COLUMN… Geert Wilders is een hond

Geert Wilders komt mij m'n strot uit. Geert Wilders is geen Nederlander. Geert Wilders is een halsstarrige extremistische provinciaal. Geert voert een strijd die mijn strijd niet is. Geert vindt dingen die ik niet vind. En toch is de rest van de wereld van mening dat ik het met Geert eens ben omdat ik uit Nederland kom. Ik ben respectvol tegenover iedereen die met passie door het leven gaat. Met passie. En dát is wat Geert Wilders niet heeft. Passie. Geert heeft slechts haat. Grote haat tegen alles wat veranderd. Geert haat mij. Geert denkt niet na, denkt alleen aan eigen belangen en heeft geen enkel respect voor mij.  Ik ben een twintiger, een Nederlander uit een familie die al meer dan 4 eeuwen in Holland woont.

Geert Wilders vergeet dat hij in een land woont waarin alles aan verandering onderhevig is. Inhoudelijk heeft Wilders slechts een kleine boodschap die niet ter discussie wordt gesteld door hemzelf. Geert heeft volgens zichzelf volledig gelijk. Altijd en overal. En daarom is Geert Wilders geen Nederlander, Geert Wilders is een halsstarrige boer uit de provincie. Iemand die niet voor discussie open staat.  

De kortzichtige Geert is uit op groot conflict en hij zegt dat hij vecht voor de vrijheid van de westerse samenleving. De kortzichtige Geert bereikt met zijn film alleen maar het tegenovergestelde. Hij bereikt een staat van paniek en een staat van tegenstellingen. Hij bereikt een staat van oplaaien van oude woede, oplaaien van oude idealen. Vergane idealen. Idealen van lang geleden, idealen die onbruikbaar zijn in een samenleving die is zoals hij is.

Het is zoals Geert het ooit op zijn zolderkamer in Utrechts Kanaleneiland heeft bedacht. Ik heb een mening en ik kom daar voor uit en ik ben bereid, na discussie, mijn mening bij te stellen, aan te passen omdat ik nieuwe inzichten heb gekregen. Geert kan dat niet. Die heeft een mening, praat er met alleen maar ja-knikkers over en krijgt geen nieuwe inzichten en stelt daarom zijn mening niet bij.  Het gevolg is dat er niet meer gesproken wordt maar gevochten wordt. Honden spreken niet, maar vechten. Geert Wilders en alle gelovigen zijn honden. Ze spreken niet, maar vechten. Iedereen die praat, wordt kapotgevochten.

Ik heb een hekel aan extremistische gelovigen en aan Geert Wilders. Kortzichtig en niet openstaand voor verandering en toenadering. Geert Wilders is een extremistische gelovige. Geert is extremistisch, koppig en opruiend en maakt mijn Nederland kapot.

Lees ook:Gerard Spong: ‘Geert Wilders is strafbaar’
Lees ook:Van rechter mag Geert Wilders provoceren
Lees ook:POLLuitslag Geert Wilders: JA! of NEE!
Lees ook:WildersIsNotHolland.com
Lees ook:Wilders stelt Koran gelijk aan Hitler’s Mein Kampf

138 reacties op “COLUMN… Geert Wilders is een hond

 1. Frans

  Lars, als Geert Wilders je strot uit komt, ga gauw naar Saoudi-Arabië.

  Je bent een vijand van dit land!

  Van respect voor de meningsuiting van een ander, is geen enkele sprake bij jou!

  Van een normale dialoog is bij jou en deregelijken als jij, geen enkele sprake. Men moet jouw mening hebben, en anders word je door Lars en zijn maten gehaat!

  Jullie ondermijnen onze Staat! Het komt nog zover, als jullie zo doorgaan dat methodes als die een bekende dictator gebruikte nodig zijn, om jullie te vervolgen en ons land weer op de rails te brengen!

  Want wie niet horen wil, moet voelen!

  Jullie zijn de ergste vijanden van Nederland.

  Niet de moslims, want die doen naar hun aard. En jullie hebben hen deze ruimte gegeven, en zijn daarmee LANDVERRADERS EN DIENEN ALS LANDVERRADERS TE WORDEN GESTRAFT!

  Waar jij, Lars, Geert van beschuldigt, is waar jij zelf veel erger schuldig aan bent!

  Je bijdrage is één uiting van haat, intolerantie, moord en landverraad!

  Omdat mensen als jij voor verbetering niet vatbaar zijn zonder klappen, zullen die moeten vallen, wil dit land nog een goede toekomst hebben.

  Tegenover een vijand als de islam, is een eensgezind, eendrachtig front nodig, wil je die overwinnen.

  Jij bent daarom een LANDVERRADER SAMEN MET POLITICI EN MEDIA die hetzelfde doen. Want je ondermijnt de eensgezindheid. Je wilt de vijand en de oorlog niet eens onderkennen.

  NOGMAALS: Waar jij, Lars, Geert van beschuldigt, is waar jij zelf veel erger schuldig aan bent!

    /   Beantwoorden  / 
  1. da

   Kk mogool kk kaaskop neuk je moeder

     /   Beantwoorden  / 
   1. Robbin

    gvd heb je weer zo’n luie schijtallochtoon hoor.
    jij en je allochtone vriendjes verdienen het nog niet om tussen 6 planken te liggen. jullie kosten alleen maar geld, uitkeringen en gevangenis (stuk voor stuk komen ze in aanraking met de popo’s).
    echt, de maatschappij in NL en omstreken gaat er zwaar op achteruit sinds ‘de moslims’ hier zijn, en alle andere soorten. we kunnen hier heus wel zonder shoarma en chinees hoor, vieze schapenneuker.
    jij verdient nog geen kogel man. das gewoon zonde van de kogel, die jagen we liever in een blanke verrader of oplichter, want jah, die zijn er ook.

    NL is beter af zonder allochtonen. kijk naar Zwitserland, zou daar best willen wonen maar moet eeerst hier voor me land vechten, om het blank en CChristelijk/ateistisch te houden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jim

     Wat heel veel mensen niet weten is dat Geert Wilders een zoon is van een niet westerse, allochtone moeder. Kijk even op Wikipedia en je ziet dat zijn moeder geboren is in Sukabumi, Indonesie en van Nederlands-Indische afkomst is, halfbloed dus. Dat je niet aan zijn uiterlijk kan zien dat hij aziatisch bloed door zijn aderen heeft stromen zegt niets, ik ken wel meer blanke mensen van gemengde afkomst met lichte huids-en haarkleur. Half aziatisch dus! En dan is hij nog getrouwd met een hongaarse vrouw, Kristina, ook allochtoon. In zijn verkiezingsprogramma is hij voor ethnische registratie. Ik zou dus zeggen, laat hij zichzelf dan registreren, want met een half nederlands, half aziatische moeder is hij duidelijk niet 100% hollands en ook meteen mevrouw Wilders, de hongaarse echtgenote ook registreren. Iedereen is er ingetuind, denkende dat hij zelf geen allochtoon is.

       /   Beantwoorden  / 
     1. andré

      Geret is sowiesoe niet 100% holalnds; hij is een limburger, wonende in nederland. Geen hollander. Het benoemen van alles in nederland als holland(s) , getuigd van een bepaalde arrogantie. Holland en de holalnders hebben in de geschiedenisg enoeg leed gebracht in het huidige nederland en belgie

        /  
 2. Lars van der Werf

  Frans, ik citeer je: “Waar jij, Lars, Geert van beschuldigt, is waar jij zelf veel erger schuldig aan bent!”
  Wat je daarmee zegt is dat Geert eveneens schuldig is. Even een constatering van mijn kant.

  Daarnaast wil ik opmerken dat u op geen enkele manier ingaat op mijn geschreven tekst, maar slechts uw gebruikelijke scheldkannonade uitkotst. Leuk hoor, maar weinig inhoudelijk. Ik ben sterk van mening dat het u slechts gaat om het schoppen tegen de huidige staat, omdat deze u ooit teleurgesteld heeft. Iedereen die tegen u is, of van mening is dat Geert Wilders en u niet willen discussiëren maar slechts vooringenomen en weinig toegefelijk en respectvol zijn tegenover andere meningen, is voor u direct een ‘landverrader’ of een ‘politicus’.

  Lees eerst de column goed en reageer dan alstublieft eens bondig en inhoudelijk en zonder die zinloze kreten in kapitalen. U blaft als een hond.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Tim

  Mooi geschreven, klopt als een bus. Wilders voert politiek voor mensen die niet verder willen kijken dan hun neus lang is en eigenbelang boven de veiligheid van anderen stellen. Het is ongelofelijk arrogant hoe deze man zijn mening boven de veiligheid van Nederlanders die in het buitenland werken durft te zetten en dan alsnog claimt dat hij “voor het volk spreekt”. Gevaarlijke man, inderdaad. Maar toch verdient hij het niet om zo veel aandacht te krijgen, hierdoor polariseren zijn aanhangers verder en krijgt de buitenlandse media precies te horen wat zij willen horen; sappige verhalen van racisme en dictatoriaal gedrag.

  Mensen; spit jullie school geschiedenis boeken nog eens door. Mochten jullie deze niet hebben, dan raad ik de bibliotheek aan.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Frans

  Jouw Nederland, Lars, is een verschrikkelijk land! Zo gemaakt door rebellerende goddelozen als jij, die de vruchten van hun handelen nog niet te eten hebben gekregen, omdat er nog te veel mensen waren die God liefhebben en Zijn wil zochten te doen. En omdat er nog te veel mensen waren die de Waarheid liefhebben, en ons land niet zonder slag of stoot de afgrond in wilden laten gaan. En omdat de maat der zonde nog niet vol was.

  Jij hebt blijkbaar thuis niet de klappen gekregen die je verdiende en nodig had. Dat heette ‘moderne’ opvoeding.

  De rampen ervan zijn door de criminele Marxisten/ communisten/ Politiek-Correcten (wat een Marxistische doctrine is) gepland.

  De vrouwen-emancipatie is door de Marxisten bedacht, en ondersteund door Rockefeller in de USA. Doel: Vernietiging van het gezin, wat een Marxistische doelstelling is. Ten tweede: Om meer inkomstenbelasting te kunnen krijgen.

  Daarvoor moet je je gaan verdiepen in de geschiedenis van de ILLEGALE, LANDVERNIETIGENDE Centrale Banken en de Federale Reserve Bank, die een PRIVÉ-bank is! In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken.

  Deze Centrale Banken zijn opgericht om OORLOG te voeren! En zij zijn het die Europa uitzuigen en regeren! Een handjevol Zionistische families, als Rotschild en Rockefeller!

  Omdat zij Europa – door de oorlogen van de 18-e en 19-e eeuw al zover hadden uitgekleed dat hier geen geld meer te halen viel- hebben zij de USA als volgende slachtoffer gezocht om uit te zuigen!

  Door slinkse manoeuvres is het hun gelukt om de Federale Reserve Bank op te rinchten, hoewel die UNCONSTITUTIONAL is, evenals de Inkomstenbelasting ONWETTIG zijn in de USA!

  Bekijk de volgende videos en films en lees het boek van Eustice Mullins “

  Ron Paul On Aaron Russos’ America Freedom To Fascism: http://www.youtube.com/watch?v=QBOIZmuP1P8
  I sent you the links to the Aaron Russo’s movie: American Freedom To Fascism last night. Below I put them again for your convenience
  Tax-Honesty Movement: http://www.youtube.com/watch?v=-PvaNWrkFeQ There is NO LAW that requires Americans to pay federal income taxes. But the IRS has the power, so people are forced to pay income tax or face jail-sentence, NOT because the law requires this, but because the IRS has the power to MAKE YOU PAY! This is NOT a legal state of affairs – this is POLICE-STATE, or rather the State as MAFFIA… so people pay, NOT because they are required to by law, but to stay out of jail. Dr. Kent Hovind is now in jail NOT because he transgressed the law, but because the IRS has the power to do so, and did. Of course, the IRS shows no regard for the law. Can you believe it? The State has no regard for the law….
  Historic Interview with Aaron Russo, Fighting Cancer and the New World Order
  http://video.google.nl/videoplay?docid=5420753830426590918&q=historic+interview+with+aaron+russo&total=13&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0
  WE MUST SHUT DOWN THE FEDERAL RESERVE to prevent global dictatorship! Director Aaron Russo discusses his documentary America: Freedom to … alle » Fascism 9/27/06 in Denver. Federal Reserve was never ratified; income tax is constitutionally illegal.

  Watch this film: “America Freedom to Fascism” – and you’ll understand why Kent Hovind refused to pay his federal income tax and is now in prison because of EVIL IRS TERROR! Auch auf Deutsch!

  Over 3 million views before Google removed it. Get this on DVD now for $1 order at http://www.freedomtofascism.com:
  http://video.google.nl/videoplay?docid=-1656880303867390173&q=america+freedom+to+fascism&total=801&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0
  Or this link:
  http://video.google.nl/videoplay?docid=5355374476580235299&q=america+freedom+to+fascism&total=801&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=2

  It’s time to take back our country from State-tyranny!

  Dr. Francis Sheaffer said:
  “We are facing a HIDDEN TYRANNY!”

  Introduction: Confessions of an Economic Hitman…familiar with this criminal tactic of the USA?: http://www.youtube.com/watch?v=WjPoeQRewiE

  Confessions of an Economic Hit Man – Part I: http://www.youtube.com/watch?v=yTbdnNgqfs8

  Confessions of an Economic Hit Man – Part II: http://www.youtube.com/watch?v=29GhXsx7-Rs In winning Saoudi Arabia over, we have been flooded with millions of muslims to destabilize our nations!

  Declaration of Independence
  IN CONGRESS, JULY 4, 1776
  The unanimous Declaration of the thirteen united States of America

  We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty and the pursuit of Happiness. –That to secure these rights, Governments are instituted among Men, deriving their just powers from the consent of the governed, –That whenever any Form of Government becomes destructive of these ends, it is the Right of the People to alter or to abolish it, and to institute new Government, laying its foundation on such principles and organizing its powers in such form, as to them shall seem most likely to effect their Safety and Happiness. http://www.arsenalofhypocrisy.com/

  En Eustice Mullins boeken, en dit interview met hem: The Neo Zionist New World Order: Interview with Eusace Mullins – The Neo-Zionist Order who Rules your Rulers http://www.arsenalofhypocrisy.com/ Video:
  http://video.google.nl/videoplay?docid=3806520899685967603&q=The+Neo+Zionist+New+World+Order%3A&total=11&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0

  Henry Kissinger noemede hem niet voor niets “De Gevaarlijkste Man van heel Amerika!” Hij weet / wist (? is hij al vermoord?) te veel!

  Eustice Mullins kan ons heel wat leren!

  Deze Zionistische beweging, zoals Eustice Mullins in zijn interview zegt, is het die de USA volkomen regeert dmv. haar Federal reserve Bank. Alle inkomstenbelasting van de Amerikanen worden alleen maar gebruikt om de rente bij de Federal Reserve Bank te betalen. NIETS, geen cent, wordt gebruikt voor voorzieningen! De Amerikanen zijn zo, door het VERRAAD van hun politici, SLAVEN gemaakt van deze Zionistische families.

  Deze Zionistische beweging heeft al in haar Congress in Bern, Zwitserland, in 1884 of daromtrent, besloten dat er drie Wereldoorlogen zouden komen, en dat aan het eind van de derde Weredloorlog de Zionisten over de wereld zouden heersen en regeren!

  Nu is de Derde Weredloorlog bezig tussen 1 miljard moslims en 1 miljard ‘christenen.’ Als die elkaar hebben uitgeroeid lopen de Zionisten met de wereld heen. Bekijk het interview met Eustice Mullins.

  Lars:
  Jouw Nederland is Nederland niet! Het land van Rembrandt, van de Ruyter, Tromp, Beets, Oldenbarneveldt, Huet etc.

  Jouw Nederland, Lars is een land van homo’s, van rebellen, van onaangepaste, onopgevoede, tucht- en deugd- hatende- onhandelbare- liedens, die enkel uit zijn op genot in plaats van God en gebod, die alleen maar geïnteresseerd zijn in zichzelf, van euthanasie, en drugslosbandigheid, waar mijn kennissen in het buitenland míj op aankijken, en waarvan ik mij verre distantieer.

  Dit land volgt het plan van de Marxisten op de letter! Want Marx / communisten/ politiek-coorectivisten hebben dit allemaal lang geleden zo gpland! Dat weten de meeste mensen niet!

  Dit Nederland is rijp voor de oordelen en wraak van God. Die is de Enige blijkbaar die dit land van mensen als jij, Lars, kan zuiveren!

  Ik eindig met het volgende citaat uit het Woord van God:
  ” 18 Want toorn van God openbaart zich van de hemel over alle goddeloosheid en ongerechtigheid van mensen, die de waarheid in ongerechtigheid ten onder houden, 19 daarom dat hetgeen van God gekend kan worden in hen openbaar is, want God heeft het hun geopenbaard. 20 Want hetgeen van Hem niet gezien kan worden, zijn eeuwige kracht en goddelijkheid, wordt sedert de schepping der wereld uit zijn werken met het verstand doorzien, zodat zij geen verontschuldiging hebben. 21 Immers, hoewel zij God kenden, hebben zij Hem niet als God verheerlijkt of gedankt, maar hun overleggingen zijn op niets uitgelopen, en het is duister geworden in hun onverstandig hart. 22 Bewerende wijs te zijn, zijn zij dwaas geworden, 23 en zij hebben de majesteit van de onvergankelijke God vervangen door hetgeen gelijkt op het beeld van een vergankelijk mens, van vogels, van viervoetige en van kruipende dieren.
  24 Daarom heeft God hen in hun hartstochten overgegeven aan onreinheid, zodat bij hen het lichaam onteerd wordt. 25 Zij immers hadden de waarheid Gods vervangen door de leugen en het schepsel vereerd en gediend boven de Schepper, die te prijzen is tot in eeuwigheid. Amen. 26 Daarom heeft God hen overgegeven aan schandelijke lusten, want hun vrouwen hebben de natuurlijke omgang vervangen door de tegennatuurlijke. 27 Eveneens hebben de mannen de natuurlijke omgang met de vrouw opgegeven, en zijn in wellust voor elkander ontbrand, als mannen met mannen schandelijkheid bedrijvende en daardoor het welverdiende loon voor hun afdwaling in zichzelf ontvangende.
  28 En daar zij het verwerpelijk achtten God te erkennen, heeft God hen overgegeven aan een verwerpelijk denken om te doen wat niet betaamt: 29 vervuld van allerlei onrechtvaardigheid, boosheid, hebzucht en slechtheid, vol nijd, moord, twist, list en kwaadaardigheid; 30 oorblazers, lasteraars, haters van God, verwatenen, overmoedigen, grootsprekers, vindingrijk in het kwaad, hun ouders ongehoorzaam; 31 onverstandig, onbestendig, zonder hart of barmhartigheid. 32 Immers, hoewel zij de rechtseis van God kenden, namelijk, dat zij, die zulke dingen bedrijven, de dood verdienen, doen zij ze niet alleen zelf, maar schenken ook nog hun bijval aan wie ze bedrijven.” (Romeinen 1: 18-32)

  En: “1 Weet wel, dat er in de laatste dagen zware tijden zullen komen: 2 want de mensen zullen zelfzuchtig zijn, geldgierig, pochers, vermetel, kwaadsprekers, aan hun ouders ongehoorzaam, ondankbaar, onheilig, 3 liefdeloos, trouweloos, lasteraars, onmatig, onhandelbaar, afkerig van het goede, 4 verraderlijk, roekeloos, opgeblazen, met meer liefde voor genot dan voor God, 5 die met een schijn van godsvrucht de kracht daarvan verloochend hebben; houd ook dezen op een afstand. 6 Want tot hen behoren zij, die zich in de huizen indringen en vrouwtjes weten in te palmen, die met zonden beladen zijn en gedreven worden door velerlei begeerten, 7 die zich te allen tijde laten leren, zonder ooit tot erkentenis der waarheid te kunnen komen. 8 Zoals Jannes en Jambres, de tegenstanders van Mozes, staan ook dezen de waarheid tegen; het zijn mensen, wier denken bedorven is, en wier geloof de toets niet kan doorstaan. 9 Maar zij zullen het niet veel verder brengen, want hun onzinnigheid zal aan allen overduidelijk worden, zoals ook bij genen het geval was.” (2 Timothéus 3: 1-9)

    /   Beantwoorden  / 
 5. Piet

  Sta volledig achter deze kolom en bijdrage van Lars!!
  @Frans,
  En Geert maar denken dat het gevaar van de Islam komt. Misschien dat jou bijdrage hem op andere gedachten kan brengen. Als mensen als jij het hier voor het zeggen krijgen ben ik hier al lang weg. Maar wees niet bang dat zal niet gebeuren. Want als die film er eenmaal is, verdwijnt de aanhang van Wilders als sneeuw voor de zon. Dat is dan weer het goeie nieuws. Volgens mij staat er ook in Gods woord, “Gij zult mijn naam niet ijdel gebruiken”. Niet dat het mij wat uitmaakt…..van mij mag je…net zo goed als alle moslims in dit land.
  Veel sterkte toegewenst, je zal het nog erg moeilijk krijgen in deze wereld.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Marrit

   ik vind het aan de ene kant wel goed wat geert doet, want wie wil er nou dat Nederland geen Nederland meer is, met in plaats van oorspronkelijke bewoners, allemaal mensen uit heel de wereld?

     /   Beantwoorden  / 
 6. Eric

  Wat een rare kolumn..
  Laat ik daar eens mee beginnen.
  Ik zal er verder niet op reageren want dit is jou mening. Nu die van mij..
  Ik denk dat de gronden van Wilders van angst voor de Islam zeer gegrond zijn.
  vele Nederlanders delen deze angst.
  Maar wat ik zelf nog veel enger vind, zijn de Nederlanders die het voor de Islam en zijn volgelingen op nemen.
  Gek hoor, de gemiddelde Moslim(a) gilt rasisme en discriminatie!!!Nou.. domme moslims,en domme Nederlanders, juist de Koran staat hier vol mee. Dhr Wilders word continue betticht
  van rasisme, en haatzaaien, en daar gaan nu juist de mensen die dit roepen al gelijk de fout in naar mijn mening.
  Wilders laat juist zien dat het de Koran is en zijn volgelingen die oproepen tot haat en rasisme.Haat tegen de homexuele medemens onderdrukking van de vrouw, en walging van westerse waarden en normen.En dat verwelkomen wij in Nederland.De bijbel daar staan ook rare dingen in, maar het verschil is dat de Koran als een hedendaagse leefwijze word beschouwd.Dit betekent echt niet veel goeds.Niet in een Nederlandse maatschappij, niet met onze Nederlandse cultuur.De Olympische Spelen, daar is veel comotie over, en terecht, het kabinet de Nederlanders..we praten er over,we wijzen met onze vinger naar China.
  DE ONDERDRUKKING EN SCHENDING VAN
  MENSENRECHTEN!!
  Dit doen we terecht..
  Wilders wijst op zijn beurt terecht met zijn vinger naar de Koran en volgelingen, met de zelfde boodschap, ONDERDRUKKING!! SCHENDING VAN MENSENRECHTEN!!
  Daarom alleen al is hij een held, een lefgozer,die verder spreekt, dan zijn provincie, zijn echo hoor je terug in de stem en stemming van geheel Nederland.
  En weet je, ik ben geen racist, noch haatzaaier!!

    /   Beantwoorden  / 
 7. henk

  ik denk zeker dat wilders jou familie is want je praat en denkt net als hem.en trouwens (dit is waar mensen) laat wilders zijn hele familie’s en vrienden hun reacties op de kolumn te reageren. en dat doet hij om te laten leken dat alle nederlanders zoals wilders denken.

  ,, en die wilders zeg,, het lijkt of het een wedstrijd is tussen hem en nederland en dat hij aan de winnen kant is. maar dat moet zeker niet gebeuren anders gaat het hellemaal aan de verkeerde kant en waar meschien later iedereen spijt van heeft.

    /   Beantwoorden  / 
 8. George Knight

  @Lars
  Veelzeggend stuk. U noemt Geert Wilders een hond, een halsstarrige extremistische provinciaal en geen Nederlander. U denkt zelfs te weten dat Wilders u haat. U maakt interessante observaties en geeft veel van uw gevoelsleven bloot. Dat is prijzenswaardig. Maar het kent ook een risico. U bereikt door analyse geen overzicht. Na lezing van uw stuk begrijp ik meer over uw emoties door de talrijke diskwalificaties, maar minder over Wilders. Waarom doet Wilders wat-ie doet? Laat ik een poging doen.

  Om te beginnen moet je proberen te begrijpen waarom Wilders zo is kunnen groeien. Hij en zijn gedachtengoed komen immers niet uit de lucht vallen. Een interessante vraag is daarom op welke sfeer hij een reactie is.

  Dat is de sfeer van het multiculturalisme waarin de problemen niet -of slechts bedekt- mochten worden benoemd. Kortom, de sfeer van toedekken en wegkijken. Je kunt stellen dat op dat moment het wegkijken weliswaar de lieve vrede bewaarde, maar het de problemen niet nader tot een oplossing bracht. En de mannetjes aan de macht weigerden om problemen zelfs maar te benoemen. Dat bleek achteraf een doodlopende maatschappelijke weg.

  Dat wegkijken diende de samenleving niet. Integendeel. De harde confrontatie van Wilders lijkt nu evenmin de samenleving te dienen. Verschillen worden nodeloos aangescherpt, of zelfs verkeerd weergegeven. Te denken valt aan verschillen die niet zozeer tussen levensovertuigingen en religies onderling lopen, maar tussen sociale en culturele achtergronden.

  Historsich zou het wel een zo kunnen zijn dat we over 10 jaar moeten constateren dat Wilders zijn nut heeft gehad. In het benoemen, het op scherp zetten en het vinden en tot stand brengen van een mooi evenwicht tussen wegkijken en harde confrontatie.

  Daarom moeten we nu oppassen met uitspraken over het demoniseren van Wilders. Het is zeker een deel van het verhaal, maar ook het hele verhaal? We weten nooit van tevoren hoe historische gebeurtenissen in de toekomst gaan uitpakken.

  Niet onmogelijk is bijvoorbeeld dat Wilders als een katalysator werkt voor de groepen die hij bestrijdt. Dan bereikt-ie per saldo het omgekeerde van wat-ie beoogde. Namelijk emancipatie van leden van achterstandsgroepen.

  Uiteraard preekt Wilders om electorale redenen voor eigen parochie. Hij is zeker uit op conflict. Maar hij opereert in een omgeving die hem dat toestaat, of hem dat laat oproepen. Laten we Wilders daarom in een context zetten om hem beter te begrijpen.

  Wilders opereert in een politieke omgeving. Zoals zijn opponenten. En ook die opponenten hebben ook electorale aspiraties. Daarin verschillen ze niet. Hun uitgangspositie, werkwijze en toon is anders, maar de doelstelling is hetzelfde. Namelijk vergroten van het eigen draagvlak en maatschappelijke steun krijgen. Laten we daarom het kabinet Balkenende IV en het CDA niet vergeten. In deze kwestie hebben zij ook een belang dat raakt aan het belang van Wilders.

  Het is jammer dat we nooit zullen weten hoe deze kwestie was gelopen als de regering met stille diplomatie achter de schermen had geopereerd.

  De crux is namelijk hoe dit zo uit de hand heeft kunnen lopen. Men spreekt zelfs van crisis. Balkenende zegt dat-ie zoiets nog nooit meegemaakt heeft. Maar waarom heeft-ie het zover laten komen?

  De vraag is gerechtvaardigd waarom de regering het in november 2007 nodig achtte om de plannen van Wilders in de openbaarheid te brengen. Waarom in hemelsnaam? Dan zouden de opwinding en crisissfeer hier en de bedreigingen vanuit het Midden Oosten vermoedelijk nooit zo hoog zijn opgelopen.

  Ik doe een gok waarom Balkenende IV in gebreke is gebleven. Profileringsdrang? Het creeëren van een gezamenlijke vijand om de verdeeldheid binnen het kabinet te maskeren? Politieke en diplomatieke onhandigheid? Fundamentele angst voor het onbekende? Het willen bezweren van de onzekerheid door perfectionisme dat achteraf gezien verre van perfect blijkt te zijn? Geloof in een maakbare samenleving? Gebrek aan leiding binnen het kabinet? Religieuze hypercorrectie? Bescherming van het christendom door verdediging van de islam? Bang het initiatief aan Wilders te verliezen?

  Laat het duidelijk zijn dat het kabinet ook een verantwoordelijkheid heeft als straks deze kwestie ergens in het buitenland uit de hand loopt. Dan heeft het kabinet gedurende vier maanden kansen gemist om deze kwestie door pacificatie op te lossen. Balkenende IV heeft schade aangericht door haar merkwaardige opvatting van damage control.

  Het had uitsluitend achter de schermen moeten opereren door stille diplomatie. En niet keer op keer de megafoon moeten gebruiken zodat de hele wereld alleen maar op deze kwestie opmerkzaam werd gemaakt. Het kabinet heeft de crisissfeer zelf opgeroepen. Anders had nu nog niemand van de plannen van Wilders gehoord.

  Het kabinet heeft in de toekomst heel wat uit te leggen over haar merkwaardige en contra-productieve manier van opereren in deze kwestie rond het Wilders-filmpje. Bijvoorbeeld in een openbare enquete. Pas dan zullen we ten volle begrijpen wat er de afgelopen maanden allemaal is voorgevallen. Wellicht wordt zo’n parlementair onderzoek mogelijk in een volgende kabinetsperiode.

  Hopelijk loopt alles met een sisser af. Het mooiste zou zijn als Wilders een filmpje zou maken met uitsluitend reacties op zijn filmpje dat niemand kent. Dan zou hij ons een spiegel voorhouden waarin onze opwinding, verbolgenheid en rauwe emoties te zien zouden zijn. Maar ik ben bang dat Wilders zich niet meer kan onttrekken aan de crisisfeer die hij mede zelfs opgeroepen heeft. Maar hij niet alleen.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Tim

  Dierenleed komt ook in NL voor:

  http://www.nieuws.nl/500833

  (Onderste lapje tekst)

  Je kan dus nu ook al bij ze [zielige mensen] op de thee (. Is dit jouw argument tegen Moslims en dergelijke? Beetje zwak, misschien moet je wat meer lezen en wat minder achtelijke filmpjes kijken

    /   Beantwoorden  / 
 10. robert

  tja er zal iemand gek zijn,zal ik wel wezen.en zal wel een totaal verkeerd beeld hebben van wat er in de wereld en europa gebeurt.spijt me.we gaan zo door,het gaat lekker zo. zal is een sprookjes boek gaan halen en me verdiepen in repelsteeltje.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Meindert

  Laat Wilders lekker zijn film maken. Als er niets mis is met de Islam, zal die film wel meevallen. Maar de realiteit is dat de Islam dusdanig verwerpelijk is, dat er nu van alle kanten van onze aardbol paniek uitbreekt. Ik zie het dan ook net als Geert als caputilatie aan de Islam als hij het door die zielige dreigementen van een nog veel zieliger geloof niet op de buis brengt. Wat is er toch aan de hand. Zijn we nu echt zo bang voor die woestijn ratten, dat zij hier gaan vertellen wat wel op de buis mag en wat niet. Echt, we zijn niet goed wijs. Als er een film over de bijbel wordt gemaakt, hoor je geen kip. Maar o wee als de Islam kritiek krijgt, dan worden er keeltjes doorgesneden. Het moet afgelopen zijn met die minderwaardige zandhappers. Wat een zielig kutland is dit ook. Als je als gast van dit land geen kritiek accepteert op je geloof, moet je oprotten naar een plek waar dat geloof thuis hoort. Vuile schofterige schijt moslims, BAH!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 12. Bianca

  Het is ongelofelijk maar waar. Een gek, iemand die iets psychisch tekort heeft kan een vreedzaam en hoog geciviliseerd land als Nederland naar de afgrond brengen. Geert Wilders is iemand die alleen maar uit is op zijn ego, iemand die over bepaalde zaken heel simplistisch denkt, terwijl de wereld gecompliceerder in elkaar zit, Nederland is heus geen land dat kan doen wat het wilt zonder rekening te houden met de wereld waarin zij zich bevindt. Iemand die dit niet begrijpt is zeker geen goede politicus.
  Geert Wilders creeert 1000000 keer meer problemen dan hij er een oplost. Oorlog en tegenstellingen tussen mensen is het probleem van de mens en daar draagt wilders bij.

  Woorden die Wilders gebruikt zoals (beroeps)lafaard, knettergek, capitulatie voor de islam zeggen heel veel over zijn tekorten in zijn jeugd. Hij is ergens echt niet volwassen geworden.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Bianca

  Wat betreft de film. Voor de moslims de profeet Mohammed en de koran heilig. De profeet Mohamed mag nooit afgebeeld worden. dat ligt heel gevoelig bij de moslims en heeft te maken met hun geloof. Daar zitten geloofsovertuigingen achter. Elk geciviliseerd en goed ontwikkeld mens moet begrijpen dat je andere geloven niet op zo’n wijze mag kwetsen. emotioneel zwaar geweld aan doen. Het wekt grote woede op en kan leiden tot geweld.

  Wilders weet heus wel dat Mohamed en de koran heilige objecten zijn. De koran bijvoorbeeld, dat mag een moslim alleen aanraken als hij/zij schoon (rituele wassing). Volgens de islam mag de koran niet ontheiligd worden.

  Geert wilders wilt dus twee belangrijke objecten van moslims ontheiligen en moslims pijn doen en dan tegen de Nederlanders die de achtergronden niet kennen zeggen: ik doe dat omdat ik voor vrijheid van meningsuiting ben, ik mag zeggen wat ik doe. En kijk die moslims dat zijn barbaren: zij accepteren de vrijheid van meningsuiting niet. Alsof hijzelf wel de vrijheid van meningsuiting wel accepteerd: hij zegt dat de koran verboden moet worden, terwijl veel mensen inspiriratie en belangrijke waarden hieruit halen zoals menselijkheid en vredelievendheid.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robbin

   ja jij mag ook wel een keer je verhalen gaan beargumenteren. Een koran of bijbel valt niet onder de vrijheid van MENINGS uiting. Hij mag toch best dingen niet leuk vinden en daar dan zijn MENING over geven? dat heeft geen reet te maken met de MENING van jou, dat onze Geert die grondwet niet respecteert. Ga dus niet zo’n dom verhaal ophangen en vecht is voor je land want hier boven lees ik een verhaal van een flikker die zegt dat hij al lang vertrokken is als de moslims ons land overnemen. (vervolgens zegt hij dat het toch nie gebeurd). ik ben er anders naar bang voor dat het wel gebeurd, maar niet alleen daarom stemmen wij op Geert, Geert is niet alleen ‘extremistische allochtonen hater’. Geert is een man van woorden die hij wil gaan omzetten in daden, voor ONS land, zoals dat in de column al werd gezegt.

     /   Beantwoorden  / 
 14. Bianca

  Het is geen capitalitatie aan de islam. Ten eerste heeft Balkendende alleen advies gegeven aan Geert Wilders. En ook al zou Balkendende de film verbieden dan is dat geen capitulatie, maar getuigen van wijsheid. We leven niet op een ander planeet, maar in een land dat verbonden is met de rest van de wereld.

  De hele islamitische wereld denkt dat Nederland moslims en islam haat. Zij hebben gehoord dat Geert Wilders de koran wilt verbieden. Zij hebben gehoord dat Geert wilders de profeet mohamed heeft vergeleken met Hitler. Hoe denken jullie dan dat veel (met name laag opgeleiden en analfabeten) moslims over de film zullen denken. HET DOET ER ECHT NIET TOE WAT DE INHOUD VAN DE FILM IS. Mensen zijn vaak niet goed inhoudelijk bezig, dat geldt ook voor de Nederlanders in Nederland. Allemaal hypes en oppervlakkigheden.
  Als de moslims in de wereld horen dat de film uitgezonden is dan denken ze daarbij automatisch dat hij de koran en mohamed ontheiligd. Er wordt gespeeld met hun ziel, met de symbolen van hun geloof. Zij zien het als een oorlogsverklaring aan de islam.

    /   Beantwoorden  / 
 15. Bianca

  Geert wilders weet dat er radicale moslims zijn die het westen zien als een een mogenheid die oorlog voert tegen de islam. De radicalen proberen de islamitische bevolkingen ervan te overtuigen dat het westen uit is op de vernietiging van de islam. Als de moslims horen dat Geert wilders de koran wilt verbieden, dat hij Mohamed vergelijkt met hitler en dat hij islamistische symbolen (Mohamed en Koran) ontheiligd zullen ze de islamitische radicalen gelijk geeft. Kortom het islamitisch radicalimse wordt bevorderd door geert wilders. En geert wilders weet dit heel goed (hij heeft de onderzoeken van de aivd goed bestudeerd), maar dat kan hem helemaal niks schelen, want hij is bezig met….??????? vul maar in

  Geert wilders is geen man die het land kan bouwen en sterker maken, maar iemand die het naar de afgrond gaat brengen door zijn psychische tekorten. Geert wilders is veel belangrijker dan de wereldvrede.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robbin

   hier praat je telkens weer over islamitisch radicalisme en extremisme, zeg dan gewoon islam want dat is al radicaal, en het waarom zou Geert het radicalisme beinvloeden lieverd? Heb je bewijzen ervan? heb je cijfers van voor de film en na de film van aanslagen? ik lees elke dag vanaf dat ik leef zo’n 20x dat er van die mafkezen zich opblazen. dat is echt niet meer geworden en van de film hoor je al helemaal niks meer.

   word wel strontziek van je gezwam zeg.

     /   Beantwoorden  / 
 16. Jos

  Soms geef ik Frans toch wel gelijk…

    /   Beantwoorden  / 
 17. Frans

  @Bianca, Je staat aan de kant van de landverraders tegen een vijand als de Islam. Met mensen als jij heeft Nederland geen vijanden van buiten nodig: Jij ondermijnt en leidt ons land naar de ondergang, samen met je linkse soortgenoten!

  Jullie zijn bijzonder goed in het beschuldigen en het wijzen met de vinger van anderen als schuldigen, mar bijzonder slecht in het zien van het feit dat waar jullie de ander van beschuldigen, jullie zelf 1000 maal mer schuldig zijn!

  Nederland is beter af zonder jullie!

  Hebben jullie ons land nog niet genoeg kapot gemaakt?

    /   Beantwoorden  / 
 18. henk

  @héé meindert, wat een taal gebruik je zich, en iemand met zo een grote mond kan niemand anders dan iemand uit de familie van wilders zijn. en ga alstublieft een paar jaren weg uit nederland wegens je taal gebruik en laat deze probleem door goede mensen het oplossen.

    /   Beantwoorden  / 
 19. Lars van der Werf

  Frans, ik vind het best dat u ons voor ‘landverraders’ uitmaakt, al is dit zwaar beledigend en ongefundeerd, maar dat u mij en Bianca ‘links’ noemt en daarnaast ook nog eens verwijt iedereen de schuld te geven, kan bij mij slecht door de beugel.

  Want als er iemand in al deze commentaren continue iemand anders de schuld geeft en zichzelf ophemelt met God achter zich, dan bent U dat wel, Frans.

    /   Beantwoorden  / 
 20. Joris

  Heel interessante “discussie”, als je dit nog zo kunt noemen…
  Hier in België is die discussie al jaren aan de gang, en in alle eerlijkheid moet ik zeggen dat democratie, zoals wij het uit de schoolboeken leren, en de regeringen het ons voordragen niet bestaat.
  Frans gaat wel heel ver met het beweren dat het een grote samenspanning is tegen nederland, het westen of het christendom
  in mijn nederige opinie zijn het fundamentalisten in het algemeen, maakt niet welk geloof, laat staan dat geloof er nog veel te maken mee heeft.
  Deze fundamentalisten vind je overal, in elk geloof, in elke sociale klasse, en frans jij hoort er bij, je moet christendom niet willen opdringen aan je medemensen, dat is waar je de islam zelfs van beschuldigt…
  religie en geloof is voor mij best ok( ben zelf atheist) maar haal er a.u.b. enkel het spirituele en het goede eruit, en stop met teksten die honderden jaren geleden geschreven zijn, letterlijk te interpreteren.
  Zo is het nooit bedoeld geweest.
  Mensen als Wilders,Osama, Bush, Dewinter zal men blijven tegenkomen, deze hebben ook recht van spreken, ontneem je ze dat, is democratie ver te zoeken (vergelijkbaar met het cordon sanitair in belgie), en er zullen altijd annhangers zijn…
  Er is geen mogelijke samenleving waar iedereen gelukkig kan zijn, dus zullen de minder gelukkige zich wenden tot radicale gedachtegangen…
  Wil niemand hier mee beledigen ofzo, gewoon mijn mening ff geven

    /   Beantwoorden  / 
 21. Lars van der Werf

  Ik ben oprecht blij met deze genuanceerde en oprechte bijdrage, Joris. Wat zou onze Frans er van zeggen, vraag ik me dan af.

    /   Beantwoorden  / 
 22. robert

  en ga alstublieft een paar jaren weg uit nederland,zijn dat de woorden van wilders niet.daar bent u toch zo op tegen henk. laat deze problemen door goede mensen oplossen. ze zijn al tientale jaren bezig.en het wordt er maar niet beter op.namen van deze goede mensen!!!
  ik vindt trouwens ook dat frans doorslaat.maar soms heeft ie wel een punt.alleen anders formuleren zou veel beter aan komen als K en andere ziektes te gebruiken.ga nu eens normaal met elkaar in debat.en ga voor feiten en oplossingen wie weet.

    /   Beantwoorden  / 
 23. Frans

  Lars, kijk eens in de spiegel. Ik leg duidelijk uit waaruit het landverraad bestaat. Ik leg al mijn stellingen duidelijk uit. Mij hoor je nergens schelde. Landverrader is geen scheldwoord; het is de waarheid.

  Ik noem niemand een hond. Jij doet dat wel. Iemand als Geert Wilders is voor jou een hond; m.a.w. iemand die het niet met jou eens is, is een hond, Lars. Dat soort aantijgingen zijn een slecht begin van een discussie. De felheid waarmee je dit zegt in het begin van dit bericht, maakt dat jij, niet Wilders, een muur bouwt tussen Wilders en jou, waar geen discussie meer mogelijk is.

  Je spreekt over opdringen van geloof.

  Maar dat doen jullie zelf! Jullie dringen jullie geloof op, en wie daarin niet meegaat, is een hond.

  Ik moet als Christen per VALSE wet nota bene opgelegd krijgen dat het normaal is als een man zijn aanhangsel in de vuilnisuitgang van een andere kerel steekt. Daarmee gaat de Nederlandse wetgever veel te ver; daarin is de Nederlandse wetgever een dictator en totalitair ook nog: haar homo-standpunt van haar Staatsreligie van Politiek-Correctisme, dringt zij per wet aan de minderheid van het volk op!

  Dat deugt niet en zo werkt de democratie niet! De helft plus één zal het wel eens bepalen voor millioenen van de helft min éen! Dat gaat niet!

  Ik accepteer homosexualiteit absoluut niet! En het makt mij niet uit hoe hoog of lag de Nederlandse of Europese wetgevers springen; als het moet bevecht ik dat standpunt tot de dood, door een criminele overheid!

  Geert Wilders is pro-homo, dus daar scheiden onze wegen!

  Terug naar jou, Lars. Met de muren die jij en mensen als jij tegen Geert Wilders en gelijkgestemden optrekt, terwijl Wilders juist dit land van de vernietiging door de islam wil behoeden, is de weg naar physiek geweld geopend. Want gepraat wordt er dan niet meer.

  Is Wilders dar schuldig aan? Ja, zeggen jullie!

  Maar dat is níet de waarheid!

    /   Beantwoorden  / 
 24. Joris

  Frans, muren optrekken is hier wel het laatste dat gebeurt denk ik,…
  Lars plaatst hier zijn mening, en het is jou volste recht om daar niet akkoord mee te gaan, maar je gaat toch wel ff te ver.
  Als men jouw retoriek moet volgen is maar een handvol nederlanders geen landverrader, wat natuurlijk volstrekt belachlijk is.
  Is er een democratie, dan zullen de meerderheid, en de aanhangers daarvan in opstand komen mocht er iets gebeuren wat in strijd is met de desbetreffende doelstellingen van de politieke partijen, iets waar de huidige generatie te gemakzuchtig is voor geworden, en daarom blijft eender welke revolutie ook maar uit.
  Elk westers land dient wakker geschud te worden, maar dan heb ik het niet in verband met de islam, want frans, de islam waar jij het over hebt, is gecreerd door de slechte omstandigheden in de landen van oorsprong, veroorzaakt door westerse hebzucht.
  Wilders een hond noemen kan niet, maar blindelings de islam afkraken als zijnde het de ondermijning van onze maatschappij gaat te ver, er zijn voldoende voorbeelden van moslims die hun steentje bijdragen, er zijn er zelfs die jou mening delen( in genk zetelt een Marokanse vrouw bij het Vlaams belang, een christelijke partij, maar zij toch nog overtuigd moslim…)
  Zo gek gaat het er gewoon aan toe.
  Er is niemand verantwoordelijk voor de teloorgang van een land, het opblazen van ie twee torens daar, enkel de mensen die andere mensen hebben uitgebuit en hun eindelijk zover gedreven hebben om terug te slaan.
  En weet je wat, ze hebben gelijk ook

    /   Beantwoorden  / 
 25. m. van loon

  ik ben niet rechts niet links en geen racist.joris zegt de teksten van frans zijn 100j.oud. van de koran ook dan moet je dat ook vernoemen. en niemand dringt jouw of een ander het joden of christendom op.de islam is zeer domineerend.de vrouwen worden een een hoek gedrukt. van hun mannen moeten ze een vrouwenlijke arts hebben. niks op tegen dan moeten ze die zelf maar betalen. hetzelfde is met het zwemmen met een zwembad huren voor een uur zijn ze van hun problemen af en wij ook.ik heb vrienden die homo zijn die zijn ook bang.het merendeel van de ned. bevolking wil met de islam niets te maken hebben. en dat is hun goed recht ,als de moslims zich normaal gedragen zijn er geen problemen.maar dat gaat niet zolang de koran boven de wet staat.alle niet moslims zijn honden in hun ogen.maar om geert een hond te noemen is een straat te ver.op sommige punten heeft frans gelijk.

    /   Beantwoorden  / 
 26. Bianca

  @Frans,

  Ik heb mijn mening verteld en argumenten gebruikt en dan noem je mij meteen een landverrader en behorend tot links; je lijkt Geert Wilders wel in je taalgebruik.

  Arme stakkers, arme xenofoben die de held willen uithalen met woorden als lafaards en landverraders en hier hun identiteit aan ontlenen. In de politiek zijn zulke mensen een gevaar voor de vrede (zie hitler, mussolini enzovoorts).

  Geert Wilders is een racist en een gevaar voor de wereld. Wie dit tot nu toe nog niet heeft gezien is blind.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robbin

   volgens mij is de enige die blind is jij!
   welke achterlijke linkse landverrader gaat nou wilders met hitler en mussolini vergelijken, of wil je hem ook nog vergelijken met Mao Zedong?
   je bent niet goed wijs meid.
   Wilders beschermt ons! Mensen als jij moet je op een lekke boot de noordzee opsturen.

     /   Beantwoorden  / 
  2. justin

   jij bent zeker ook zwart ?
   zwarte of donkere of getinte mensen enz.
   lopen direct te schreeuwen met racist racist als iemand zijn mening uit over die mensen terwijl die persoon gelijk heeft en dan nog de wereldvrede ? nee die is er nu wel met aanslagen en al die bende kijk jij wel eens naar het nieuws ?
   nou ik durf de oorlog wel aan met dat zooitje

     /   Beantwoorden  / 
 27. Bianca

  Veel mensen hadden ook niet zien aankomen dat Hitler joden, gehandicapten,homo’s, zigeuners enzvoorts erg discrimineert en uiteindelijk is gaan uitroeien, alles gaat in stapjes waarbij je het domme volk met stoere woorden misleidt. De mensen zagen hem als een held, iemand die hun identiteit, kracht, trots en houvast gaf in hun leven. Joden (nu moslims) zijn uiteindelijk parasieten geworden die je moet vernietigen. Alles ging in stapjes. Als geert wilders de koran wilt verbieden en heilige moslim objecten willen ontheiligen; wat denken jullie dat het volgende zal zijn?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robbin

   misschien helemaal niet zo verkeerd?

     /   Beantwoorden  / 
 28. bert

  verbieden van tafeltennis geen leuke sport,en maltbier.

    /   Beantwoorden  / 
 29. Chris van Hattem

  Goed stuk Lars. Hij maakt ook mijn Nederland kapot.

  En weet je, eigenlijk is die provenciaal alle aandacht niet waard.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robbin

   negatieve aandacht niet nee!
   Julie zouden blij moeten zijn met iemand als Geert, want ik heb hierboven gelezen, waar ik het volkomen mee eens ben, De regering slaapt en met mensen als Geert blijven ze wakker! Niet iedereen word wakker met Jochem Meyer! En je praat over Ons NL .. bedoel je niet ONS afghanistan? want zo zal het hier worden.

   en waarom gaan we nu niet is praten over andere dingen die Geert zegt, jullie blijven maar over moslims praten, hier geef ik Chris gelijk, ze zijn het niet waard!

     /   Beantwoorden  / 
 30. bert

  nederland wordt al kapot gemaakt sinds de eind jaren 80.en toen was er ook aandacht voor.door Johannes Gerardus Hendrikus (Hans) Janmaat die waarschuwde ons,voor wat er nu gaande is.en die kreeg nooit geen aandacht.maar zijn visie komt nu uit.ook bevestigt door politicus toen der tijd die hem tegenwerkten.kijk de ene kant slaat door,door weinig tot niets te doen,en de andere kant is te extreem.maar dat nederland (europa,wereld)kapot wordt gemaakt door wie dan ook,is een feit.en hoe lang dit goed blijft gaan is een kwestie van tijd.of lul ik weer uit me nek en gaat het lekker zo.en als wilders en de zijne er niet zou zijn,is alles koek en ei. mijn turkse buurman is nog nooit met de dood bedreigt door wilders.de landen waar ze nu de straat op gaan vanwege de film van wilders en de cartoons zweden.bedreigen iedere nederlander en zweed met de dood en daar behoor ik ook bij,en u ook,voor of tegen iedereen.en daar hoor je gvd niemand over.ik vindt het een vorm van onderdrukking.zo en nu stop ik anders kan ik niet meer vermoord worden maar krijg ik het aan me hart.stelletje niet verder kijkende dan me neus bang is.bekijkt het is van bijde zijde.

    /   Beantwoorden  / 
 31. Bianca

  Bert,

  Ben je het met Geert eens dat de koran verboden moet worden, dat mohamed te vergelijken is met Hitler en dat je moslimsobjecten mag ontheiligen?

  Feit is dat in de laatste decennia reeds teveel moslims zijn gedood door het westen . Amerika, Engeland en Spanje hebben Irak bezet. Nederland heeft steun gegeven.
  Amerika heeft daarnaast Afganistan bezet. Dat kan nooit iets goeds opleveren.

  Als engeland zich bemoeit met een oorlog moet het niet vreemd kijken als er een keertje een aanslag in het land wordt gepleegd. Dat zijn nu eenmaal de risico’s van oorlogen waar je zelf voor kiest omdat je gelooft in de leugens van Bush.

  Wat betreft de islam in Nederland, daar moet je op een goede manier mee omgaan en niet door een Wilders manier. Want hij creeert haat en tegenstellingen, hij zorgt voor nog meer extremisme bij zowel moslims als niet-moslims. Je kunt kritisch zijn tegen enkele ongewenstte uitingen van moslimradicalen, maar dat betekent niet dat je zelf weer radicalen ideeen moet hebben, zoals discriminatie van moslims en het eisen van een verbod van de koran.

    /   Beantwoorden  / 
 32. bert

  geen mening over het verbieden van de koran.ik weet niet wat er instaat,wat ermee bedoeld wordt.wat er gebeurt in die landen zal me een zorg zijn,ze vreten al eeuwen van elkaar.zo wordt de één gesteund, zo wordt er oorlog gevoert tegen de zelfde landen (groepen) die jaren geleden door die zelfde landen gesteund werden huh.politiek waar wij geen klootjes van begrijpen.(zal financieel wel aantrekkelijk zijn.).maar dat wij met de dood worden bedreigt door baardmannen,de leiders in zo’n moslim staat(land).die zijn nog erger als wilders. wilders heeft nog nooit gezegt iedere moslim moet sterven als een beest.moslimradicalen zijn allang geen handje vol meer .zijn er meer als wij met al de nederlanders bij elkaar.ze kunnen wel voor hun eigen op komen,daar hebben ze ons niet voor nodig.ze staan als een blok achter elkaar goed of slecht. kunnen wij nog wat van leren.en je begrijpt ook de politiek van de machtigste landen knap,ligt er een grote toekomst voor je.zelf het kabinet hier heeft daar geen kaas van gegeten,of denk je van wel.wij proberen wijs over te komen,maar begrijpen wij het wel!!!!!ik denk we lullen maar wat,en weten te weinig.inclusief ik zei de gek.

    /   Beantwoorden  / 
 33. Bianca

  Bert,

  Geert wilders verklaart openlijk de oorlog aan de islam, weliswaar niet fysiek, maar veel moslims die zien hoe moslims gedood worden in allerlei brandhaarden van de wereld. Zij zien geert wilders als iemand die uit is om de islam en moslims te vernietigen. Hij is bezig om een slecht beeld te te creeeren over islam en moslims waar veel gewone mensen in trappen.

  Een afghan van wie zijn land bezet is door het westen, die alleen maar oorlog heeft gekend in zijn leven (niet zoals jij) en ziet dat met wat hem dierbaar is gespot wordt door het westen zal natuurlijk een afkeer hebben van Nederland, Denemarken emz (weet hij veel wat politiek, democratie en Nederland zijn).

  Het beledigen door te spotten met hun heilige objecten en religie wordt erger ervaren dan fysiek geweld. Zij geloven ergens in, laat hen dan met rust. Dat doet geert wilders niet.

    /   Beantwoorden  / 
 34. Nilsson

  Prima verwoording Lars van wat vele Nederlanders voelen. Geert Wilders staat niet voor Nederland. Geert Wilders staat niet voor de Nederlandse cultuur. Geert Wilders wil alleen zelf gelijk hebben.

  Ik kom door mijn beroep in heel Nederland, ik spreek met veel mensen van laag tot hoog binnen vele bedrijven.
  We spreken dan niet over politiek maar zo nu en dan begint wel iemand over de politiek, tijdens de koffie of lunch. Zelden hoor ik dat ze het met Geertje Wild dus eens zijn. Geert Wilders is doorgeslagen in zijn jacht zijn trauma’s te verwerken. Hij slaat de plank volledig mis.

  Overigens ben ik het met één opmerking niet eens uit jouw uiteenzetting. Niet alle gelovigen zijn honden, het zou goed zijn als je dat zou nuanceren.

    /   Beantwoorden  / 
 35. bert

  ben ik nou zo slim of jij zo .. (van gaal) wat op hol geslagen wilders doet en zegt dat doet ie namens zijn eigen ego.en als iedere nederlander dan met de dood bedreigt wordt,zeg dat meer over hun,dan over ons.zeg niets lelijks,zeg niet weg met koran,zeg niet weg met moslims.(zeg wel dat het wat rustiger kan in nederland en dat ze de boel hier niet moeten verklooien,dat mag hoop ik).ik vindt het gewoon weg idioot om aanslagen te plegen waar ouders met kinderen komen,waar goed bedoelde burgers lopen.dan heb je geen enkel respect voor het leven.als leider(president) in zo’n land, staan te gillen voor aanslagen in het buitenland (nederland).en iedereen staat te juichen.dan vindt ik het een idioot volk.in het kort,moeten wij dood om wat wilders zegt en doet.en doe nou niet alsof als of ze elkaar niet vermoorden.als er genocide onder burgers plaats vindt is het onderling wel.en of ze niet veel weten.weet ik niet zijn jouw woorden.als dat zo is,zijn ze dom.en zouden we er eigelijk naar toe moeten gaan.oja we zitten er al om ze te (helpen).

    /   Beantwoorden  / 
 36. bert

  nu wel nilsson.ik kom veel in rotterdam en omstreken bij de mensen thuis voor me werk.daar is de frustratie ten opzichte van het andere geloof,zeer hoog.en dan heb ik het niet alleen over de mensen van 20 tot 40.maar ook ver boven de 60. die andere tijden hebben gekend.en dan ben ik nog voorzichtig met met het woord zeer hoog.ben niet zo’n wilders man.ik heb het nog redelijk goed.maar er is een grote groep die net buiten de boot valt.en dan kan de media manupeleren wat ze willen.ik denk dat de aantal stemmers op wilders.groter zal zijn als wij denken.en nu zal je zeggen hebbie hem weer hij denk ook al zo als al die andere.neen kan de alleen wat krom is niet recht lullen.mischien dat ik het wat krommer brengt.maar dat vindt ik beter als de realiteit uit het oog te verliezen.

    /   Beantwoorden  / 
 37. Nilsson

  Bert ik zeg ook niet dat er geen frustratie is t.o.v. ander geloof. Dat zal er altijd zijn en altijd blijven. Bijna alle geloven hebben namelijk gemeen dat ze zichzelf beter vinden en de ander slecht(s) accepteren.

  Ik kom ook veel in Rotterdam, wekelijks zelfs en proef wel frustratie maar die is veel genuanceerder dan Wilders cs. doet voorkomen. Wilders geeft geen enkele oplossing aan en breekt zodoende Nederland gewoon af. Dat is wat ik veel hoor, ook in Rotterdam. Zelfs als je Wilders stemmers dieper ondervraagt over hun beweegredenen en frustraties kom je een geheel ander beeld tegen dan de zo door Wilders gebruikte tegenstellingen.

  Wilders en een aantal reageerders op dit blog doen voorkomen alsof alle problemen met het geloof te maken hebben. Ik durf met een gerust hart de stelling aan dat de meeste problemen te maken hebben met achterstandsituaties en sociaal milieu en niet met geloof. Overal ter wereld zie je dat sociaal zwakkere milieus vluchten in zekerheden, het geloof bijvoorbeeld. Daar waar opleiding hoog is en mensen in welvaart en hoog welzijn leven speelt geloof een ondergeschikte rol.

  Het geloof aanpakken is het paard achter de wagen spannen en de problemen (welke er dus gewoon zijn)juist niet aanpakken. Dat is wegkijken je handen niet vuil willen maken. Het klinkt wel stoer maar is zo zacht als boter. Veel energie stoppen in een zogenaamde oplossing en niets bereiken.

  Wilders levert alleen maar schaamte op geen enkele trots. Door Wilders en overigens ook in mindere mate Verdonk ben ik juist niet trots op Nederland.

    /   Beantwoorden  / 
 38. bert

  oke bedoel ook geen geloof.maar een cultuur van ander gelovigen waar het leven onder geschikt is.en waar agressie en geweld hand over hand toeneemt.en dan bedoel ik niet een klap voor de kanis.en dat zijn de mensen zat.nee we zijn trots op Catharina Pieternella (Ella) Vogelaar.pappen en nat houden.er moet een duidelijk wet en regelgeving zijn.voor of tegen verdonk,ze had ze wel.maar dan wordt je tegen gewerkt.want je mag niet ten kosten van mensen die je in de maling nemen.beslissingen nemen,want dan zie je drie schrijnende gevalen waar het mis ging.en alles mag blijven.ja nu zit ik weer rechts te praten.maar of dit extreem is laat ik aan u over.als er mensen zijn die uitgekots zijn en zonder toekomst in het land van herkomst naar nederland vluchten.en toch nog trots zijn op hun geboorte land.wat heeft nederland u dan wel niet aangedaan om er niet trots op te zijn.of overdrijven we een beetje.zo nu ben ik er moe van en ga ik weer door met de sleur van de dag.

    /   Beantwoorden  / 
 39. Nilsson

  Welke wetgeving had Verdonk dan precies welke is uitgevoerd. De enige wetgeving die Verdonk succesvol heeft kunnen uitvoeren is de wetgeving gemaakt door Job Cohen, iemand die ook wordt beschuldigd van pappen en nathouden. Wel als die wetgeving (Cohen) pappen en nathouden is dan geef mij maar pappen en nathouden.

  Ik memoreer nog even aan Pim Fortuijn ook hij had een generaal pardon (daar doel jij toch op) hoog op zijn verlanglijst staan.
  Dik 40% (10.000), van de generaal pardon groep, mocht zelfs onder de regels van Verdonk gewoon blijven, noem dat maar drie schrijnende gevallen. Verdonk heeft telkens de aan zichzelf gestelde termijn opgeschoven, ze voerde geen enkele wet die door het parlement was aangenomen op overeenkomstige manier uit.

  Als er een spannend debat in de tweede kamer is dan is Verdonk er niet (ze moet zonodig naar de modeshow van Victor en Rolf) ach dat noemen we geen links, geen rechts maar recht door zee, laat ze maar oppassen dat ze niet erg nat wordt op deze manier.

    /   Beantwoorden  / 
 40. Barry

  !

  Fitna hij duurt 1 uur.

  http://digg.com/politics/Wilders_movie_Fitna_his_struggle_And_his_love_for_Arik

  Die Wilders i echt waus het onderzoek van de SP dat ze presenteren in spanning is best sterk ben het niet met alles eens. Wat wilders wil heet het stuk.

  . Voor de rijken
  Wilders en de ondernemers
  Wilders richt zijn onvrede op de overheid en legt zijn verwachtingen bij de ondernemers. In Kies voor vrijheid zegt hij: ‘Een omvangrijk en gedetailleerd uitgewerkt stelsel van uitkeringen, subsidies en voorzieningen heeft veel burgers afhankelijk gemaakt van een overheid die als een moedertje waakt over haar kinderen die bij het minste of geringste ‘zwak’ of ‘behoeftig’ werden verklaard.’ Zijn remedie is even eenvoudig als zijn kritiek: minder overheid, meer markt. Wilders: ‘Mijn sociaal-economische programma bestaat uit een zichzelf versterkende trits van het afstoten van onnodige overheidstaken, bureaucratie en regulering. Daarmee worden enerzijds belastingverlaging mogelijk gemaakt en anderzijds banen geschapen. Dit zorgt voor een positief ondernemingsklimaat.’
  Lagere belastingen voor de rijken
  Het hoofdthema in de politieke programma’s van Wilders is verlaging van de belastingen met zestien miljard euro. De huidige progressieve belastingen, waarbij de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen, worden vervangen door een ‘vlaktaks’, waarbij rijken relatief veel minder gaan betalen. Belastingverlagingen ogen op het eerste gezicht sympathiek, maar vooral mensen die het geld het minste nodig hebben profiteren daarvan. Lagere belastingen gaan vaak ten koste van mensen die het minder goed hebben getroffen. Overheden hebben minder geld om te investeren in zorg, onderwijs en infrastructuur, waardoor de toegang tot die voorzieningen voor mensen afhankelijk wordt van de dikte van hun portemonnee. Wilders wil ook de volledige hypotheekrenteaftrek voor altijd handhaven, ook al is dat een vorm van subsidie waarvan mensen met dure koopwoningen en hoge inkomens relatief het meeste profiteren.
  Alle ruimte voor de bedrijven
  Moties van PVV’ers in de Tweede Kamer zijn vaak eenzijdig gericht op de belangen van bedrijven. Tony van Dijck wilde de regering af laten zien van fiscale maatregelen om gokverslaving tegen te gaan, en pleitte ervoor om gokondernemers te beschermen (motie van 21 november 2007). Collega Barry Madlener riep de regering op om geen Europese afspraken te maken om het broeikaseffect terug te dringen, omdat dit nadelig zou zijn voor het bedrijfsleven (motie van 21 maart 2007). Dion Graus wilde minder controle op ondernemers (motie van 17 oktober 2007). Hero Brinkman diende samen met de VVD een motie in waarin de regering wordt opgeroepen geen diensten aan te bieden die ook door bedrijven kunnen worden geleverd (motie van 29 november 2007).

    /   Beantwoorden  / 
 41. bert

  dan zijn ze allemaal gestoord in den haag.en laten zich allemaal in de maling nemen.inclusief ik zei de gek.en lul ik ook maar wat net als ze in denhaag doen.en de beste stuurlui staan weer aan wal.jammer een gemiste kans voor de toekomst.

    /   Beantwoorden  / 
 42. Rob

  Ik ben voor het dialoog en het normaal met elkaar blijven communiceren en bij deze blog zet ik daar mijn vraagtekens bij, afgezien daarvan…

  Wilders heeft de verantwoordelijkheid zich genuanceerd en politiek correct uit te drukken, hij maakt tenslotte deel uit van de regering en vertegenwoordigd een deel van de bevolking.

  En wat zijn de voordelen van een film? Ik begrijp uiteraard dat dit een democratisch recht is, maar (bij wijze van extreem voorbeeld) je gaat ook geen patatje oorlog eten in de kamer… dat doe je niet.

  Uiteraard keur ik de redicale reacties (mocht de film er komen) ten zeerste af.

  Met vriendelijke groet, (voor de verandering in deze blog, wat mij een beetje stoort).

  Een Wilders Stemmer

  Overigens heeft Geert Wilders nooit vermeld dat hij van plan was een film te maken, anders had ik nooit op hem gestemd!

    /   Beantwoorden  / 
 43. bert

  bos heeft mij zoet belooft.ik heb het zuurder dan ooit.anders had ik wel op op op!!!!ja op wie eigelijk gestemd.partij voor de dieren.die zeiden dat ze voor de goudvis op komen,en dat doen ze dan ook.ff dit nog nilsson je hebt het over een een spannend debat.nou sorry maar dan zit ik ook liever bij Victor en Rolf.dat is pas zonde van de belasting centen.macht spelletjes daar hou je wel van he.

    /   Beantwoorden  / 
 44. Nilsson

  Bert waar slaat dit nu in vredesnaam weer op. Wat heeft een mening over een parlementariër die niet op zijn werk is als het er echt om gaat, te maken met machtsspelletjes. Gaan we weer lekker op de persoon spelen. Zijn je argumenten op.

    /   Beantwoorden  / 
 45. henk van de zanten

  bianca,je bent een linkse onnozele idioot,
  wilders is een groot staatsman,dit land
  moet gezuivert worden van dat linkse ,islamieties en meer van dat antiesociaal gespuis,wilders buigt niet
  voor antiesociaal gespuis,die linkse laffe idioten,bieden desnoods hun reet aan om dat muslim gespuis gunstig te stemmen,het is
  tijd om dit land op te schonen,viva geert wilders

    /   Beantwoorden  / 
 46. Meindert

  Henk van Zanten weet hoe het zit. Wilders is de man! Weg met dat Middeleeuwse gespuis met schoenmaat 300. Als het je in dit democratische land met vrijheid van meningsuiting niet bevalt….enkeltje Sahara, oprotten!

    /   Beantwoorden  / 
 47. Nilsson

  De onderbuikgevoelens zijn weer los, de grootste xenofoob van dit blog voelt zich weer gesteund, Meindert ramt erop los, een echte kerel van stavast. Trek je bruine hemd uit de kast en sla erop los Meindert je kunt het je bent echt fantastisch!! Alleen je aardrijkskundige kennis laat wat te wensen over. Welke zichzelf respecterende reageerder sluit zich bij hem aan, komop jongens jullie vormen een groep dat moet goed voelen.

    /   Beantwoorden  / 
 48. Nederlander (geen Hollander)

  Beste Lars,

  Ik ben zo vrij geweest jouw stukje onnozelheid eens om te draaien. Niet dat dit mijn mening is. Absoluut niet, maar het laat wel zien hoe belachelijk jouw stukje amateu-proza is.

  De Islam komt mij m’n strot uit. Islamieten zijn geen Nederlanders. Islamieten zijn halsstarrige extremistische provincialen. De Islam voert een strijd die mijn strijd niet is. De Islam vindt dingen die ik niet vind. En toch is de rest van de wereld van mening dat ik het met de Islam eens ben omdat ik uit Nederland kom. Ik ben respectvol tegenover iedereen die met passie door het leven gaat. Met passie. En dát is wat Islamieten niet hebben. Passie. Islamieten hebben slechts haat. Grote haat tegen alles wat veranderd. Islamieten haten mij. Islamieten denken niet na, denkt alleen aan eigen belangen en hebben geen enkel respect voor mij. Ik ben een twintiger, een Islamiet uit een familie die al meer dan 4 jaar in Holland woont.
  De Islamieten vergeten dat zij in een land wonen waarin alles aan verandering onderhevig is. Inhoudelijk hebben de Islamieten slechts een kleine boodschap die niet ter discussie wordt gesteld door henzelf. De Islam heeft volgens zichzelf volledig gelijk. Altijd en overal. En daarom zijn deze Islamieten geen Nederlanders, Deze Islamieten zijn een halsstarrige boeren uit de provincie. Die niet voor discussie openstaan.
  De kortzichtige Islamieten zijn uit op groot conflict en zij zeggen dat zij vechten voor de vrijheid van de Islam. De kortzichtige Islamieten bereiken met hun reactie op de film alleen maar het tegenovergestelde. Zij bereiken een staat van paniek en een staat van tegenstellingen. Zij bereiken een staat van oplaaien van oude woede, oplaaien van oude idealen. Vergane idealen. Idealen van lang geleden, idealen die onbruikbaar zijn in een samenleving die is zoals hij is.
  Het is zoals deze Islamieten het ooit op zijn zolderkamer in Utrechts Kanaleneiland hebben bedacht. Wij hebben een mening en wij komen daar voor uit en wij zijn bereid, na discussie, onze mening bij te stellen, aan te passen omdat wij nieuwe inzichten hebben gekregen. De Islamieten kunnen dat niet. Die hebben een mening, praten er met alleen maar ja-knikkers over en krijgen geen nieuwe inzichten en stellen daarom hun mening niet bij. Het gevolg is dat er niet meer gesproken wordt maar gevochten wordt. Honden spreken niet, maar vechten. Islamieten en alle gelovigen zijn honden. Ze spreken niet, maar vechten. Iedereen die praat, wordt kapotgevochten.
  Ik heb een hekel aan extremistische gelovigen en aan Islamieten. Kortzichtig en niet openstaand voor verandering en toenadering. Islamieten een extremistische gelovige. De Islam is extremistisch, koppig en opruiend en maakt mijn Nederland kapot.

    /   Beantwoorden  / 
 49. bert

  ik vindt een debat.een psychologische machtsspel tussen mensen.en dan zit ik ook liever bij Victor en Rolf.en ik speel niet op de man.maar ik denk dat je zo’n spelletje niet afslaat.ieder zijn ding.ik heb nog argumenten zat.maar door de bijdrage van onze twee verzets helden henk en meindert.pas ik ff.

    /   Beantwoorden  / 
 50. Nilsson

  Wat jij van het debat vindt mag je natuurlijk zelf beslissen. Ik vind dat je als parlementariër gekozen bent om dat debat aan te gaan. De kiezers kiezen een vertegenwoordiger in de tweede kamer niet voor bij de modeshow van Victor en Rolf. Het was overigens een debat over integratie het item van Verdonk, zegt ze.

    /   Beantwoorden  / 
 51. Bianca

  Hens van Zanten,

  Je vergist je heel erg. Geert wilders is proisrael en gehersenspeld door Ariel Sharor van Israel. Ook is Geert Wilders gehersenspoeld door extremitische gelovige joden. Leer Geert wilders eens echt kennen. Het is een gevaarlijke man die niet de belangen van de zwakkeren dient, maar die van de rijken. Hij creeert doelbewust etnische tegenslellingen en dient de belangen van rechts Amerika en Israel.

  Zie film: http://blip.tv/file/715059#share

  Geert Wilders is geen held of groot staatsman. Echte helden maken nooit anderen voor lafaards. Slechts mensen die behoefte hebben om de held en sterke man uit te halen doen dat. Heel kinderachtig, maar mensen die onzeker kiezen voor zulke figuren zoals Hitler, Mussolini enzovoorts. Charisme maakt mensen blind.

    /   Beantwoorden  / 
 52. bert

  ik wordt alleen ziek van altijd maar ,rita slecht rita rechts-extremist,rita was niet bij debat.en dat vogelaar op alle punten onder doet voor rita.wordt vogelaar geprezen door u.nou dit is er nog nooit over rita gezegt of geschreven.Den Haag – Het slappe integratiebeleid levert minister Vogelaar het predicaat van ‘slechtste minister in het kabinet-Balkenende IV’ op. Niet alleen de fractievoorzitters in de Tweede Kamer vinden dat, ook de voorzitters van de jongerenorganisaties van CDA, PvdA en ChristenUnie. ” Het integratiedebat is één groot theekransje”, klaagt VVD-leider Mark Rutte in Vrij Nederland. Het tijdschrift noemt Vogelaar ” met afstand het grootste zorgenkind”. Vijf van de zeven ondervraagde fractieleiders zetten haar op de laagste plaats.Minister Cramer, ook PvdA-bewindsvrouw, eindigt er vlak boven. En Plasterk (Onderwijs), PvdA, completeert het drietal brekebenen. Dat het ongenoegen over Vogelaar breed wordt gedragen, blijkt uit de rapportcijfers die de jongerenorganisaties CDJA, PerspectieF en de Jonge Socialisten aan Balkenende IV geven. Minister Vogelaar was niet bereikbaar voor een reactie. ik stem niet op rita.maar krommer kan het niet.oogkleppen af zetten.en dit land weer leefbaar maken.en mischien heb je daar wel een beleid voor nodig die niet gunstig is voor iedereen.maar waar wel iedereen baat bij heeft(ook de nieuwe nedelanders of zijn die wel blij met dit leefklimaat denk het niet).pappen en nat houden van de laatste 20 jaar help niet. dat gezeik altijd als iemand ze nek uit wil steken met drastische maatregelen.door links zijn we nu waar we zijn.maar komen met een beter leefklimaat is er niet bij.andere afschilderen als extremisten daar zijn ze goed in.duizende mensen asiel geven per jaar,geen auto meer rijden,bossen in stand houden,groenstroken er op na houden,milieu op komen.dat gaat niet als je hier over een aantal jaar met 25 miljoen mensen woont en leef.dan moet je de bossen vergeten er moet huizen gebouwd worden.iedereen een auto dus meer wegen.en het energiegebruik zal ook niet omlaag gaan.goed voor het milieu.dit is toch simpel of woon ik op een andere planeet dan de uwe.
  en bianca refereer niet steeds aan die oorlogen van toen.we leven nu met mischien wel de zelfde problemen als toen.er is een groep die steeds rijker wordt.en een hele hele hele groote groep die het steeds minder goed krijgen.alle ingredienten voor onrust.

    /   Beantwoorden  / 
 53. Nilsson

  O dus omdat Vogelaar slecht is was Rita goed. Oké erg simpele manier van denken maar als jij dat wil.

  Inderdaad alle ingredienten voor onrust. De revolutietheorie leert ons dat die onrust (revolutie) wordt gekweekt door de middenklasse (Wilders) en wordt uitgevoerd door de onderklasse, zij zijn het die op het veld de kogels mogen opvangen. De onderklasse laat zich heerlijk gebruiken door de gegoede middenklasse (wel de positie maar niet de opleiding). Heerlijk om je als kop van jut te laten gebruiken.

    /   Beantwoorden  / 
 54. Lars van der Werf

  Goed. ‘Nederlander (Geen Hollander)’, vervang nu ‘Islamitisch, Islamiet, enz.’ eens door ‘Jodendom, Joden, enz’.

    /   Beantwoorden  / 
 55. Nederlander (geen Hollander)

  Goed zo Lars,had net zo goed gekund.
  Je snapt het(hopelijk?)!
  Zie je nu in hoe dom je verhaal was!!!
  (Ik heb met opzet Islamiet genomen, omdat dit meer in jouw verhaal past)
  Zonder het voor Wilders te willen opnemen, maar je mag een ander niet op deze wijze behandelen, of dit nu Islamieten, Joden of Wilders (of weet ik wie) is/zijn.
  Maar het is natuurlijk gemakkelijk iemand afschieten, die z’n kop boven het maaiveld durft uit te steken.
  Waarom is het (in jouw belevingswereld)geoorloofd Wilders wel een hond te noemen en mag dat v.w.b. Islamieten of Joden niet.
  Dat is alles wat ik wilde aangeven door jouw stukje om te draaien.
  Succes en meer wijsheid toegewenst bij een volgend stukje.

    /   Beantwoorden  / 
 56. bert

  ik zeg niet dat rita goed is.ik zeg alleen als je hier je nek uitsteekt met ideeen die niet in het beeld passen van de laatste 20 jaar.ben je extreem….Heerlijk om je te laten gebruiken.en dat gebeurt nu niet.als ik hoor,dat een politiecommissaris 1400 euro netto heeft wat al erg weinig is.wat heeft de onderklasse dan 1200 euro netto.hee kom op.als je met een fooi door het leven gaat .gek he,als daar onrust onstaat.daar kan je vier keer van tanken,drie keer boodschappen van doen ,je vasten lasten en het is op.en als je dan hoor waar de belasting centjes blijven.ja dan kan ik me voorstellen,dat die mensen de kogels op het veld willen opvangen.(maar niet de opleiding) maar kan je ze voor eeuwig in de maling blijven nemen.of wachten we dat er een snor op staat,die ze meeneemt naar de afgrond……en Nederlander (geen Hollander) Helemaal geweldig,eigelijk briljant.ben benieuwd naar lars zijn reactie.als die er komt!

    /   Beantwoorden  / 
 57. Nilsson

  Prima Bert ik voel helemaal mee met de mensen die van een minimum moeten leven. Sterker nog ik geef van de door mij ruimer verdiende centen een behoorlijk deel regelmatig weg om o.a. de de minder bedeelde iets beter bedeeld te maken. Waar ik moeite mee heb is de koppeling tussen Geert Wilders, integratie, Vogelaar, Verdonk enz. en lagere sociale klassen. Die koppeling is er niet als causaal verband.

    /   Beantwoorden  / 
 58. Henk

  Beste lars

  Jij realiseert je niet dat je dit zonder enige vorm van censuur kunt schrijven.
  Als het allemaal doorgaat wat er in dit land gaat gebeuren , ben jij en je fam. die hier al 400 jaar wonen niet meer in staat om vrijelijk deze dingen over jouw toekomstige heersers te schrijven.
  Mocht de film er komen dan wordt waarschijnlijk half nederland gesloopt door onze islamitische landgenoten en er is niemand die er iets aan durft te doen.
  Onze premier noemt deze mensen dus een aanwinst voor onze samenleving en een verrijking voor het land.
  Ik hoop niet dat mijn voorspelling uit komt, maar ik vrees van wel.
  Slaap lekker lars en laat maar snel je baard groeien en koop een mooie witte jurk. Welterusten

    /   Beantwoorden  / 
 59. Frans

  Bianca – onnozel meisje- je schreef: “Feit is dat in de laatste decennia reeds teveel moslims zijn gedood door het westen .”

  Je moet eens kijken hoeveel moslims door moslims zijn vermoord!

  Daar moet je Wafa Sultan eens over horen!

  Maar je wilt dom blijven, dus je zult haar interview op de Arabische zender Memri niet willen zien, wel?

  Nou, goed voor het geval je je bekeert, en wijsheid en inzicht wil leren:

  Wafa Sultan speaks up: http://www.youtube.com/watch?v=2WLoasfOLpQ
  Wafa Sultan-Terrorism and Islam (New) : http://www.youtube.com/watch?v=lYB4pG3kHIY
  Wafa Sultan Spews Hate on Glenn Beck Show http://www.youtube.com/watch?v=vZXj2shOzkY
  Warning to West on “Evil of Islam” – Wafa Sultan http://www.youtube.com/watch?v=gruIHLIH7qs
  The Violent Oppression of Women in Islam – Wafa Sultan (1/2) http://www.youtube.com/watch?v=9_-o7JMVKek
  The Violent Oppression of Women in Islam – Wafa Sultan (2/2) http://www.youtube.com/watch?v=GaSH3tqSMv4
  Dr. Wafa Sultan on ISLAM @ UCLA – Mohamed was a PEDOFILE! http://www.youtube.com/watch?v=_JjgHVHKY44
  Arlene Peck interviews Wafa Sultan http://www.youtube.com/watch?v=haDnKKpI2yU
  Wafa Sultan Discusses the Danish Cartoons http://www.youtube.com/watch?v=q9m-nHGrLdg
  Islam’s Threat to the West – Part 1 http://www.youtube.com/watch?v=cX0QUvORmp8
  Islam’s Threat to the West – Part 2 http://www.youtube.com/watch?v=zaMATOltP-E
  Islam’s Threat to the West – Part 3 http://www.youtube.com/watch?v=qEnoGwqQlFU
  Islam’s Threat to the West – Part 4 http://www.youtube.com/watch?v=o4c1xRluYeM
  Islam’s Threat to the West – Part 5 http://www.youtube.com/watch?v=kzyjmL5suKs
  Islam’s Threat to the West – Part 6 http://www.youtube.com/watch?v=oj6IqcTKHKg
  Islam’s Threat to the West – Part 7 http://www.youtube.com/watch?v=lbGnMWyJIFI
  Islam’s Threat to the West – Part 8 http://www.youtube.com/watch?v=ZbX01JNZzXw
  Islam’s Threat to the West – Part 9 http://www.youtube.com/watch?v=Ju-RYSgkgL0
  Islam’s Threat to the West – Part 10 http://www.youtube.com/watch?v=VsLbAcj6U9c
  Islam’s Threat to the West – Part 11 http://www.youtube.com/watch?v=-T5w5_zrvVg
  Islam’s Threat to the West – Part 12 http://www.youtube.com/watch?v=Pzn4YmmUJmc

    /   Beantwoorden  / 
 60. Bianca

  Frans,

  Je bent erg naief. Ik ben erg geschrokken van het feit dat mensen achter aan leider kunnen lopen die wilt dat het (domme)volk hem onkritisch gehoorzaamd en geloofd. Je kunt niet lid worden van de politieke partij van Geert Wilders, je ‘mag’ niet kritisch zijn en bewust worden maar moet dom gehoorzamen en achter de leider lopen.
  Ik wilde je laten zien dat het westen met name Amerika en Engeland veranwtoordelijk zijn voor veel leed in islamitische landen dat niet in verhouding staat met wat moslims aan het westen aandoen!

  Feit is dat vs irak en Afganistan heeft bezet en verantwoordelijk is voor 8 miloenen doden: denk aan de eerste golfoorlog (een oorlog gevoerd op basis van leugens), denk aan de boycot waardoor veel irakezen gestorven zijn met name kinderen,denk aan de tweede golfoorlog (een oorlog gevoerd op basis van leugens).
  Toen sadam hoessein een vriend was van Bush en koerden werden uitgeroeid heeft Amerika en het westen niets gezegd; toen sadam meer olie wilde ging Amerika Irak bezetten om de oliebelangen te beschermen.

    /   Beantwoorden  / 
 61. Nilsson

  Henk als Lars een baard moet laten groeien laat jij dan een klein zwart snorretje staan.

    /   Beantwoorden  / 
 62. bert

  bianca slaat op nieuw de plank mis.je heb het maar over domme volk..Ik wilde je laten zien dat het westen met name Amerika en Engeland veranwtoordelijk zijn voor veel leed in islamitische landen.en door wie zijn die leiders gekozen ook door het domme volk..(een oorlog gevoerd op basis van leugens)door wilders!!!.en wij voeren oorlog in afghanistan,jouw partij heeft waarschijnlijk ook voor gestemd,(lekker dom) ben je dan.dus ben je daar mede verantwoordelijk voor,ik weet niet waar je naar toe wil.maar al deze democratisch gekozen leiders denken dus het zelfde als wilders in jouw ogen.Zelfs bij democratisch gekozen leiders is er altijd sprake van een roeping,. een belang, een streven naar de macht en dus van een soort ‘zelfaanstelling’huh.en nou ga ik er niet bij zetten,dat wilders van mij ook geen minister president hoeft te worden.maar het woord,domme volk stoort mij.want je snap er geen snars van.daarom noem ik je geen dom meisje. wilders aanhangers zijn mensen met financiële problemen,wonen in veelal in achterstandswijken,en mensen die zich benadeeld voelen door de maatschapij.en bangen mensen voor het onbekende.maar die stemmers is ie al weer kwijt want die zijn nu weer bang voor de gevolgen van het onbekende.maar zijn dat dan allemaal domme mensen.ik zou maar is wat genuanceerder worden naar andere mensen toe.als je de vrede zo hoog heb zitten.

    /   Beantwoorden  / 
 63. Bianca

  Bert,

  Het is geert Wilders die mensen voor de domme houdt, die hen als dom beschouwd. Dat is wat ik bedoelde, maar heb dat kennelijk scherp verwoord. Mijn excuses.

  Wel vind ik dat de aanhang van Geert wilders niet kritisch is ten aanzien van zijn politieke organisatie en ideeen. Zij volgen een leider op die zegt dat de koran verboden moet worden. Dat vind ik erg gevaarlijk.
  Er zijn ruim een miljoen mensen voor wie de koran liefde, solidariteit en rust betekent. Genoeg mensen die erg houden van de koran en daaruit zingeving en kracht houden. Geert wilders wilt hen dat verbieden.

  Natuurlijk zijn er ‘geweldadige’ teksten in de koran, maar je moet kijken naar het geheeld. Wat betekent de hele koran voor de moslims? Wat halen ze eruit voor hun leven?

  Geert wilders misbruikt de zwakke plekken die er zijn om haat en discriminatie te zaaien. In de heilige schriften van joden staan ook racistische en geweldadige teksten die sommmige joden letterlijk nemen, maar dat wilt niet zeggen dat we de joodsche schriften moeten gaan verbieden in Nederland.

  Ik hoop dat je gaat inziet dat Wilders verkeerd bezig is; het is geen man die verantwoordelijkheidsgevoel kent als het gaat om menselijkheid en vrede. Hij is aanhanger van Ariel Sharon. Zijn harde aanpak heeft hij van hem overgenomen. OOk sharor ging gewoon verder met geweld als de hele wereld tegen hem zei dat hij moest stoppen.

    /   Beantwoorden  / 
 64. Bianca

  Geert Wilders verbergt waar het eigenlijk echt om gaat: het dienen van de belangen van Israel, daarom mag niemand lid worden van zijn organisatie. Want dan gaan mensen actief nadenken en komen ze erachter wie Wilders echt is en wat hij echt wilt bereiken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robbin

   We leven gvd in NL, waarom zou hij de belangen van Israel gaan dienen, ga jij dat daar maar doen, weer 1 minder.

   schijnbaar kun jij niet actief nadenken, alleen passief, vandaar al jou gezwam op deze column, hier zitten mensen niet op te wachten, hier word de doorsnee nederlander alleen maar kk agressief van.

     /   Beantwoorden  / 
 65. bert

  bianca,je komt bij over als een antisimiet.en dat zijn de mensen, die precies hetzelfde verlangen aan de andere kant, herken je hun extremisme Niet omdat het antisemiten zijn.je heb de klok horen luiden,maar je weet niet waar het keppeltje hangt.dus wees voorzichtig met veroordelen in de jouw ogen,dom gehouden mensen.

    /   Beantwoorden  / 
 66. Frans

  Bianca: Ik volg Wilders niet!

  Want Wilders is pro-homo en dat ben ik niet!

  Ik volg de waarheid, het recht en de gerechtigheid.

  Maar ik denk dat dit land éérst de manifestatie van God’s oordelen en wraak nodig heeft, vóór het bereid is te luisteren…als er nog wat overblijven…dan…

    /   Beantwoorden  / 
 67. Bianca

  Bert,

  Ik ben geen anti-semiet. Ik vind het niet netjes van je dat je dit zomaar uit je duim zuigt, slechts alleen maar om dat ik kritisch ben ten aanzien van de denkbeelden en gedrag van Geert Wilders.

  Misschien dat je het niet weet, maar er zijn sommige joden en christenen die erg anti-islam zijn. Wilders heeft dezelfde manier van denken over islam als bepaalde extremistische joden: heel zwart-wit en met haat.

    /   Beantwoorden  / 
 68. Bianca

  Is Wilders prohomo? Dat geloof ik niet. Als hij zogenaamd prohomo is dan doet hij dat om dat te misbruiken tegenover moslims.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robbin

   Misbruik wil ik het niet noemen bianca, dat denken laagbegaafden als jij misschien maar misschien is de pearl een optie want zoals ik al eerder zei, jij bent hier de blinde tyfus hond!

     /   Beantwoorden  / 
 69. Eva K

  Zo als ik de reacties hier weet ik waarom ik geen Wilders stem.

    /   Beantwoorden  / 
 70. bert

  bianca heeft gelijk,…..Misschien dat je het niet weet, maar er zijn sommige joden en christenen die erg anti-islam zijn…oke dat wist ik nog niet.ben pas terug van planeet mars,dus bedankt.dan heb ik ook een nieuws voor je.weet je dat sommige islamieten erg anti joods en tegen het cristendom zijn.en dat daar de zelfde mensen rond lopen met de zelfde gedachte als wilders,alleen naar de andere kant.dus stop met schreeuwen voor die ene kant.en wees kritisch naar alle kanten.anders ben je het zelfde als wilders bezig..ik ben niet voor haatzaaiende wilders en niet voor haatzaaiende moslims.alleen dit wil ik wel van je weten.had wilders ooit kans gehad om een film te maken.als er geen haatzaaiende moslims waren.en maken ze wilders niet groter als ze ons in die haat van wilders betrekken.en alle nederlanders met de dood bedreigen.nee mijn mening is wel dat zij het probleem wilders groter maken als dat wij wilders een held vinden.maar om ons op tv te bedreigen met de dood vindt ik veel te ver gaan.dat heb ik nog niet van een christen of jood gehoord.al scheit ik de bijbel vol met een roze kepel op.in het bnn programma spuiten en slikken.dan nog heb ik de volgende dag geen beveiliging nodig.en dat is niet rechts niet links,maar een feit.(ps ik zeg niet dat je een antisimiet bent,je komt alleen zo over bij mij)

    /   Beantwoorden  / 
 71. arjanne

  Frans:

  Wat een liefde van Jezus straal jij uit zeg!! Echt door al jouw drukke, loze, schreeuwende woorden rennen de mensen op Hem af!
  ” en leert van Mij, dat Ik zachtmoedig ben en nederig van hart”

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robbin

   Mij met een hoofdletter midden in een zin, dat is pas egocentrisch!

   omfg.. flikker toch op met je gelovige praatjes!

     /   Beantwoorden  / 
 72. Nico Groen

  Bianca,je bent een erg domme en onnozele kip
  waarom vertrek je niet naar een islamieties
  land samen met dat muslim tuig en ander antisociaal gespuis,leve een schoon blank en veilig Nederland,weg met die linkse verraders

    /   Beantwoorden  / 
 73. Bianca

  Bert,

  Wilders zaait haat en racisme, alleen hij doet dat op een andere manier dan moslimradicalen dat doen.

  Moslims houden heel erg veel van de profeet Mohamed. Volgens hun religieuze overtuiging mag er van Mohamed geen afbeelding worden gemaakt. De achterliggende gedachte hieraan is het voorkomen dat een mens aanbeden wordt en God vergeten wordt. Ook is de koran voor de moslims heilig. Volgens de islam mag de koran niet ontheiligd worden zoals door er met je vieze handen aan te zitten.

  Geert Wilders weet het bovenstaande allemaal heel goed, maar de gewone Nederlander weet dit niet.

  Geert Wilders heeft gezegd dat de koran verboden moet worden en heeft de koran vergeleken met mein kamp. Geert Wilders heeft Mohamed gelijkgesteld aan Hitler.
  De moslims hebben dit allemaal gehoord en ze hebben ook gehoord dat geert Wilders bezig is om een antiislam film te maken waarbij gespot gaat worden met de islam zoals met afbeeldingen van de profeet.

  Geert Wilders – als hij iets doet met Mohamed of de koran – is er meteen een oorlog tussen moslims en niet-moslimsl; geert wilders weet dit alang, maar hij doet het toch omdat hij een hekel heeft aan de islam. Het afbeelden van Mohamed is een provocatie die de gewone Nederlander niet begrijpt omdat hij de islam niet kent.

    /   Beantwoorden  / 
 74. Bianca

  Nico Groen,

  haat jij moslims? En Waarom? Heb je wel contact met moslims gehad? Ben jij een aanhanger van Wilders? Ik ben nieuwsgierig.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robbin

   Deze man heeft gewoon gelijk, en je reactie hierboven op Bert vertel jij dat Wilders een Anti-koran film maakt, dat bazeer jij op grond van?
   juist, nergens op.
   vervolgens zeg je dat wilders oorlog zaait tussen moslims en niet moslims? dat is juist andersom, wilders doet dit omdat hun de oorlog zaaien, dat is juist onopvallend, niet wilders! dat moet jij is gaan inzien! kom ik toch maar weer terug op je blindheid.
   ik ken moslims, ik weet hoe sniekie ze zijn.
   dat zijn de mensen die oorlog en haat zaaien, racisme (ze haten homo’s en gehandicatpen) dat is pas erg en het is erg dat mensen DIT NIET ZIEN!

     /   Beantwoorden  / 
 75. Henk

  Beste Nilsson
  Als jij wilt dat ik een klein zwart snorretje moet laten staan dan kan ik niet anders cocluderen dat ook jij niet snapt waar het om gaat.
  We worden al eeuwen bevolkt door inwoners uit spanje, griekenland, portugal, servie bosnie, kenia, rusland, polen,ierland ,engeland, denemarken, zweden etc. etc. etc.
  Waarom was er toen nooit een terreur coordinator aangesteld?
  Tegenwoorig is deze er wel. Waarom is dat dan.
  Als er een kind een poppetje tekent met een baard en zijn lerares verteld tegen het kind dat dat mohammed is dan kan de juffrouw ter dood worden veroordeelt. Welnu beste nilsson, ik vind dat niet normaal. En ik moet daarom een klein zwart snorretje laten staan terwijl jij vind dat dat normaal is anno 2008.
  Misschien is een baard en een jurk ook wel iets voor jou.
  Veel wijsheid en een gezonde geest toegewenst.

    /   Beantwoorden  / 
 76. Nilsson

  Kijk eens in de spiegel Henk. Jij mag tegen een ander zeggen dat hij een jurk aan moet trekken en een baard laten staan, maar de ander mag niet in dezelfde context jouw met gelijke munt terug betalen. Wie begint er hier nu met dit soort dingen te gooien. Maar je hebt gelijk ik is groot en jij bent klein en dat is niet eerlijk.

    /   Beantwoorden  / 
 77. Henk

  Beste nilsson

  Ik geloof dat je het niet goed hebt gelezen en dat is jammer.
  Maar ja ik snap het nu.
  Het is trouwens niet “ik is groot” maar ik ben groot. En ja hoor, dat ben ik zeker.

  Goedenavond beste nilsson

    /   Beantwoorden  / 
 78. Nilsson

  Henk ken je misschien een klein zwart kuikentje genaamd calimero.

    /   Beantwoorden  / 
 79. Henk

  Beste Nilsson

  Ik denk dat ik nu weet waar het probleem bij een hoop mensen zit.
  Calimero is n.l. niet echt. Dat is een verzonnen figuur bedoelt om kinderen te vermaken. Maar helaas zijn er mensen die stripfiguren met de realiteit verwarren. Zo gebeurt het nl ook in de grote mensenwereld.
  Islamitische mensen ( moslims )in afganistan zijn plotseling van mening dat ik en andere nederlanders dood gemaakt moeten worden omdat onze Geert een film heeft gemaakt, die overigens nog door niemand is gezien. Dus ook jij moet er helaas aan geloven beste nilsson.

  Nilsson, veel gezondheid en wijsheid voor u en de uwen.

    /   Beantwoorden  / 
 80. Nilsson

  Inderdaad fantasie met werkelijkheid vermengen. Welke afghaan heeft gezegd dat jij en ik dood gemaakt dienen te worden. Inderdaad Henk fantasie met werkelijk vermengen.

    /   Beantwoorden  / 
 81. bert

  wilsson is totaal de realiteit uit het oog veloren….Henk ken je misschien een klein zwart(als het maar zwart is he) kuikentje genaamd calimero.is dat die uilskuiken oftewel,boerenlul, dombo, domkop, dommerik, domoor, drol, droplul, druiloor, eend, eendenkuiken, ei, eikel, ezel, ezelsveulen, flapdrol, gehaktbal, hals, hansworst, jojo, kaffer, kalf, kalfskop, koe, kuiken, kwezel, leeghoofd, minkukel, nitwit, oelewapper, oen, oetlul, oliebol, onbenul, rund, schaapskop, steenezel, stomkop, stommeling, stommerd, stommerik, sufferd, sufkont, sufkop, sufkut, uil, uilenbal, weetniet, zakkenwasser, zultkop. nee die kan ik niet. familie van je wilsson!!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 82. Nilsson

  Ik wist niet dat jij zoveel woorden kende Bert. Het valt me echt mee, zo erudiet jij kunt schrijven.

    /   Beantwoorden  / 
 83. bert

  ik wist niet,dat jij niet wist dat ik zoveel woorden kon.ik wist zo wie zo niet,dat jij wist wat ik wel en niet kon.maar bij deze kan ik nog een paar woorden,realisties,oogkleppen,dorp,huisjeweltevree,en natuurlijk weltrusten.maar dat kleine zwarte kuikentje nee,maar dat wist je al.goedkoop he,dat loop jij al maanden lang te doen wijsneus.en dat wist ik weer over jou.zo weet ik meer over jou als jij over mij.baas boven baas,maar ja ik ga niet naast me schoenen lopen,ik ben het wel gewend.eren die eren toekomt maak ik er gemakshalve maar van.

    /   Beantwoorden  / 
 84. bert

  en bianca,mischien dat jouw gezonde kijk op de problemen,voor waarheid worden aangenomen door je blonde vriendinnen.maar het komt over als klinkklare onzin.Wilders zaait haat en racisme, alleen hij doet dat op een andere manier dan moslimradicalen dat doen.die andere manier is zeker,dat wilders geen gebruikt maak van opblaaspoppen.ps ben jij soms de dochter van nilsson.die maakt ze eigen ook al maanden belachelijk hier.want als je rotte peren met rotte peren gaat vergelijken.wat wil je daar dan mee zeggen.ik heb gelijk,jahoor meid,je hebt gelijk hoor,net als je pa.en nu niet meer schrijven.ga maar lekker de eerst komen de maanden van je gelijk genieten.doei doei lieverd.niet bellen hoor,wij bellen wel he.doei

    /   Beantwoorden  / 
 85. Nilsson

  Wat ben jij toch gevat Bert. Lekker op de man spelen en toch overtuigend overkomen. Welke andere Nickname heb je nog meer gebruikt? Heb je bij jezelf geen enkel moment zoiets als wat zwak eigenlijk, blijkbaar niet. Ik hoop dat iemand je een keer een spiegel kado doet.

    /   Beantwoorden  / 
 86. Nilsson

  O wat leuk Bert dat je niet weet hoe je realistisch schrijft.

  Naast de schoenen gaan lopen kan alleen maar als je nog schoenen aan hebt. Dat wordt dus moeilijk bij jou.

    /   Beantwoorden  / 
 87. bert

  enkeld robert,meneer nilsson maar er kwam nog een robert.lang niet zo goed als ik,kan ook bijna niet.ik zou het land uigezet moeten worden,zanddalig als je geneens realisties’goed kan schrijven .ik wil alleen als het mag nilsson,vooruit rijden in de trein.je heb alweer gelijk nilsson.je hoeft net als je dochter niet meer te schrijven he.bellen ook niet,wij bellen wel he.doeidoei .ps als je nu een foutje vindt na 31 minuten.ja,dan ben je pas een einstein.zoek hier ook de fouden.hebbie wat te doen.zeurbiet

    /   Beantwoorden  / 
 88. D

  die geert wilders denkt niet na
  hij maakt mooi een filmpje.
  hij zit veilig hier in nederland
  maar wat van de soldaten die in afghanistan zitten?
  zij zitten tussen die afghanen in. als die iets willen doen van aanslagen of weet ik waar ze tot in staat zijn hebben de soldaten het te voorduren en niet die wilders.
  hij moest eens een eigen zoon of dochter daar hebben zitten. kijke of hij dan ook zo een film maakte. tuurlijk niet want dan zou hij hun in gevaar brengen.
  mijn vriend gaat in januari naar afghanistan en het is geen prettige gedachten dat ze het nu allemaal gemunt hebben op de nederlanders.
  dat ie eens nadenkt voordat hij een film maakt..

    /   Beantwoorden  / 
 89. henk

  Beste nilsson

  Ik geloof dat jij geen nieuw kijkt of leest
  Ik meen toch een aantal lieden op tv gezien te hebben die duidelijk te kennen hebben gegeven dat wij dood gemaakt moesten worden. Trouwens ook mensen uit denemarken moesten er aan geloven. Het waren, als ik het mij goed herrinner, mensen met een tulband op en er werd verteld door de nieuwslezer dat dat studenten waren. Het was opgenomen in afganistan en er werd ook geeist dat onze soldaten het land moesten verlaten. Overigens vind ik ook dat ze daar gelijk in hebben.
  De papaverkwekers worden dan n.l. minder gestoord bij het produceren van grondstoffen die nodig zijn voor de productie van cocaine cq financiering van de taliban. Dit alles onder het toeziend oog van de moslimleiders.
  Tja beste nilsson, ik kan er ook niets anders van maken.

  Gegroet en af en toe een krantje lezen. De collum van onze weledelgeleerde dr. Smalhout doet het ook altijd wel goed. Zeer verhelderend.

    /   Beantwoorden  / 
 90. Fernanda

  En daar sluit ik mij bij aan.
  Aanpassen aan veranderingen! Dat is pas een Nederlander. Zelfs de geschiedenis laat zien dat wij ons kunnen aanpassen als geen ander.
  Als ware het vroeger America!? Wij kunnen het beter! Het land van mogelijkheden voor onbekrompen aanpassende mensen waar ook vandaan met wat voor leefgewoonten zij ook mogen hebben. Dat maakt mij als Nederlander trots. Hoe kleurrijker hoe mooier. Ooit bij stil gestaan wat wij allemaal van elkaar kunnen leren? Ik wel!

    /   Beantwoorden  / 
 91. Turkalicious

  In the original koran ther is NO passage that says u are a great man when u blow yourself to pieces, the problem lies with the interpretations of the book.There are different whays to do that. The radical muslim whay is the things they were described but, just like there are people who live in a ‘christian’ country and are atheist (non-believers) 98% of the muslims dont want to ‘kill all the americans’simply because they are muslim in a less radical way.islam isnt the only religion with a radical wing.Geert Wilders may say what he thinks about different religions but he hasn’t got the right to bring them a shame with this movie.We all got our opinion about everything and no one can occure this, but what we can do is respect everyone and every religion, so that we can expect respect from another..If you don’t give respect you never will get respect back.So don’t cry whenn they shoot you down because you hurt them and their family.Hurting people by making them and their family shame can bring every people in every situation.It can even exhort people to murder that one who hurt them or their family.Think good about this and don’t discriminate each religion because a litte group of them makes wrongs.

    /   Beantwoorden  / 
 92. Nilsson

  Ja dat levert een hele boel op Frans echt verhelderend. Schrijf je een keer een kort stukje. Denk ik, misschien is het wel wat. Wel het zijn tekstjes van mensjes over mensjes die dingetjes gedaan hebben. Die niet te controleren zijn, niet te vergelijken zijn en derhalve niets zeggen. En zelfs al is het waar zegt het nog helemaal niets.

    /   Beantwoorden  / 
 93. DiRk

  Hoi Lars,
  eweldig stuk, mijn complimenten.
  Echter aan alles zit meerdere kanten.
  Ik snap de angst voor de Islam, Hindoe, Jodendom, christendom zelfs.
  Het jammere is dat van alle wereldgodsdiensten de joodse, christelijke en moslim godsdiensten enorm veel raakvlakken met elkaar hebben en we elkaar toch niet kunnen luchten of zien. Mede hierdoor is Hitler zijn genocide begonnen.
  Echter zijn motief is niet haat, maar het zoeken naar een zondebok.
  Nu hebben de vrome moslims (lees extremistische) ook een kort lontje. Alles wat ook maar scheef zit zit, is meteen reden voor overdreven acties. Kijken wij naar de vrome Christen (lees Gristen) die gaan ook over de rooie wanneer op zondag de was wordt buiten gehangen. Vloeken word bestraft en niet getolereerd, nu pas is een wetsartikel verwijderd die het vloeken verbied.
  Amerika die de hele westerse wereld bang maakt met de boodschap dat alle moslims extremisten zijn helpt ook mee. Dit doet me denken aan vroeger op school wanneer twee partijen tegen over elkaar staan te schelden en namen naar elkaar toe roepen.
  De vraag is niet of we dit kunnen oplossen, want dat kan niet. Althans niet zonder dialoog. eigenlijk moeten we met de vraag beginnen waarom hebben wij een hekel aan elkaar? Je kan dan denken aan Israël. Eeuwen lang wordt daaar gebakkeleid over een paar stukken steen. Christen haten joden omdat ze Christus aan het kruis hebben genageld. (De romeinen deden het maar al(l)a(h). de moslims hebben onze heilige plaatsen ontheiligd, (wat van ons? voordat het christendom werd verspreid geloofden we nog in meerdere goden). Mensen die er generatie op generatie leven zijn de werkelijke eigenaren.
  Dus waarom elkaar haten?
  Integratie: ja hoor, mensen kijk eens kritisch wanneer jullie op vakantie gaan naar waar dan ook. Duitsers, Engelsen en ook Nederlanders misdragen zich (althans een kleine groep, en die zorgen er weer voor dat de grote groep wordt vergruisd. Dit is vaak diezelfde kleine groep die zich niet willen integreren in de simpele regels van het gast land, maar wel verwachten dat onze buitenlande medebewoners van dit stukkie klei onder de zeebodem). De meeste gastarbeiders van ed eerste generatie zijn vaak laag geschoolde mensen die moeite hebben met het leren van nederlands. Maar wat graag willen de meeste diep in hart terug naar hun vaderland, maar kunnen dat niet meer omdat ze hier hun hebben en houden hebben opgebouwd.
  Het komt allemaal hier op neer:
  Onbekend maakt onbemind.
  Ik zou heel graag met moslims christenen joden hindoes atheïsten en wat voor andere geloven er mogen zijn, om de tafel willen zitten en nu eens willen uitspreken waarover we nu eigenlijk ruzie maken.
  Moslims, chirstenen, joden en Boedisten geloven in 1 god. De ene noemt hem Jawe een ander God een ander Boeda een ander Allah.
  De ene gelooft heilig in Maria, de ander in Mohammed, de ander in de messias (die volgens sommige religies nog steeds moeten komen).
  Of je nou in Allah geloofd of in Jaweh of in God, of in Jezus, je weet pas zeker of diegene bestaat op moment dat je aan de poort klopt omdat je je ogen nooit meer open doet. Ik respecteer een ieder die wil geloven, en de respectloze mening van 1 persoon stuit mij tegen de borst. Ik durf te zeggen dat ik een joodse chroslim ben want in alle reliegies staan goede en kwade dingen. Het probleem van de koran, bijbel of torrah is de manier waarop mensen deze intrepeteren, maar uit eindelijk draait het om 1 ding, er is 1 god. Over geloof en politiek zijn de meeste oorlogen gevoerd.
  Zelfs onze voorvaderen hebben hierover 80 jaar in de clinch gelegen met de spanjaard. Zijn deze lessen vergeten? Net als de lessen van onze ouders/grootouders en overgroot ouders in 1940-45? Iedereen kent het boek van Anne Frank. De tweede wereldoorlog is nog geen eeuw geleden. De littekens zijn hoogop vervaagd, maar we hebben nog steeds 4 en 5 mei. Dit heeft in deze tijd dus geen betekenis meer, en dat is enorm jammer.

  Ik roep een ieder ook op om deze discussie op een eerlijke manier en met een open vizier te voeren met wederzijds respect.
  Iemand uitschelden is zo makkelijk.
  Voor de mensen die jou een landverader noemen, kijk naar het verleden en zie wat een land verader doet. Ik sta voor Nederland en heb ook mijn steentje bijgedragen in de strijd voor vrijheid en democratie. Dat doe jij ook. Diegene die jou een landverrader noemen zijn tegen vrijheid en democtatie. En daardoor dus zelf een verrader van deze basis begrippen van onze grondwet.
  De vrijheid van godsdienst is zwaar bevochten in de 80 jarige oorlog. Wij zijn al 5 eeuwen vrij om te geloven wat wij willen. Menig nederlander heeft in zijn stamboom wel slachtoffers zitten van deze oorlogen. Wat kan een mens snel vergeten… Zonde!

    /   Beantwoorden  / 
 94. DiRk

  Als aanvulling:

  Als vrijheid betekent dat Wilders zijn film mag vertonen, dan is dat zo en mag hij dat. Vrijheid is ook: Eens zijn dat je het niet eens bent”, vrijheid is ook: Uitslapen op zondag en niet naar de kerk gaan. Vrijheid is ook: niet meedoen aan het vrijdag gebed of de sabbat.
  Vrijheid is ook: Frans mag zeggen wat hij wil, maar Lars dus ook, en een Bianca en een weet ik veel wie.
  Vrijheid is ook: vriendschappen sluiten met mede gematigde gelovigen van welke religie dan ook. Vrijheid een groot goed!

    /   Beantwoorden  / 
 95. hotmail

  Waar ik problemen mee heb is dat als Geert Wilders ongelijk zou hebben met zijn film Fitna, dan zou:
  DE GEHELE ARABISCHE WERELD NIETS VAN ZICH LATEN HOREN!
  Je ziet nu het OMGEKEERDE!!!!

  Als wij Nederland kritiek zouden moeten geven op al die cartoons en filmpjes over Christenen en Joden in de Arabische wereld, en wij zouden hetzelfde reageren als hun: dan zouden we terstond honderden bommenwerpers over die achterlijke verwaande godsdienstverdwaase moslims moeten heen sturen. Want dan wil onze ALLAH het…

  Wie denken al die moslims in het buitenland wel dat ze over onze maatschappij en Geert Wilders kunnen zeggen. Het enigste is dat hij rake opmerkingen maakt en hun slachten dagelijks Christenen en Joden af en voeren gruwelijke dierenmartelingen uit!

    /   Beantwoorden  / 
 96. jasper

  Ik denk dat alle mensen die wILDERS NIET HOLLANDS VINDEN NOG MAAR EENS EEN KEER GOED NA MOETEN DENKEN VOORDAT DEZE DOMME MENSEN HUN UITSPRAAK DOEN. Wilders is gewoon een man die bezorgt is over het welzijn van zijn land en haar inwoners. als alle mensen nou kunnen stoppen met jammeren over Fitna want hoe je het ook brengt het geloof ( de islam, het christendom, het boedisme, het jodendom.) het is gewoon allemaal één groote pot nat en is iets wat alleen maar alende in de wereld brengt. het geloof is het punt waardoor er oorlog is en de enigste rede dat mensen gelooven is omdat ze bang zijn om dood te gaan. dat wij mensen elkaar doormiddel van menings verschillen gaan vermoorden zegt gewoon al genoeg he. als we nou allemaal samen deze kut wereld bijelkaar pakken en er iets goeds van maken inplaats van alleen maar nog meer elende in de wereld te helpen.

    /   Beantwoorden  / 
 97. Stefan Pieters

  Geert Wilders is the best.Hij is van Nederlands-Indische komaf.

  Groet aan alle Indisch/Molukse-Nederlanders en de mensen uit Nederlands-Nieuw Guinea.

  Stem PVV

    /   Beantwoorden  / 
 98. Henk van Zanten

  Frans heeft geen beetje gelijk,maar helemaal gelijk. DE islam is een groot gevaar voor ons land,gluiperig en subtil rukken zij steeds verder op, de grenzen aftassend
  hier bij worden zij inderdaad[wat frans schreef] geholpen door die onnozele/naiefe
  linkse dwazen.het doel is duidelijk,Nederland islamiseren.op dit moment
  is er een enorme 5 colonne actief in nederland, De partij van de alochtonen, word subtiel overgenomen door de islamieten
  als een kankergezwel infiltreren zij .over 20 jaar is Rotterdam 70 procent alochtoon
  de gemeente raad zal hoofdzakelijk bestaan uit islamieten,aan gevuld met enkele linkse IDIOTEN/VERRADERS.de blanke nederlander zal
  wegvluchten,hun plaats zal snel worden ingenomen doer woestijn krijgers,het zelfde wat gebeurd is in beiroet.uiteindelijk zal het paard van troje aankomen op het binnenhof
  het is geen 5 voor 12/ doch al 5 over 12.
  dit alles is de schuld van dat linkse schorum
  zij verraden niet alleen de echte nederlanders. maar zelf hun etgen kinderen
  het is intens triest.

    /   Beantwoorden  / 
 99. Kees

  Ach ja, ik heb Lars altijd al een linkse lul gevonden en Nilson een linkse parasiet. Nou en? Ieder zijn mening toch. Fijn voor Lars dat hij zijn linkse dogma’s mag tentoonstellen op dit blog. Ik ben van mening dat de islam het grootste kankergezwel in de samenleving is. Nou en? Ieder zijn mening toch?

    /   Beantwoorden  / 
 100. frans

  Hier hoef ik niets aan toe te voegen,ik sluit mij volledig bij Kees aan.
  prima gezegt kees,

    /   Beantwoorden  / 
 101. Sonja Muller

  Zeg Lars van der Werf,
  Als Geert Wilders een hond, dan ben jij de valse hond hier…

  Wat mij betreft is het HOOG TIJD en hopelijk nog op tijd voor deze Club Partij van de Allochtonen,… oeps PvdA in deze, wakker wordt en hun koers verandert.

  En jij maar tegen Geert Wilders schelden. BLIJ EN VOL TROTS KAN IK STELLEN DAT ZONDER Geert Wilders, de rest vd maatschappij in slaap was gevallen.
  HIJ is notabene de Hollander die moed heeft om zaken te benoemen waar de maatschappij stelselmatig en steeds heftiger last van kreeg, als heel NL met de staart tussen hun benen liepen, omdat de Marokkanen en Turken die in NL met hun voorouders, ouders, en/of inmiddels hier geboren zijn, onze eens zo mooie en vredige maatschappij zoooo verzieken en ONS denken hun koran regeltjes ‘JUST LIKE THAT’, de westerling, op te dringen.
  Die Marokkanen en Turken dolblij dankzij lieden zoals JIJ hier.

  In samenhang hiermee doe ik je hier wat citaten uit

  “DE ONDERGANG VAN NEDERLAND – LAND DER NAÏEVE DWAZEN”

  geschreven door een Marokkaan in 1990, Mohamed Rasoel genaamd.
  Zijn voorspellingen zijn anno 2008 zo langzamerhand griezelig concreter geworden.

  Omdat hij twee levens heeft geleid, waarvan het tweede in Nederland, bekijkt hij de Nederlanders
  - en hun aandoenlijke optreden,
  - hun misplaatst optimisme en
  - hun gedesoriënteerde drang tot verantwoording van een kant waar zij zelf een dode hoek in hun blikveld hebben.

  De auteur toont aan dat de Nederlanders, als ze in hun beleid tegenover de moslims, en misschien ook tegenover zichzelf, geen drastisch andere koers gaan varen, onvermijdelijk hun eigen cultuur te gronde zullen richten, die dan zal worden verdrongen door de cultuur van de islam.
  En in het ergste geval zullen zij moeten constateren dat ze hun toch al verstikkend kleine landje letterlijk hebben weggegeven.
  De auteur belicht zijn onderwerp vanuit diverse invalshoeken en toont met behulp van vele voorbeelden aan dat wat een vergezochte speculatie lijkt in feite al nabije toekomst is.
  Wie de verwijzingen naar de evolutie van de mens en het betoog over de diverse vormen van discriminatie en de naïviteit van de Nederlander leest, evenals de gedetailleerde uitleg omtrent de mentaliteit van de moslim, geïllustreerd met citaten uit de koran
  -”Doch indien zij u bestrijden, doodt hen dan.”-
  zal niet alleen de eigen positie in de samenleving tegenover de moslims opnieuw bezien, maar zal ook
  een nieuwe blik op het beeld van zichzelf in de spiegel werpen, ditmaal door de ogen van iemand die wellicht, omdat hij in feite tegen zichzelf schrijft, werkelijk objectief mag heten.

  De Hollanders is een volk dat zo lang in een keurig opgeruimde maatschappij heeft geleefd en zijn goedaardigheid zo ver heeft ontwikkeld dat het niet alleen vergeten is hoe rotzooi eruitziet, maar ook nooit de benodigde slimheid heeft ontwikkeld om zichzelf schoon te houden: de Nederlander ziet de rommel om zich heen niet en ziet dus ook geen reden om zich ertegen te beschermen.
  Want wat Hollanders stelselmatig doen is spitten in achtergronden op zoek naar een verantwoording wat ze ook heel goed uitkomt, omdat al die vrij zwevende intelligentie toch ergens voor moet worden gebruikt. En zo zien de Hollanders, te zeer in beslag genomen door het gestage aanbod van situaties als ze zijn, over het hoofd dat er niet voor alles een ingewikkelde verklaring hoeft te zijn.
  Ter illustratie: En als ik agressie vertoon, is dat mijn normale reactie. Voor mij zou beheerst gedrag een afwijking van het normale patroon zijn zegt een hij als Arabier (Lees: uit de niet westerse moslimlanden: Marokkanen,Turken etc.) .
  Kortom, sommige mensen doen iets puur gedreven door de omstandigheden, terwijl anderen hetzelfde van nature doen.
  Wie niet rijk hoefden te zijn om over de hele linie meer status te genieten, dat waren de Europese toeristen die, doordat ze zo vlug van vertrouwen waren, een gemakkelijk doelwit vormden.
  Bij Marokkanen bestond de truc eruit dat ze op de toeristen afgingen en ze waarschuwden, niemand te vertrouwen en goed op hun bagage te passen. Zo wonnen ze automatisch nog wat extra vertrouwen, en bij de eerste gelegenheid: foetsie bagage.

  Hoog op de vleugelen van hun goede wil en voortgedreven door een gedesoriënteerd instinct voor verantwoording, zien de Hollanders de wereld onder een scheve hoek: ze maken de
  f o u t, handelingen van mensen uit andere landen te beoordelen door zich rechtstreeks in hen te verplaatsen.
  Zo werden buitenlandse arbeiders, die vroeger in groepen leefden en zich gezien hun leefomstandigheden in hun eigen land de koning te rijk voelden, door sociaal werkers tot de overtuiging gedwongen dat ze niet gelukkig waren, omdat de Hollanders in zulke omstandigheden niet gelukkig zouden zijn.

  Sinds lang werd en worden nu nog over weinig onderwerpen meer gekletst dan over discriminatie, een woord dat vooral dienst doet als wachtwoord van de Club van “Linkse” Mensen, PvdA voorop terwijl de paranoia die het buiten de club aanricht totaal willens en wetens wordt genegeerd.
  Maar ergens in de campagne ertegen, met alle eindeloze discussies over slaven in Suriname, joden in de tweede wereldoorlog, Zuid- Afrika, enz. zijn de Hollanders van hun koers geraakt, hebben ze hun hersenen kortgesloten, zodat allerlei afzonderlijke verschijnselen zijn versmolten tot één groot “multiculti” monster. Daarbij zagen ze over het hoofd dat ze, hetzij bewust hetzij onbewust, het woord over en weer gebruikten en nog gebruiken als pistolen tegen elkaars slaap.

  DE MOSLIMS IN HET VIZIER
  Dief kent dief, smeris kent smeris, junkie kent junkie en moslim kent moslim. De Nederlander echter, die zichzelf nooit heeft leren kennen, leert liever de moslim kennen, en brengt het er maar povertjes af.

  BEDRIEGELIJKE SCHIJN
  De Nederlanders ontmoeten de moslims op culturele bijeenkomsten, op markten en op feestjes. Ze zien de glinsterende, verlegen ogen en de oprecht blinkende glimlach en denken: wat aardig, wat gezellig, wat vrolijk zijn die mensen.
  En als ze dan naar zichzelf kijken, zien ze wat ze daar missen, maar gefascineerd en geboeid bewegen ze zich als insekten naar de bron van het ongewone licht. In de verwachting dat wat daar blinkt goud is, zien ze niet dat de aardigst lijkende mensen vaak de grootste onmensen zijn en dat mannen als Khomeini of Ceausescu op hun partijtjes even sterk straalden als wie ook.

  Het kan interessant zijn om te zien hoe de islamitische cultuur verschilt van de Nederlandse, maar het kan gevaarlijk zijn om niet te zien dat uiterlijk overeenkomstige zeden en gewoonten soms qua intentie en effect des te sterker van elkaar verschillen.

  Ten slotte: een gesprek met een Nederlander is nooit compleet zonder een dozijn waaroms. De vraag “waarom” geeft in islamitische landen aanstoot en kan tot moeilijkheden leiden.
  Gezien de grote verschillen onder alle oppervlakkige gelijkenissen ik heb nog maar een fractie genoemd, gevoegd bij de vanzelfsprekendheid waarmee moslims liegen en bij de verwarring die ontstaat doordat Nederlandse onderzoekers eerst allerlei voor moslims volstrekt onbegrijpelijke vragen in de oren van de moslims pompen, om hun vervolgens de antwoorden uit hun mond te trekken die ze graag willen horen, valt het niet moeilijk voor te stellen hoeveel misverstanden er over de moslims zullen blijven bestaan.

  Ik zelf loop hun moskeeën in en uit, zit te midden van hen in hun clubs als hun ‘kameraad’ en hoor ze vertellen hoe verdorven de Nederlanders zijn en hoe mooi ze de Nederlanders ertussen nemen, om nog te zwijgen over de gevaarlijker dingen die ze zeggen zonder dat ze weten wat ik denk.

  Als we de moslims echt willen begrijpen, moeten we een blik in de koran werpen. En hoewel ik dat boek uit mijn hoofd heb geleerd met behulp van zweepslagen, heb ik er laatst in zitten lezen om mijn geheugen op te frissen, me afvragend of de moslims nu de koran misbruiken of andersom, of allebei.

  Evolutiekloof – De ontwikkeling van de Westerse versus niet-westerse beschaving

  Misschien is er eenvoudig sprake van een evolutiekloof, hoewel ik er in dit verband bij wil zeggen dat de evolutie waarover ik het heb uitsluitend

  - een culturele ontwikkeling betreft,
  - de ontwikkeling van sociaal gedrag en mentaliteit;

  het lijkt mij even onwaarschijnlijk en onlogisch dat alle volkeren dezelfde ontwikkeling zouden hebben doorgemaakt als dat twee vingers dezelfde afdruk zouden geven, of dat twee sterren of twee bladeren precies eender zouden zijn.

  De trap van evolutie waarop een volk staat bepaalt de ligging van zijn grenzen. Hoe meer twee volkeren verschillen wat betreft die ligging, hoe eerder het tot botsingen zal komen.
  Dit verschil is tussen de Nederlanders en de moslims zo extreem als het maar kan.

  Het grootste gevaar is eerder gelegen in de schok die het westen heeft gekregen dan in Khomeini’s dreigementen.
  Wie zich in een schaakpartij laat verrassen, verliest.
  Het westen had dit moeten zien aankomen.
  Want van een schok kun je herstellen, maar onwetendheid en de verrassingsfactor betekent een permanent gevaar.

  Wat betreft de botsing tussen de islam en de vrijheid van meningsuiting, hebben de moslims evenveel recht om hun godsdienst te beschermen of zelfs om agressief te zijn, als de blanke man heeft om zijn vrijheid van meningsuiting te beschermen of zijn flegma.
  Maar beide rechten kunnen voor elk van beide partijen slechts gelden in het eigen land.

  Daarom kan een Nederlander niet eisen dat De Duivelsverzen in Turkije of Marokko wordt verkocht, zo min als de moslims in Nederland verwachten hun islamitische recht te kunnen afdwingen.
  En moslims zouden onze lof verdienen als ze trouw naar hun eigen land teruggingen om daar hun longen uit hun lijf te schreeuwen.
  En waarom zouden ze niet hier zijn en de Nederlandse goede wil maximaal misbruiken, als dat precies is wat er van ze wordt verwacht en waartoe ze worden aangemoedigd?

  BEZOEK DE ARGUMENTEN-WATERVALLEN
  Nu de Moslims hier eenmaal zijn, is er ook een stortvloed aan argumenten voor hun aanwezigheid. Al moet ik toegeven dat ik heel zeker weet dat er meer moslims in Nederland zijn dan argumenten.

  Zeker: er moeten wel zo’n vijfentwintig moslims per argument zijn. Zoals iedereen weet is
  - het eerste argument om de ontstane problemen te verklaren dat de moslims in Nederland worden gediscrimineerd en niet worden geaccepteerd in de samenleving.
  Ikzelf, ook een donkere moslim, ben in al de jaren dat ik nu
  in Nederland ben, niet één keer gediscrimineerd, behalve
  door buitenlanders.
  Het ergste wat me overkomt is dat een vrouw haar
  portemonnee wegstopt of dat een bewakingsman in een
  winkel me in de gaten houdt, wat ik kan respecteren, want
  dat ze zo argwanend zijn, is in laatste instantie te wijten aan
  de jatgewoonten van mijn eigen soort.

  Wat betreft het geaccepteerd worden: ik heb duizenden Nederlanders ontmoet en heb tientallen Nederlandse vrienden, en nooit is me het gevoel gegeven dat ik niet welkom was of werd genegeerd. Integendeel: ik erger me er wel eens aan dat ik extra beleefd word behandeld.
  De waarheid is dat
  - alleen wie zelf een situatie creëert waarin hij wordt
  afgewezen,
  - wie zichzelf wegcijfert en ontoegankelijk maakt, zich
  gediscrimineerd zal voelen.

  In werkelijkheid zijn het de moslims die de Nederlanders afwijzen, en hun klachten over discriminatie zijn alleen maar een handige afleidingsmanoeuvre.
  ‘Maar de discriminatie en soortgelijke sociale problemen zijn toch alleen maar een kwestie van aanpassing,’ argumenteren de sociologen. Ze leggen ons uit dat de moslims, kinderen zowel als volwassenen, moeite hebben met het overschakelen van hun cultuur naar de Nederlandse, en dat ze, zolang ze het daar druk mee hebben (inmiddels vele jaren), niets anders vragen dan te worden getolereerd.
  Daar zit waarschijnlijk meer, en oudere, waarheid in dan de sociologen hebben onderzocht.

  - Misschien hadden de moslims in hun eigen land, waar ze aan een stuk door vochten, en waar ze ook voor hun komst naar Nederland al agressief waren, ook wel aanpassings-problemen.
  - Misschien hebben ze het er al eeuwen druk mee, maar wil het ze nog altijd, doordat de zon in het westen ondergaat, of door het ontbreken van een Oostpool, niet lukken.
  - Als het aanpassingsargument ook maar enigszins steekhoudend was, dan zouden de Nederlanders die naar Canada en Australië emigreren ook vanzelf agressief worden, onderwijsproblemen krijgen, misdaden begaan enzovoort.

  ‘Maar onze problemen zijn immers de prijs die je betaalt voor het samenleven, en is samen leven niet een kwestie van geven en nemen?,’ zeggen de Nederlanders. Maar in dit geval geldt dat niet.
  Want als er sprake was van een gemeenschap van Syriërs en een van Nederlanders, allebei in Tokio, dan zou het logisch zijn als beiden elkaar even ver tegemoet zouden komen.
  Maar de moslims zijn nu in Nederland, het moederland van de Nederlanders, hun thuis, en eventuele aanpassing moet geheel van de kant van de moslims komen, zonder enige verplichting voor de Nederlanders.

  Ik kan niet in iemands huis gaan wonen, het anders inrichten, de televisie roze verven alvorens hem te mollen, sigaren roken, de kat eruit smijten en verwachten dat hij dat zal accepteren. Trouwens, als de Nederlanders elke buitenlandse nationaliteit voor 10% tegemoet zouden komen, dan zouden ze in stukken worden gereten.
  De Nederlanders begaan de vergissing dat ze dit principe, sinds het succes bleek te hebben bij hen zelf, op iedereen toepassen. Ze vergeten dat sommige mensen zich nooit schuldig voelen of hun fout inzien, omdat ze het denkvermogen daartoe missen.
  Je kan je kat niet bij een valse hond neerzetten, op een haar na aan stukken laten scheuren en dan later terugkeren met je kat in de hoop dat de hond van zijn fout heeft geleerd.

  Voor meer lees het boek uitgebracht in 1990 MOHAMED RASOEL in
  “DE ONDERGANG VAN NEDERLAND – LAND DER NAÏEVE DWAZEN”

  En Geert Wilders

    /   Beantwoorden  / 
 102. Alfred Verveer

  Geert is een held en de enige die de Nederlanders probeert wakker te schudden, stort allemaal een (klein) bedrag op de rekening van de Partij Voor De Vrijheid 670472344 heb ik net ook gedaan, Nederlanders in het algemeen zien niet de realiteit, we moeten Geert steunen !! met de groeten van Fred [email protected]

    /   Beantwoorden  / 
 103. Fred Wijma

  Het gaat er m.i. niet om of je voor of tegen Geert Wilders en zijn partij bent. Het gaat erom dat Geert af en toe niet weet wat hij zeggen of zwijgen moet. Ik leerde vroeger van mijn ouders dat ik alles mocht denken, maar niet alles mocht zeggen. En van dat laatste trekt Geert zich niks aan. (heeft mijn ouders ook niet gehad natuurlijk ;-)
  Uiteraard moet je scherp en ondubbelzinnig kunnen zeggen waar het op staat, zodat wat jij zegt aan duidelijkheid niets te wensen over laat. Maar dat wil niet zeggen dat je onbekommerd en ongestraft de grofste beledigingen kunt uiten en alles en iedereen over één kam kunt scheren. Vrijheid van meningsuiting heeft zijn grenzen.
  En er is nog een kant aan deze zaak. Volksvertegenwoordigers hebben een grote verantwoordelijkheid: er wordt in alles op hen gelet. Geert en c.s. geven hier en daar wel een heel slecht voorbeeld, dat, in deze tijd van verruwing in waarden en normen, gretig wordt gevolgd door o.a. onze jeugd. Dat Geert zich niets aantrekt van wat anderen hem voorhouden als hij weer eens “bezig is geweest” tekent hem als iemand die zich niet ten volle bewust is van de verantwoordelijkheden die zijn functie van volksvertegenwoordiger met zich meebrengen.

  Nogmaals: scherp en duidelijk … GRAAG! Grof, beledigend en kwetsend… NEEN!

    /   Beantwoorden  / 
 104. Flash

  Beste Lars,

  Fijn dat je je mening geeft maar moet dat op deze manier?
  Waar staat dat een politicus dezelfde mening als jij moet delen? Daarom is er immers vrijheid van meningsuiting maar waarom doe je dat op deze groffe en kwetsende manier?
  Je schrijft immers dat jij je mening hebt en dat je daarvoor uitkomt. Net zoals Wilders dat ook doet. Vanwaar de arrogantie dat jij wél voor je mening mag uitkomen en Wilders niet?

  De JAKNIKKERS waar jij over praat zijn misschien mensen die het met Wilders eens zijn. Misschien moet je wat meer openstaan voor andermans mening en accepteren dat er (heel veel mensen in Nederland) jouw mening niet delen.

  En wie maakt jouw (ik had liever gelezen ONS) Nederland kapot. Wilders spreekt nog van ONS Nederland. Duidelijk minder egocentrisch als jij je uit.

  En wat mij opvalt in Nederland is dat er veel mensen beweren dat er ook goede moslims zijn. Dat geloof ik best maar waar zijn ze dan? Waarom horen we daar niks van? Waarom zijn het steeds (in mijn ogen domme) Nederlanders die opkomen voor deze goede Moslims? Als het daadwerkelijk goede moslims zouden zijn, waarom komen ze dan niet in opstand tegen de EXTREMISTISCHE moslims?
  NEEN daar horen wij niks van… Waarom heeft deze groep “goede” Moslims geen eigen partij opgericht?
  Ik kan dan niet anders concluderen dan dat deze moslims het stiekem toch eens is met de extremistische Moslims.
  Waarom zijn het steeds een bepaalde groep Nederlanders die het moeten opnemen voor hun?
  Doe je ogen eens open en laat je niet voor dat karretje spannen. Laat de moslims voor hun eigen opkomen maar dat zie je niet ion Nederland.

  Het is immers een feit dat een groot gedeelte van de moslims hier alleen is om te profiteren. Niks geen politiek vluchtelingen en ook geen mensen die moeten vluchten uit een oorlogsgebied. En daar waar Moslims zijn, daar is oorlog. Ik hoop niet dat je dat wil ontkennen. Dan zou je wel erg dom zijn.
  Kijk eens naar de cijfers van de criminaliteit. Kijk eens naar de kindertoeslagen die naar Marokko en Turkeije gaan. Kijk eens naar de bomaanslagen op de wereld.

  Vind je het gek dat mensen bang worden? Dan maar alle Moslims het land uit, dan weten we zeker dat de “slechte” Moslims er ook uit zijn.

  Het is toch ook zo op kleine schaal in Nederland. Kijk naar Ajax-Feyenoord. Een kleine groep supporters misdraagt zich, dus alle supporters mogen het stadion niet in, om veiligheidsredenen. Als dat op kleine schaal al zo gebeurd waarom mag dat dan niet voor HEEL Nederland gelden.

  Geert Wilders vind dat hij zelf gelijk heeft schrijf je… Natuurlijk, jij toch ook?

  Ik lees alleen kreten van jou wat allemaal niet goed is aan Wilders naar jouw mening maar ik mis een alternatief van jouw kant.

  Tenslotte het volgende:
  Word Geert Wilders niet vaak beschuldigt van haatzaaien? Dat doe jij nu precies hetzelfde met jouw geplaatste stuk. Dan zeg ik:” er zijn ook goede Nederlanders die op Wilders stemmen”.

    /   Beantwoorden  / 
 105. Flash

  Als het je niet bevalt in Nederland en dat mensen zoals Wilders een eigen mening mogen hebben (zoals iedereen dat in Nederland mag), hou jij je mening dan ook voor je en vertrek uit Nederland.

    /   Beantwoorden  / 
 106. Robbin

  ik hoef aan de reacties niet veel toe te voegen.
  dwaze communist.
  ga is nadenken, of ben je zo´n ´LAFFE HOND´ die zich ook gaat aansluiten bij ´het moslim-NL’.
  lees deze reacties hierboven allemaal maar is, dat is gewoon de harde waarheid, je durft gewoon niet voor je land op te komen, gaan dan maar lekker naar onze ooster-buren want hier kotsen we op mensen als jou.

  je bent het eigenlijk niet eens waard.

  STEM PVV!

  grs. East-sider (laat NL weten dat ook wij boeren van Geert houden)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Lars van der Werf

   Slecht Nederlands wel, voor een Nederlander. Ben ik toch net even een betere Nederlander.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Robbin

    zo slecht nederlands is het niet hoor. iedereen kan het lezen. Plaats is een zinnige reactie dan, iets met feiten en argument voor je waardeloze column. Als je met niets beters komt kan je beter stoppen gast, met mensen als jij komen we in de maatschappij niks verder.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rawnaq

   Ow dus als je niet voor wilders bent dan ben je een communist? Nou liever een communist dan een fascist, wat iedreeen is die voor wilders stemt. Jullie hebben het erover dat Lars een landverader is. Hoezo is hij een landverader? Omdat hij pleit voor rechtvaardigheid in Nederland. Wilders wil vrijheid en een ‘echt’ democratisch Nederland; jaa hoofddoekjes en de koran VERBIEDEN is echt democratisch zeg! Dit is DICTARORIAAL, en daar valt niet over te twisten. Lars is een landverader omdat hij iedereen met respect wilt behandelen en ja dat past natuurlijk niet in de – nog steeds heersende – VOC mentaliteit. Mensen gebruiken en uitbuiten. Zijn ze te oud? Doen hun handen het niet meer? Weg ermee. Jullie kunnen zoveel klagen als je wilt maar de Marokkanen en Turken – die de Nederlandse samenleving – ‘verpesten’, hebben jullie voorvaderen hierheen gehaald wanneer jullie ze nodig hadden om jullie vuile klusjes op te knappen. Hé en guess what, die allochtonen waar jullie zo op afknappen, kunnen nu wel lezen en schrijven (niet zoals wanneer jullie hierheen haalden) en hebben nu de kans om een leven hier op te bouwen. De hoge concentratie allochtonen in Nederland is iets wat jullie zelf hebben opgebouwd, hadden jullie vuile klusjes zelf maar moeten opknappen.

   Volgens velen van jullie zijn de moslims verantwoordleijk voor alle wrede dingen die er gebeuren in deze wereld. Maar laten we het even houden bij Nederland. Wie heeft theo van gogh vermoord? Ja dat weten we allemaal nog: een moslim. En wie heeft Pim voortuyn vermoord? hÉ wacht eens even dat waren we even vergeten: het was een nederlander. Neem de koninginnedagdrama, wat zou er wel allemaal niet geroepen worden als het een Moslim was in die auto? Ik denk dat ik daar niet eens antwoord op hoef te geven, dat weten we allemaal wel diep van binnen. Alle verkrachtingen, moorden en andere misdaden worden hier in Nederland allemaal door Moslims gepleegd, natuurlijk wordt dit gezegd want heeft iemand het ooit over een misdaad die gepleegd is door een autochtoon? Nee dat wordt natuurlijk door de vingers gezien.

   Wilders is een man die ik niet eens serieus neem, laat staan voor vrees. Als hij nou eens eerst begint om de kamerleden met respect te behandelen en een keertje te blijven staan bij een debat, zou zijn boodschap misschien serieus genomen worden.

   Ach man kijk op wie jullie (de meesten van jullie) stemmen. Een fascistische clown die het land wilt regeren met maar één standpunt: Alle allochtonen (moslims) eruit. Die man heeft niet 1 zinnige uitspraak gedaan. Neem nou: ‘Ik heb niets tegen de moslims, maar tegen de Islam’. Volslagen onzin natuurlijk. Ik weet niet, maar ik zou denken dat die mensen leven volgens de wetten van de ISLAM. En als die wetten zó haatzaaiend en wreed zijn, hoe zullen de moslims dan zijn? Uitspraken die een peuter zou doen, niet dan?

     /   Beantwoorden  / 
 107. justin

  ik heb teveel om hierover te melden maar dat vertel ik allemaal niet zit ik hier vnv om 8 uur nog!
  geert geen nederlander ? hij is blank, spreekt de taal enz enz kom met bewijzen die ergens op slaan Nee jij bent wel een nederlander wol je zeggen.

  dan zeg je ik heb respect voor ieder mens die met passie door het leven gaat, je scheld geert uit voor boer : dus je hebt geen respect voor boeren die met PASSIE jouw brood(graan) zaaien verzorgen en oogsten jouw pakje melk produceren en jouw stukje vlees op de markt brengen.. waar slaat dit op ? mafkees

  dan kom je ook nog eens met van die rare beredeneringen over honden nee meneer is wel zo nederlands met je zinnen die alle kanten op gaan die een “doorsnee” nederlander zoals ik niet begrijp

  En wie is er dan wel zo goed jij zeker?
  1 ding is zeker mijn stem gaat naar geert wilders hij komt op voor nederland.
  lars ik vind je maar een flikker. ga maar gauw met je slappe handjes een nieuw stukje typen!

    /   Beantwoorden  / 
 108. joop

  Ik ben absoluut geen fan van Wilders, eigenlijk ook niet van van christenen en moslims. Ze geloven
  in een zelfde god maar voeren al eeuwen oorlog.

  Het gebod dat je niet mag stelen is vaak al te moeilijk voor de meeste zielen.

  En vergeet niet dat Hollanders al eeuwen stugge boeren zijn. Dijken bouwen, polders maken,
  akkers ploegen enz heeft ons gevormd.

  Ken je de uitdrukking ” je geeft een pink en ze rukken gelijk je hele hand eraf ” ? Zo beleef ik Holland nu.

    /   Beantwoorden  / 
 109. joop

  Ik heb nog een keer het verhaal doorgelezen, ben je een soort psychotisch ?

    /   Beantwoorden  / 
 110. Frank

  Met stijgende verbazing heb ik deze blog en de reacties erop gelezen. Leven we echt in een beschaafd land, waarin mensen elkaar met respect tegemoet treden? Je zou er erg aan gaan twijfelen. Al die beledigingen en al dat gescheld! Wie schiet hier nu iets mee op? Het lijkt wel of verbale knokploegen elkaar te lijf gaan. Dit heeft niets meer met discussies, vrij meningsuiting en zeker niet met beschaving te maken.

    /   Beantwoorden  / 
 111. Nico

  mensen ik denk allereerst dat je respect moet hebben voor elkaars mening. Hierboven zie ik een aantal berichten waarvan ik denk moet dat nou. Ik wil dit zeggen, kijk naar de programma;s op de TV opsporing verzocht, Zijn altijd de Nederlanders als daders die in dit programma gezocht worden toch!!!(of niet?) gevangenissen 90% niet Nederlanders, dubbele nationaliteit (Turkse, Marokkaanse, Antilliaanse en overige bv Armenië Iran Irak enz) of genaturaliseerd tot Nederlander.10 procent echte Nederlanders blank en hier geboren. En natuurlijk is dit verifieerbaar maar tot op heden heeft niemand dit gedaan. En nu word er gezegd na deze stelling je bent een racist. Ja als het die personen betreft die hier in Nederland de boel komen verzieken, de handen op komen houden en vinden dat ze net zo veel rechten hebben zonder daar ook maar iets voor hoeven te doen mogen mij een racist vinden. Vrouwen die van de man of uit zich zelf zo nodig een Burka willen dragen een gebouw moeten hebben die totaal afwijkt in onze architectuur ga dat dan lekker in je land van herkomst doen. Degene die
  hier als politiek vluchteling zich aanmelden en dit ook zijn mogen van mij hier blijven, maar met voorwaarden. Ben je hier en je pleegt een misdrijf , tasjes roof, oma breekt heup en overlijd. Op zouten naar land van herkomst, je misbruikt onze gast vrijheid.

  Dus ik zeg nogmaals ik heb geen hekel aan buitenlandse mensen, maar wel een pleuris hekel aan degene die mijn land willens en wetens naar de klote helpen en dat geld ook voor de Nederlanders die zich hiermee bezig zijn.

  Tip voor de heren politici, ga eens een paar maanden in de wijken wonen waar je berooft, bespuugd en verkracht word. Misschien knap je er van op.

    /   Beantwoorden  / 
 112. Woekka

  Ik vind van niet dat Geert Wilders een hond is maar Islams zijn zelf
  de honden !!!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 113. hcg

  Great website. Thank a lot for writing that. I will definitely check here to find out more and recommend my people about your writing.

    /   Beantwoorden  / 
 114. hcg drops

  Nice. Thanks for taking the time. I will check back to read more and tell my friends about your site.

    /   Beantwoorden  / 
 115. restaurante bautizos valencia

  It’s really a cool and useful piece of information. I’m glad that you shared this helpful information with us. Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

    /   Beantwoorden  / 
 116. laptop repair

  I do not even know the way I stopped up right here, however I believed this submit used to be good. I don’t recognise who you might be however definitely you are going to a well-known blogger if you happen to are not already. Cheers!

    /   Beantwoorden  / 
 117. garden maintenance

  hi!,I like your writing very so much! proportion we keep up a correspondence extra about your post on AOL? I require a specialist in this space to resolve my problem. Maybe that is you! Having a look ahead to peer you.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.