D66 twijfelt over objectiviteit lespakket Afghanistan

Naar aanleiding van het lespakket dat het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft samengesteld over de `vrede en veiligheid' in Afghanistan, heeft D66-lijsttrekker Alexander Pechtold schriftelijke vragen gesteld aan de ministers van Onderwijs, Defensie en Buitenlandse Zaken over de wenselijkheid van het betreffende informatiepakket. Daarnaast maakt Pechtold zich zorgen over de objectiviteit van genoemd lespakket.

De D66-kopman vindt het erg ongebruikelijk dat ministeries hun eigen lespakketten samen stellen om uiting te geven aan een bepaald beleid. Hij vraagt zich dan ook af waarom het educatiemateriaal over de situatie in Uruzgan is vervaardigd. `Je zou bijna denken dat het kabinet op dit punt iets uit te leggen heeft', aldus Pechtold.

De D66-fractie is van mening dat het lespakket een te eenzijdig beeld geeft van de situatie in Uruzgan. De objectiviteit over de berichtgeving in Uruzgan is, volgens de fractie, in het geding doordat er in het informatiepakket geen recht wordt gedaan aan de berichten in de media over aanhoudend geweld en aanslagen in de Afghaanse deelprovincie. Bovendien meent Pechtold dat het lesmateriaal de politieke onenigheid over de term `wederopbouwmissie', voorafgaand aan het uitzenden van de Nederlandse militairen naar Uruzgan, niet goed uiteen zet.

Het lespakket van het ministerie van Buitenlandse Zaken bestaat uit digitaal materiaal voor zowel onder- als bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Naast de informatieve functie, fungeert het lesmateriaal als ondersteuning van de theatervoorstelling `Breekbaar Nieuws', een theatervoorstelling die oud-nieuwslezer Gijs Wanders maakte met subsidiegeld van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Lees ook:Traangasgranaten illegaal naar Oeganda verscheept via Schiphol
Lees ook:Balkenende plaatst zijn pionnetjes
Lees ook:Integratie in Frankrijk
Lees ook:Verhagen weet dat Geert Wilders’ methode niet werkt
Lees ook:SGP loopt niet warm voor softporno

5 reacties op “D66 twijfelt over objectiviteit lespakket Afghanistan

 1. Jatoch

  Ik betwijfel de geloofwaardigheid van D66.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jan

  is er sinds 25 augustus niks meer gebeurt in de politiek?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Jan

  is er sinds 25 augustus niks meer gebeurt in de politiek?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Diny

  Schop al die zakken vullers weg,zonder w8gelden zonder welke manier van financieel voordeel,dan bedoel ik iedereen ook al die snoep partijtjes..
  Zet er mensen neer vanuit de burger samenleving.
  Mensen die weten en hebben gevoeld hoe het in de werkelijke wereld toegaat..
  Die lui die nu maar over iedere Nederlander de dienst mogen uitmaken zijn hufters.
  N kind mag geen kind meer zijn,ouders geen ouders meer,
  Ministers met top inkomens die kijken hoe jan met de korte achternaam nog meer kan beknibbelen om net niet dood te gaan…
  In wat voor waan wereld leven we ,waneer gaat het Nederlandse volk eens opstaan tegen deze getolereerde vorm van discriminatie?
  Waar halen ze t lef vandaan om 30% meer loon te willen,terwijl die Jan waar k net over had nog geen 1% dr bij krijgt..walgelijk

    /   Beantwoorden  / 
 5. Jan Bouma

  LS
  Moge u verwijzen naar mijn website http://www.villamithras.com. Op “Column” staat veel; waaronder genoemde brief aan de MP.
  Nu veronderstelt men…, en nu barst u misschien Homerisch gebrul uit, dat er nog onafhankelijk denkende mensen zijn. Dat kunt voor uzelf uittesten door te lezen de samenvatting van mijn boek (zie: Extraatje) Idem er nog een felicitatie van mij aan H.J.A. Hofland te lezen is met wie ik een jarenlange correspondentie onderhield… Enfin. U ziet maar. Ook of u erbij wilt zijn of de MP mij gaat antwoorden. Dan zult u mijn website geregeld moeten aanklikken. Zo tussendoor vrolijk ik alles wel op met wat
  anders… Wereldrevoluties worden soms genoemd naar bloemen (Anjer, Rozen – Georgie) die van mij noem ik “de Intellectuele Revolutie”. U vindt er genoeg uitleg over op mijn website. Vindt u nu deze paar regels coherent en begrijpelijk geformuleerd….; zou ik ook de rest willen lezen. Groet! Dierbaren. Jan Bouma

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.