Worden we weer vriendjes met de zuiderburen?

De afgelopen jaren boterde het niet zo tussen ons en de zuiderburen. De Europese Grondwet en de oorlog in Irak leverden de nodige meningsverschillen op. En alsof dat nog niet genoeg was werd onze premier door de Belgische vice-premier vergeleken met Harry Potter, en stond minister Donner model voor de noodzakelijke eigenschappen voor een ieder die in ons and minister wil worden:  stijf, kleinburgerlijk en truttig. Met Maxime Verhagen wordt, godenzijdank, alles anders.

 

Want als het aan onze kersvere minister van Buitenlandse Zaken ligt (ik herhaal het maar af en toe voor mezelf, dan ga ik het vanzelf wel geloven) gaan we op sommige dossiers meer samen optrekken met de zuiderburen. Hij sprak met zijn Belgische collega, die hij nog kent uit zijn Brusselse tijd, over de Grondwet en Irak. Het nieuwste hete hangijzen, het wegenvignet, lieten de twee mannen wijselijk nog even onbesproken.

Ik ben gerustgesteld. Wat Ben Bot al die jaren niet gelukt is, lukt Verhagen binnen een week: een fijn en gezellig perspectief tot samenwerking met de Belgen. Ligt het misschien aan zijn 'g'? 

Lees ook:Marijnissen weer op Wouter-jacht
Lees ook:‘Belgen’ demonstreren voor eenheid in Brussel
Lees ook:Ter Horst vindt grondwet ‘flets’
Lees ook:VVD: Zorgadministratie weinig efficiënt
Lees ook:Waar? Hier is minister Verhagen! Overheid 2.0

5 reacties op “Worden we weer vriendjes met de zuiderburen?

 1. Jatoch

  Lang Leve Maxime! Dé vechthond van het CDA. De juiste persoon op de juiste plaats!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Rolf

  ‘als het aan de nieuwe minister ligt gaan we op sommige dossiers meer samenwerken’

  kijk, dat is nog eens een duidelijk en controleerbaar voornemen, met zulke ondubbelzinnige praat heb ik er het volste vertrouwen in! behalve natuurlijk als blijkt dat onze zuiderburen het regelmatig oneens zijn met die andere grote vrienden van maxime, de US of A…

    /   Beantwoorden  / 
 3. Heer Harry

  Qua maxime vind ik dat we de tiendaagse veldtocht tegen België maar weer eens moeten overdoen en dan nu met succes! Wat denken die lui wel, “België” een verzinsel van de grote mogendheden, een ruzieënd anachronisme dat nu ook nog eens à la Middeleeuwen tol wil gaan heffen voor die belabberde wegen!

  Dempen die Schelde; smelten die IJzeren Rijn! Onze jongens terug uit Oeroeskan: te wapen!

    /   Beantwoorden  / 
 4. daan

  het ligt vast aan die zachte g…en waarschijnlijk heeft íe ooit veel samen geborreld met zijn belgische collega in brussel?

    /   Beantwoorden  / 
 5. maarten

  Verhagen is dat niet die idioot die zei dat “alleenstaanden hun plicht naar de samenleving verzaken en staan voor normvervaging”. Beetje kortzichtig, lijkt me. Zo’n idioot gaat ons in het buitenland vertegenwoordigen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.