Categorie: ".De Week Van…"

De Week Van… De Chaos

Het ligt uiteraard voor de hand dat uw TweedeKamer.blog.nl readacteur deze week zou uitroepen tot de week van Geert Wilders, maar laten we eerlijk zijn, Geerts tijd komt als de film daadwerkelijk het witte doek bestierd. Deze week was politiek gezien vooral de week van De Chaos. Politici renden als haantjes zonder kop over het Binnenhof, de ene keer achter Geert aan, eventjes werden Ter Horst en Vogelaar opgejaagd, de andere keer ging men met z'n allen achter Donner aan, dan weer werd de polonaise ingezet na gelul van opperhoofd Balkenende. Complete chaos, er gebeurde wat normaal best over een week of vier uitgesmeerd had kunnen worden. Om het geheel te illustreren, de mooiste citaten uit deze chaosweek.

De Week Van… Premier Balkenende

Een jaar lang heeft hij het alweer volgehouden in dit roerige land. Premier Jan-Peter Balkenende. Zijn vierde kabinet bestond deze week op 22 februari precies een jaar. Een jaar waarin Balkenende eigenlijk een redelijk kleurloos en weinig zeggen beleid neerzette met coalitiegenoten Wouter Bos en André Rouvoet. Een Kabinet wat volgens velen niet durft of nog niet op gang is gekomen. In elk geval houdt premier Balkenende het geheel al een jaar lang 'Samen' onder het thema 'Samen' en streeft hij naar naar een Kabinet wat éíndelijk de volledige ambstperiode uitzit. Laten we even vooruit kijken. Hoe gaat Balkenende de geschiedenis in?

De Week Van… Jeroen(tje) Dijsselbloem

Onbetwist was dit de week van het onderwijs en in het bijzonder de week van Jeroen Dijsselbloem van de PvdA. Hij presenteerde met zijn parlementaire onderzoekscommissie voor Onderwijsvernieuwing een heel erg hard getaald rapport over de vernieuwingen (de mislukte en veel te snelle vernieuwingen) in het onderwijs de afgelopen 20 jaar. Dijsselbloem sprak gedragen en duidelijk, vond iedereen. En hij had nog eens gelijk ook. Beter kan je rapport niet ontvangen worden.

De Week Van… ‘IJzeren’ Rita Verdonk

Het was zonder twijfel de week van Rita Verdonk. In DWDD fluisterde ze presentator Matthijs net voor de aftiteling nog toe dat ze met haar Trots Op Nederland (TON) maar liefst 40 zetels (!) wil halen bij de volgende verkiezingen. Rita presenteerde haar voetbalclub-achtige logo voor TON en pakt het naar eigen zeggen 'Amerikaans' aan door fondsen te gaan werven door feestjes te houden. Rita aan het roer, Rita for President.