
  Ik refereer aan het artikel, waar een mening van Groen Links ter sprake komt. Behoorlijk links, Groen Links.

    /   Beantwoorden  / 
 33. Nilsson

  Ramon je refereert in ieder geval ook aan Marco Pastors je zegt nl.,”Zo tekenend om te lopen zeiken over iemand van een ander kaliber terwijl ze zelf met hun totaal niets waard-zijnde beloftes en toezeggingen zich inmiddels volkomen ongeloofwaardig hebben gemaakt (en blijven maken)”. 100% Marco Pastors , jouw redenering doortrekkend kom je dus automatisch uit bij een linkse Marco Pastors.

    /   Beantwoorden  / 
 34. Thijs Cobben

  Tsjonge, Nilsson, ben jij nou dom of ik slim ?

  Ramon zegt helegaar niet dat Pastors iemand is die zijn beloftes niet waar maakt. Namelijk in zijn zin is ‘degene die zeikt’ het onderwerp. Pastors is hier niet degene die zeikt, dan zijn die zeikluizen van een Bonte en Hoogland.

  Zo lezend heeft Kaatje wel een aardige interpretatie van jouw discussie’vaardigheden’ gegeven waar ik mij graag bij aansluit. Omdat vorige zinnen voor iemand van dergelijk kaliber wellicht wat veel woordjes en weinig interpunctie bevatten vat ik het voor jouw niveau samen:

  LEER LE-ZEN. SIM-PEL.

    /   Beantwoorden  / 
 35. Nilsson

  Vooropgesteld ik ben vreselijk dom laat dat duidelijk zijn, alvast bedankt daarvoor. Jij hebt 100% gelijk ongeveer van het niveau van mijn domheid.

  Je zult ongetwijfeld heerlijk slapen vannacht als je jezelf weer zo lekker omhoog geschreven hebt door de ander denigrerend toe te spreken. Denigrerend zoiets als laatdunkend of zonder respect, maar Marco Pastors blijft even hypocriet als hij al was voor jou misschien 0% voor mij 100%. En als links (waar ik overigens niks mee heb) ongeloofwaardigheid wordt verweten is Marco Pastors dat in dat geval ook, de pot verwijt nl. de ketel dat hij zwart ziet. Begrijp je het nog, waarschijnlijk wel almachtige wijsheid.

    /   Beantwoorden  / 
 36. robert

  een wijsman nilsson,als je nu zo intelligent ben waarom probeer je dan altijd je gelijk te halen bij domoren.ik vindt je een zielig mannetje die schijnbaar kapitein één oog wil zijn bij de blinden.

    /   Beantwoorden  / 
 37. Richard

  Dat Nilsson een dom, linkse en allochtone kontje likkende sukkel is, dat staat als een enorme moskee, ehhhh paal boven water. Ze halen je het bloed onder de nagels vandaan. Door alle problemen die er zijn met de multikul simpel weg te wuiven met de grootste linkse bagger shit, die gebasseerd zijn op gebakken lucht. Door dit soort gasten gaan onze kinderen een samenleving tegemoet, waar de honden geen brood van lusten. Blijkbaar heeft die gast bovendien geen leven. Hij zit vastgeplakt aan dit blog als een strontvlieg op een koeievlaai. Niets meer als een linkse seniel, die het ondanks zijn enorme gebrek aan praktijkkennis toch allemaal wel denkt te weten. Dit soort gasten verzieken nu ons land. En zijzelf wonen in een dik vrijstaand huis, dikke auto en geen allochtoon te zien in die villawijk. Zij verzieken het voor ons en verdienen een flink portie stokslagen. Amen!!!

    /   Beantwoorden  / 
 38. Chris van Hattem

  Stokslagen…amen?

  Insallah? Richard

  Popie jopie tyfushond

    /   Beantwoorden  / 
 39. Nilsson

  Ach Richard c.q. Robert van jouw samenleving hoef ik geen brood. Eet het lekker zelf op en dat je een domoor bent laat ik aan jezelf over maar ik heb er mijn mening over. Trouwens wel een heel groot eenoog bijna almachtig.

  p.s. wel weer een fantastisch rijke, uitbundige, welsprekende, intelligente bijdrage Richard. Over zielig gesproken, ga zo door misschien overtref je jezelf nog eens.

    /   Beantwoorden  / 
 40. robert

  nog een vraag nilsson serieus.wat wil je hier nu mee zeggen.waar wil je naar toe jongen.wat zit je dwars.intelligente,eenoog bijna almachtig,Robert van jouw samenleving hoef ik geen brood. Over zielig gesproken.er zit je iets dwars maar wat,ik zou het niet weten.vroeger gepest op school,rot jeugd gehad,lieve vrouw maar ze valt wat tegen in bed,of gewoon verveling en woon je alleen op een zolder kamer en is dit het enige waar je nog lol in heb.of is het hoogmoedwaanzin?????

    /   Beantwoorden  / 
 41. Tomat

  Je bent een homo als je tomatenplukker word

    /   Beantwoorden  / 
 42. tomatenplukker henk de boer

  juistem kijk ik ben tomatenplukker ik heb mijn hele leven geplukt of het rijpe of onrijpe waren al vanaf mijn 2e levenjaar heb ik geplukt. nu heb ik een boek geschreven genaamd, ”de philosofie achter de tomaat/ plukken godverdomme” mijn boekie beschrijft hoe verneukt de 2e kamer is. en ik vind dit bericht erg beledigend want mijn gehele familie is overleden aan het plukken, godverdomme, tievus kanker zooi, hoerenneukers nog aan toe. en nou je smoel houden kanker boeruh

    /   Beantwoorden  / 
 43. Tomat

  Konjo bilatec

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.