Categorie: "Binnenlandse zaken en het Koninkrijk"

Oranje boven, Oranje boven, Oranje boven de wet

De afgelopen twee dagen is mijn vetrouwen in het koningshuis licht gedaald. Hoe dat kan? Prins Willem-Alexander vliegt (dat mag daar normaal gewoon niet) naar Antartica, prinses Christina sluist allerlei geld weg en ontduikt de belasting (dat kan legaal, toch noem ik het ontduiken) en nu blijkt er ook nog iets ‘via Noordeinde‘ te lopen. Nou kan ik opgejaagd zijn door de media, kan ik het grandioos mis hebben of een trauma hebben overgehouden aan de corruptie van Prins Bernhard, maar ik vetrouw Oranje niet meer zo. Ze leven boven mijn stand, dat is duidelijk en dat vind ik nog tot daaraantoe, maar dat ze gewoonweg boven de wet leven, dat kan ik niet hebben. U wel? De Kamer heeft er gelukkig ook zo haar bedenkingen bij.

Draaikont Balkenende staat tóch Irak-onderzoek toe

Soohee. Hij stond natuurlijk al enorm onder druk de laatste weken en nu is het dan toch eindelijk zover: Premier Balkenende staat een onderzoek toe naar de politieke steun aan de Irak-oorlog in 2003. We kennen het verhaal, in 2003 deden de VS en Groot Brittanië een inval in Irak, iets waar we nu nog gezeik mee hebben. De Verenigde Naties wilden absoluut geen invasie, maar Nederland gaf tóch politieke steun aan de VS. Schoothondjesgedrag. Overigens is het onderzoek dat nu gaat plaatsvinden nog geen vetpot. Het parlement ziet liever een Parlementaire Enquete die meer zou kunnen gaan onderzoeken. Waarschijnlijk is deze ‘onderzoekscommissie’ bijna zeker de voorganger van zo’n enquete. In elk geval weten we binnen een jaar meer.

Burgerinitiatief een makkie via internet, maar niet effectiever

Was het eerder nog verplicht om de 40.000 handtekeningen die een burgerinitiatief (meer info) nodigt heeft op papier in Den Haag af te leveren, nu mag dat inmiddels ook via internet. Dat maakt het allemaal veel makkelijker en sneller, maar dat wil nog niet zeggen dat het burgerinitiatief nu effectiever is. Zo las ik vandaag op de Volkskrant website dat Arno Bonte en David Rietveld (lokale GroenLinks coryfeeën) via internet binnen 8 dagen de 40.000 digitale krabbels hadden. Maar dat hu initiatief tot bespreking van een vuurwerkverbod door het Kabinet zo opzij geschoven is.  Bewijst ook maar weer dat de meest idiote initiatieven het hoe dan ook niet halen.

’30% gemeenten heeft zuipkeet’

In een brief van minister Guusje ter Horst van binnenlandse zaken aan de Kamer valt te lezen dat 30% van de Nederlandse gemeenten zuipketen/drinkhokken binnen de gemeentegrenzen heeft. U kent ze wel, die gammele gebouwtjes waar boerenkinders bij elkaar komen om zich klem te zuipen en high te roken. Verbazingwekkend genoeg lijkt het er op dat veel van die hokken en keten niet aan de bouwvoorschriften voldoen én ook nog eens de drankwet overtreden door alcohol te verkopen. Ter Horst heeft nu aan de gemeenten gevraagd de hokken en keten harder aan te pakken. De minister heeft beloofd meer te controleren op naleving van de regels en ze heeft het Trimbos Instituut en STAP (Stichting Alcohol Preventie) ingezet voor de ontwikkeling van betere voorlichting voor ouders en opvoeders. Mooi werk van de minister. Even youtuben levert vooral filmpjes van ‘Keet ‘t Krot’ op. Ziet er niet echt stevig uit…

Hero Brinkman uit het boevennest gezet

Het achterlijke opruiertje van de PVV Hero Brinkman die iedereen rondom het Antillenoverleg maar loopt te beledigen en allerlei onzin roept, is uit de afgevaardigde Tweede Kamer delegatie gezet. Hij noemde de Antillen eerder al een boevennest en nu maakt Brinkman het nog doller door op de Amerikaanse zender FoxNews (die smullen van dit soort taal) de eilanden ‘corrupt as hell‘ te noemen én ook nog eens de minister uit te maken voor leugenaar. Het lijkt wel of de PVV altijd uit is op conflict en niet op oplossingen. Of zeg ik nou iets geks?

Koningin Beatrix 2008: ‘De jeugd heeft de toekomst!’ (+FILMPJE!)

Jaarlijks klaarkom moment voor koningsgezind Nederland: De kersttoespraak van Hare Majesteit de koningin Beatrix. Vorig jaar nog haalde majesteit fel uit (bekijk die van 2007 hier) naar de extremen in de samenleving, waarop Geert Wilders zich aangesproken voelde en het een ‘politieke aanval’ op zijn persoon noemde.

In ietwat vrolijker jurk (mooi rood is niet lelijk) dan vorig jaar (toen was het sober lichtbruin), sprak de majesteit ons gedragen toe p eerste kerstdag. Ze benadrukte vergrijzing, multiculturaliteit, het belang van opvoeding en gemeenschapszin. Vooral vergrijzing en opvoeding waren belangrijke thema’s in de toespraak. “Respect voor de ouder wordende mens, die mildheid en wijsheid bezit. Verzoening en vrede, met elkaar en met onszelf belangrijk.”

Ook koningin Beatrix lijkt het gezin en daarmee de opvoeding de hoeksteen van de samenleving te vinden. Beatrix is het klaarblijkelijk niet altijd eens met de hedendaagse manier van opvoeden.

Hieronder een filmpje met een paar fragmenten uit de kersttoespraak, een filmpje van erbarmelijke kwaliteit, maar bedankt u daar het koninklijk huis zelf voor, op hun website is niet de mogelijkheid de toespraak te ‘embedden‘ op deze blog….Jammer genoeg. Ik heb het filmpje van een afstandje met een cameraatje in mijn hand opgenomen. Vreselijk amateuristisch. Maar goed, het is niet anders. Als ik een betere versie vind, vervang ik deze. Lees de volledige toespraak hieronder in elk geval even na (mocht u daar zin in hebben…). Flinke lap tekst natuurlijk.

ICT’ers let op: Vacatures bij ministeries

Binnenlandse zaken heeft het verstand gevonden. Al tijden gaat het finaal mis met de ICT van alle ministeries en nu eindelijk heeft minister Guusje ter Horst haar eerdere maatregelen doorgezet door op elk ministerie een zogenaamde ‘Chief Information Officer (CIO) op strategisch niveau’ aan te stellen. Wat zoveel betekend dat de ICT-projecten bij het rijk nu eens een keer goed gecoördineerd gaan worden en nu ook eens wat overzicht bewaring plaatsvindt.

‘Grotere terreurdreiging door wereldtour Fitna’

Dit Twitterbericht van de PVV zelf wees me er op. Het schijnt dat er in Nederland weliswaar geen terreurcellen van de gevreesde Al-Qa’ida te bekennen zijn, maar de Fitna wereldtour die Geert Wilders vandaag begon in Israël brengt wel nieuwe terreurdreiging met zich mee. Het leuren van Geert met zijn film in het buitenland maakt dat de dreiging nog altijd ‘substantieel’ is. En dat alles beweerd coördinator terrorismebestreiding Tjibbe Joustra.

Waterschapsverkiezingen vallen in’t water

Ik heb zelf wel gestemd voor de waterschapsverkiezingen en volgens mij ook nog geldig, maar het is heel veel mensen niet gelukt het stempapiertje in te vullen. Erg moeilijk was het niet, maar goed, het zal wel. Het schijnt dat gezinnen zodanig onzorgvuldig met hun post omgaan dat stembiljetten doorelkaar zijn geraakt en dat daarom het benodigde geboortejaar niet ingevuld kon worden. Moeilijk verhaal en volgens mij veelal een vuile smoes om niet te hoeven stemmen. Ik ga eens een ruige uitsdpraak doen: Doe je niet mee aan de democratie? Ga dan lekker in een ander land wonen en zeik niet als er iets gebeurt tegen je zin in.